FC Barcelona má na dosah postup medzi štvoricu najlepších tímov španielskeho pohára Copa del Rey. Katalánci však musia najprv zvládnuť neľahký odvetný duel štvrťfinálového dvojzápasu s Realom Sociedad, ktorý im rozhodne nič nedaruje.

V prvom stretnutí sa podarilo zverencom Luisa Enriqueho prelomiť kliatbu hororovej Anoety, keď Barca po dlhých rokoch na štadióne Sociedadu dokázala konečne zvíťaziť. O triumf sa postaral jediným presným zásahom z pokutového kopu Neymar, pričom celá situácia už tradične rozpútala vášne a vyvolala obrovské kontroverzie. Nič sa už ale nezmení na tom, že Blaugranas si odnášajú do odvety výborný jednogólový náskok, ktorý sa pochopiteľne posnažia v domácom prostredí obhájiť.

Za spomenutie stojí aj ďalší súboj z tejto sezóny, v ktorom si zmerali sily obe tieto družstvá. Real na svojom vlastnom štadióne totiž Barcelonu jednoznačne prehral a Luchovi hráči boli napokon mimoriadne spokojní a šťastní aj s jedným bodom vo vrecku.

FC Barcelona

Luis Enrique na tlačovej konferencii po zvládnutom stretnutí s Eibarom vyhlásil, že jediné, čo jeho tímu aktuálne chýba, je dlhšia séria víťazstiev. Astúrijský manažér by tak pochopiteľne výhru na domácej pôde, pred domácimi priaznivcami, nad Realom Sociedad mimoriadne uvítal.

V súčasnosti Azulgranas majú na svojom konte štyri triumfy v rade. Táto miniséria sa začala duelom s Athletic Bilbao v Copa del Rey, keď víťazstvo Barcy pečatil v sedemdesiatej ôsmej minúte Messi, a pokračovala ligovým víťazstvom 5-0 nad Las Palmas, porážkou Realu Sociedad a výhrou 0-4 v Eibare.

Najväčším barcelonským problémom je v súčasnosti stred poľa, v ktorom sa Lucho nemôže spoľahnúť hneď na dve zo svojich esenciálnych opôr. Zranení Sergio Busquets a Andrés Iniesta by, pravda, nemali svojmu mužstvu chýbať dlho, avšak nahradiť obidvoch z nich je mimoriadne náročné a obtiažne. Na Sergiovom poste pivota očakávať môžeme hneď niekoľko alternatív, ako defenzívny stredopoliar hrali už v minulosti Mascherano, Ivan Rakitić, Sergi Roberto aj André Gomes, favoritom na tento post je ale aktuálne Chorvát.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen - Sergi Roberto, Mascherano, Piqué, Alba - Arda Turan, Rakitić, Denis Suárez - Neymar, Suárez, Messi.

Real Sociedad

Najväčším prekvapením doterajšej časti sezóny je bez najmenších pochýb po boku Seville práve nenápadný tím Eusébia Sacristána. Futbalisti zo San Sebastiánu sa držia stále mimoriadne vysoko, keď im patrí v La Lige Santander priebežná famózna piata priečka, pričom Sociedad má zatiaľ rovnaký počet bodov ako Atlético Madrid. Pred týmto celkom sú tak len Los Colchoneros, Sevilla, Real Madrid a práve Barca.

Aktuálna forma Realu je mimoriadne pozitívna, pokiaľ berieme do úvahy iba ligu, tento klub z posledných piatich zápasov štyrikrát vyhral, keď červenou farbou svieti len skrat z Anoety proti Sevilli. Txuriurdin zaváhali nepochopiteľne 0-4, veľmi rýchlo sa ale z tohto nepriaznivného výsledku dokázali oklepať.

Čo sa týka maródky, La Real sa nebude môcť spoľahnúť na troch svojich hráčov. Sacristán nebude mať k dispozícii Yuriho Berchicheho pre karty a dvojicu González, Martínez, ktorých absencia je podmienená zranením stehna, respektíve kolena.

Proti Barcelone si Sociedad odvážne trúfa. Ako prezradil útočník bielomodrých Juanmi Jimenez, mužstvo verí vo svoje možnosti a na Camp Nou cestuje presvedčené o tom, že môže odohrať dobrý duel a postúpiť. Hráč od úvodného hvizdu, tak, ako aj my, očakáva tuhý boj.

Predpokladaná zostava: Rulli, Elustondo, Zaldua, Navas, Zaldua, Zurutuza, Illarramendi, Oyarzabal, Prieto, Canales, Willian José​.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 26. januára 2017 (štvrtok)

Čas: 21:15

Miesto: Camp Nou, Barcelona

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív

Kico

8
2017-01-25 23:06:36

Celta ďakujeme, a my zajtra nič nepodceniť!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.