Talentovaný brazílsky futbalista Philippe Coutinho bol barcelonským predmetom záujmu, avšak hráč sa rozhodol predĺžiť svoj aktuálny kontrakt na Anfielde. Dobrý Neymarov priateľ má teraz v Liverpoole veľké plány a chce poraziť aj Kataláncov.

Philippe Coutinho dal svetu jasne na známosť, že ho ponuka transferu do Barcelony v tejto chvíli neoslnila. Tvorca hry z Brazílie len prednedávnom podpísal na Anfielde novú zmluvu platnú až do roku 2021, a to aj napriek jeho údajnej možnosti prestupu na Camp Nou.

Coutinho tak vraví, že by oveľa radšej pomohol svojmu aktuálnemu manažérovi Jürgenovi Kloppovi k vybudovaniu dynastie, akú si fanúšikovia The Reds pamätajú zo sedemdesiatych a osemdesiatych rokov minulého storočia. Klubu sa vtedy podarilo vyhrať jedenásť domácich ligových titulov a štyri európske poháre.

"Verím v nájdenie miesta, ktoré vás niečím charakterizuje, kde môžete hrať bez strachu, hrať so všetkým, čo máte. Pokiaľ ho nájdete, musíte ostať. Tento klub, Liverpool, má plán, chce sa dostať opäť na vrchol, a ja v to verím. Chcem byť jeho súčasťou," tvrdil pre Daily Mail.

"Od majiteľa, cez manažéra, až po mojich spoluhráčov. Nič nás nezastaví od toho, aby sme súperili medzi najlepšími. Medzi najlepšími klubmi v Anglicku. Klubmi na svete. Áno, klubmi ako Barcelona. Prečo nie? Som súčasťou skvelého klubu. Pamätám si, ako nápomocní boli všetci, keď som po prvý raz prišiel do Anglicka, ako rodina. Vďaka nim som sa cítil vítaný, bolo to príjemné. Zneškodnili ostatné prekážky, vďaka týmto ľuďom som mohol myslieť len a len na futbal. Nezabúdam na to," vravel.

"Rozhodne sa tu cítim veľmi pohodlne, moja rodina tiež, o tom nemám žiadne pochybnosti. Moje rozhodnutie podpísať tu nový kontrakt sa delí na dve časti: prvá sa týka ambícií klubu a druhá mojej rodiny. Sú so mnou. Ku každému hráčovi sa tu pristupuje skvelým spôsobom. Klub nás podporuje a dovoľuje nám sústrediť sa len na futbal. Nie len mne, ale všetkým. Nie som ničím výnimočný. Vnútorné usporiadanie je nastavené tak, aby sa pomáhalo. Keď príde nový hráč, obzvlášť zo zahraničia, majú tím ľudí na podporu jeho ženy a rodiny. Keď teda hrám, môžem sa sústrediť a hrať. Je to profesionálne, profesionálne ako veľký klub," prezradil niečo o spôsobe fungovania Liverpoolu.

TIP | Rakitić: Nahrádzať Xaviho? To neexistuje

Coutinho čakať na predĺženie zmluvy nemusel. "Nebolo to nutné. Žijem tým každý jeden deň, cítim to, vidím ambície tohto klubu, spoluhráčov, manažéra. Žijem tým, vidím to. Čakať na podpísanie kontraktu? Nie, nie. Správny čas bol teraz. Rozumiem, čo znamená Liverpool. Môžeme povedať, že Dalglish, Rush, Hansen, Souness, Suárez, Gerrard. Som tu už niekoľko rokov, nie je to tak, že by to pre mňa bolo nové. Rozumiem tomu. Mojím cieľom pri podpisovaní novej zmluvy je, aby sa o mne jedného dňa hovorilo ako o týchto hráčoch. Sú to legendy. Úspech hráča sa charakterizuje buď na základe jeho titulov, alebo lojality. Alebo na základe obidvoch. Na to, aby som sa zaradil do tejto skupiny, toho musím urobiť ešte veľmi veľa. Chcem vyhrávať tituly. Päť rokov v novom kontrakte mi k tomu dáva dobrú príležitosť," dodal Coutinho, ktorého teda zrejme tak skoro na Camp Nou neuvidíme.

Zdroj: goal.com
Foto: goal.com

singo1

29
2017-01-28 21:43:58

Chlapec nic proti poolu ale na ten level ako je Barca nemate

tominno9

7
2017-01-29 08:57:03

On len dal na známosť, že sa chce pomerať s najlepším tímom sveta ;-)

Zidane7

16
2017-01-28 21:55:30

To môžu jedine vo Fife súperiť na Xboxe

Rossel

22
2017-01-28 22:20:20

"Nič nás nezastaví od toho, aby sme súperili medzi najlepšími" ..ani Wolverhampton ste neporazili a ešte ste aj Stegina28 pripravili o tiket... :D

Tom10

7
2017-01-28 22:56:24

5 rokov tam nevydrži

mikimi122

5
2017-01-28 23:00:08

Coutinho už si vyber čo chceš, buď tituly alebo hrať s Barcou. Cez Barcu len tak niekto neprejde.

Teo07

5
2017-01-29 10:14:57

To iba ja vidím, že to, čo povedal je veľmi rozumné, a vidno, že to má v hlave dobre usporiadané...?

Ortiz

0
2017-01-29 11:09:12

Mrzi me, ze jsme koupili Gomese a ne Coutinha za ty prachy :( sice by jsme si asi priplatili, ale stalo by to za to. Snad prijdes v budoucnu co nejdrive!!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.