Posledný mesiac v roku priniesol okrem iného aj zápas, na ktorý sa každoročne teší prakticky celý futbalový svet. Nebolo to však iba bájne El Clásico, konali sa aj iné predstavenia, ktoré nás častokrát dvíhali zo stoličiek. Parádne individuálne i tímové výkon opäť zdobili mesiac v La Lige.

Po ďalších troch kompletných kolách zostáva na čele Real Madrid, i keď ten body zachraňoval hneď v dvoch prípadoch doslova v posledných sekundách. Atlético sa opäť prepadlo a momentálne je až šieste, zatiaľ čo Sevilla pokračuje vo výborných výkonoch a aktuálne je pred Villarrealom i Realom Sociedad.

Prekvapenie mesiaca

To ale, že je na tom tak dobre Sevilla či práve Villarreal zas takým veľkým prekvapením nie je. Oba tímy majú pomerne veľké rozpočty a dokážu dlhoročne konkurovať aj v európskom merítku. Preto by sme za najväčšie prekvapenie mesiaca mali skôr označiť Deportivo, ktoré 2 z troch svojich zápasov vyhralo, dalo 9 gólov, z čoho bolo až 5 do siete Realu Sociedad. Tím Gaizku Garitana sa pritom od začiatku sezóny strelecky trápil, takže toto nečakal snáď nikto.

Zápas mesiaca

Ten proti sebe odohrali Betis so Celtou Vigo. Duel to bol ako hrom, viedol vždy niekto iný a skóre sa menilo prakticky každých 15 minút. Stretnutie napokon nepoznalo víťaza, no kto ho sledoval, tak si určite prišiel na svoje.



Sklamanie mesiaca

Atléti sa síce prepadli a herne stagnujú, no nemohúcnosť kedysi veľkej Valencie je až nepríjemná na pohľad. Zverenci Cesareho Prandelliho získali v decembri len jeden jediný bod a len vďaka skóre sú nad zostupovým pásmom. Pre Che prišla nedávno navyše aj rana v podobe správy, že sa na lavičke dlho neudrží ani Prandelli, ten totiž plánuje z Valencie odísť. Znova sa tak bude musieť budovať všetko nanovo, čo sa k takémuto slávnemu klubu rozhodne nehodí.

Gól & akcia & zákrok & hráč mesiaca

Najkrajším gólom sa predviedol Lionel Messi, ktorý si z obrany Pamplony spravil trhací kalendár a nedal súperovi šancu. Barca v tom zápase dominovala a posledný tím tabuľky opäť prehral na domácej pôde.


I najkrajšia akcia patrí tentoraz Barcelončanom. Hlavným aktérom bol opäť Leo, leví podiel však na celej záležitosti nesú i Iniesta a Suárez. Messiho sólo obletelo celý svet a Espanyol opäť pocítil, aké to je dostať v derby zápase výprask.


Najkrajší zákrok predviedol Guillermo Ochoa. Parádnym reflexom nedal Mikelovi v zápase Granady s Málagou šancu. Brankár z Mexika žiaril v celom zápase a tento zákrok bol už iba čerešničkou na torte.


Hráčom mesiaca sa nestal žiaden gólovostroj či mašina na vytváranie streleckých pozícií pre spoluhráčov. To, čo má v sebe Sergio Ramos, sa nedá nazvať nijak inak ako nezlomný bojovný duch. Sergio to nevzdáva až do záverečného hvizdu, svoje o tom pocítili Barca i Depor. V parádnom zápase na Bernabéu zobral napokon hosťom v nadstavenom čase i bodík, zatiaľ čo v Clásicu sa už zdalo, že to bude zaslúžená výhra pre domácich. Sergio má na takéto góly jednoducho čuch.


zdroj: evysledky.com forcabarca.sk
foto: archív talksport.com evysledky.com

NeymarMagic

22
2017-01-01 20:02:29

super članky také vyhodnotenia mesiacov.:) Len tak dalej!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.