Budúcnosť Luisa Enriqueho zostáva jednou veľkou neznámou. Tréner z Astúrie a vedenie klubu majú dohodu, ktorá hovorí o tom, že sa najskôr o osude tohto rodáka z Gijónu dozvieme až na sklonku sezóny, teda snáď niekedy v apríli.

Momentálne je to všetko čisto o futbale. Žiaden biznis Lucho nerieši, neznepokojuje sa. Prekvapivo madridská Marca však prichádza s tvrdením, že sa už Lucho rozhodol. Riešenie to bude pritom celkom netradičné.

TIP | V Katalánsku si myslia, že Luis Enrique ostane - a čo si myslíte vy?

Luis Enrique s Barcou predĺži, no o jednu jedinú sezónu. Potom sa s klubom rozlúči a Katalánci budú musieť hľadať náhradu. Zdroj si je svojim tvrdením tak istý, že dokonca tvrdí i to, že je v tomto momente nemožné, aby si to lodivod Blaugranas rozmyslel.

Bývalý hráč Barcy i Realu Madrid vyzerá byť vyčerpaný, v istých momentoch dokonca i znechutený. Práca trénera si v Katalánsku vyžaduje 24-hodinové nasadenie, čo rozhodne nie je jednoduchá záležitosť. Nejde teda o peniaze ani motiváciu, pravdepodobne ide skôr o enormnú záťaž a tlak.

Marca síce ďalej píše, že by mohol byť dôležitým faktorom, ktorý hovorí za jeho odchod, i to, že to s hráčmi Barcelony nie je jednoduché. Reč je najmä o najväčších hviezdach, ktoré robili problémy dokonca i bájnemu Guardiolovi.

Situácia na lavičke síce zatiaľ nie je obzvlášť turbulentná, no neistota nikomu neprospieva. Problematiku si plne uvedomujú i členovia realizačného tímu, ktorých budúcnosť môže závisieť aj na Luchovom rozhodnutí ohľadom zotrvania či konca. Hráči potrebujú kontinuitu a istotu, že im nič neočakávané nehrozí. To v tomto momente žiaľ Barca zaručiť nevie.

Lucho a jeho úspechy na lavičke Barcy

Pamätná je séria víťazstiev, Luchovo treble či double. Jeho tri sezóny sa zatiaľ nesú v znamení úspechu, no i pomerne častých výkyvov formy. Luis Enrique s obľubou rotuje, dopredu premýšľa každý jeden krok a má veci rád pod kontrolou.


Najviackrát sa v kariére stretol s Ernestom Valverdem, pričom zo 14 meraní síl dokázal so svojimi mužstvami zvládnuť až 9 a vyhrať. Triumfy v Copa del Rey zostanú navždy parádnou vizitkou kouča, jeho zverenci v Barcelone dokázali totiž hneď v dvoch prípadoch vyhrať až 7:0 (proti Valencii a Hércules), raz dokonca i 8:1, to bolo proti Huesce.

Medzi jeho určite najpamätnejšie zápasy patrí víťazstvo v Superpohári UEFA nad Sevillou 5:4, finále Ligy majstrov s Turínom či infarktová výhra v Copa del Rey minulý rok. Inak tento tréner získava s Barcelonou v priemere 2,43 bodu na zápas, čo ho radí medzi absolútnu svetovú elitu.

zdroj: marca.com transfermarkt.com forcabarca.sk
foto: marca.com archív
video: youtube.com

emiliano

17
2017-01-04 08:35:08

Niečo pravdy na tom bude, možno aj celá.Ak Pep hovoril o vyčerpaní a po 4 rokoch odišiel, aby si oddychol. Je fakt, že od Barci sa čakajú len a len vyhry v každom zápase a tie sú ťažké, už aj slabšie tímy vedia, ako nato. Ferguson a Wenger sú ojedinelé zjavy.

mikimi122

-1
2017-01-04 11:09:32

Nechcem aby sme dopadli ako Bayern. Guardiola išiel preč a Ancelotti ho nikdy nenahradí. Bayern už nie je taký aký bol. Lucho prosím zostaň.

jjnovo

0
2017-01-04 13:12:28

Jak můžeš říct, že ho nikdy nenahradí po jeho 1. polovině sezony?

mikimi122

2
2017-01-04 17:54:10

Uvidíš na konci sezóny. Ja vidím, že to nie je ten Bayern, čo bol.

messI987

3
2017-01-04 13:03:35

Ak by aj Lucho odišiel, Barca by mala hľadať trénera, ktorý pôsobil ako hráč v Barce. Nechceme predsa, aby sa to skončilo fiaskom ako u Martina.

Kico

4
2017-01-04 15:25:26

Ak odíde, tak ak ho budú chcieť nahradiť nejakým trénerom čo tiež pôsobil v Barce ako hráč tak jednoznačne Koeman, ak nie, tak taký Sampaoli by podla mňa vôbec nebol zlý.

cruyff

0
2017-01-04 21:38:56

ja verím, že odíde a ak porovnáva niekto odchod Pepa s Luchom, tak sú to dve neporovnateľné príbehy. Lucho dostal na lopatu rozbehnutý manšaft a naviac vládol v klube relatívny pokoj, kdežto Pep bol pod neustálym tlakom chaose v samotnom klube Rosella spol...visca..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.