Ernesto Vecchio, prvý mládežnícky tréner Lionela Messiho, zahynul vo veku šesťdesiatpäť rokov vo svojom dome v Rosariu. Rodine tohto významného manažéra, ktorý zohral pri formovaní najlepšieho hráča tejto dekády kľúčovú rolu, vyslovujeme úprimnú sústrasť.

Tréner narodený v Rosariu strávil prakticky celú svoju profesionálnu kariéru v jednom klube, keď neuveriteľných dvadsaťosem rokov pracoval v Newell's. Ernesto dokonca viedol legendárny tím známy ako Stroj ročníku 87, ktorému sa podarilo vyhrať dvakrát domácu ligovú súťaž.

V Messim videl obrovský talent už od detských čias, keď o tom Vecchio dokonca aj hovoril. "Ešte pred tým, než som prišiel do Newell's, sa v celom Rosariu hovorilo o tomto talentovanom chlapcovi, ktorý hral za Abanderado Grandoli," tvrdil dávnejšie už žiaľ zosnulý legendárny kouč.

"Pamätám si, že v jednom zápase predviedol nádhernú akciu, robil si, čo chcel, unikol všetkým protivníkom, vyhol sa brankárovi, no v momente, keď už mal zakončovať, sa zastavil, pretože gólman bol zranený. Poprosil rozhodcu, aby sa do situácie zapojil. Moje oči nechceli veriť tomu, čo sa udialo. Stále tak malé dieťa, no s takou kvalitou a schopnosťami takto narábať s loptou," dodával.

V mene celého portálu ForcaBarca.sk a barcelonisma vyslovujeme a prejavujeme rodine Ernesta Vecchia úprimnú sústrasť. Neuveriteľný Messiho talent si zápas čo zápas môžeme užívať práve vďaka nenápadným, no o to dôležitejším ľuďom, ktorí stáli pri jeho vzostupe, medzi ktorých patril aj on.

Zdroj: marca.com
Foto: marca.com

4fabregas445

20
2017-01-28 13:01:36

R.I.P :(

Grendo

18
2017-01-28 13:10:12

Rip...neodpustim si upozornit adminov na uvod clanku...Messi nie je najlepsi v dekade ale historii...to je proste fakt...este raz omluva...

tomessi

11
2017-01-28 15:07:50

R.I.P.
V zivote dostal velky dar - priamo sledovat a viest od detstva futbaloveho genia aky tu predtym nikdy nebol a asi uz ani nebude...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.