Lionel Messi je futbalista osobitnej kategórie, rekordér, ktorý je schopný atakovať všetky výzvy a každoročne preukazovať, že mu právom patrí post barcelonskej legendy. Klub si preňho do nového roka pripravil desať predsavzatí, pričom ich zverejnil na svojich oficiálnych stránkach.

Jeden: Zaznamenať v barcelonskom drese svoj 500. gól

Aktuálne má na svojom konte v súťažných stretnutiach úctyhodných 476 presných zásahov, pričom tak potrebuje ešte dvadsaťštyri gólov.

Dva: Dosiahnuť 100 gólov v Lige majstrov

Leo na to, aby dosiahol na významný miľník sto gólov v Champions League, potrebuje skórovať ešte sedemkrát.

Tri: Zápas s poradovým číslom 600

Messi za klub odohral už 551 duelov, klub tak verí, že by v nasledujúcom kalendárnom roku mohol načať siedmu stovku štartov.

Štyri: Sny na európskej scéne

Argentínčan vyhral Ligu majstrov už štyri razy (06, 09, 11 a 15), piaty titul by však chcel pridať už v máji.

Päť: Najlepší strelec

Messi strelil za Barcu 476 gólov. Na to, aby sa stal európskym najlepším strelcom v jednom klube všetkých čias, tak potrebuje dobehnúť Gerda Müllera a jeho 525 gólov za Bayern Mníchov.

Šesť: Las Palmas volá

Messi strelil v La Lige gól všetkým mužstvám. Teda až na Las Palmas. Podariť by sa mu to mohlo už 14. januára, kedy družstvo privíta Barca na Camp Nou.

TIP | Osem domácich úloh do nového roka

Sedem: Zahraničné ambície

Leo do siete zahraničných celkov zaznamenal už 97 presných zásahov. Na to, aby tak zaknihoval stovku, potrebuje tri góly, čo by zvládnuť mohol už vo februári proti PSG.

Osem: Otváracie zásahy

Hugo Sánchez si na svoje konto pripísal otvárací presný zásah v La Lige sedemdesiatšesťkrát, Messimu tak naňho chýba päť takýchto zápisov.

Deväť: Miľník víťazstiev

Rodák z Rosaria z celkového počtu 551 duelov vyhral v barcelonskom drese 390. Na zaokrúhlenie potrebuje ešte desať úspešných stretnutí.

Desať: Hviezda základnych jedenástok

Messi má na svojom konte za Barcelonu 484 štartov, k 500-vke mu chýba šestnásť.

Zdroj: sport.es
Foto: archív, sport.es

Mascherano

32
2017-01-02 10:35:03

Všetko zvládne na jedničku

tomessi

37
2017-01-02 11:06:37

Nech mu Boh da zdravie a pohodu. Ak bude mat Barca bojovnost a vitaznu timovu mentalitu, vsetko pojde. Pre Lea su aj tak priorita timove trofeje. Visca el Barca, stastny rok 2017 celemu klubu aj fanusikom!

Fluxor

9
2017-01-02 12:14:48

Messi splní všechno :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.