Ešte pred tým, ako sa stal Ronaldinho hviezdou celosvetového formátu v Barcelone, legendárny brazílsky futbalista hrával po dobu troch rokov aj v PSG. O pôsobení v tíme súčasného francúzskeho šampióna, ktorého štadión Ronnie nedávno navštívil a zaspomínal si na staré časy, sa zhováral rodák z Porto Alegre s denníkom Mundo Deportivo.

Čo pre Vás znamená klub Paris-Saint Germain?

"Paríž je pre mňa jedinečný klub, práve tu som odštartoval svoju kariéru v Európe. Voči tomuto družstvu mám obrovský rešpekt a lásku. Je pre mňa samozrejme špeciálne vrátiť sa tam, kde sa to všetko začalo!"

Aké máte spomienky na Vaše parížske dobrodružstvo?

"Na začiatku to nebolo jednoduché, spočiatku som totiž musel trénovať tri alebo štyri mesiace bez toho, aby som mohol hrať. Boli to náročné časy, no od chvíle, kedy som sa usadil, bolo všetko iné. Pamätám si skvelé okamihy, ktoré som tam zažil, čiže si nemôžem vybrať len jeden, ktorý prevyšuje tie ostatné. V Paríži som sa toho veľa po boku mojich priateľov a spoluhráčov naučil. Fanúšikovia mi prejavili veľa lásky, a to pre mňa bolo obzvlášť dôležité. Futbal som si tu nikdy neprestal užívať, a práve preto si aj teraz užívam návrat na toto miesto."

Spomenuli ste fanúšikov. Mali ste s nimi výborný vzťah, je to tak?

"Áno, vždy na mňa boli veľmi dobrí. Dali mi veľa lásky a preukázali veľa rešpektu, za čo sa im chcem poďakovať. Zakaždým, keď sa stretnem s fanúšikmi Paríža, počúvam, ako som ich obšťastňoval. Som na to veľmi hrdý."

Fanúšikovia hovoria veľa o derby zápasoch proti Marseille. Čo znamenali tieto stretnutia pre Vás?

"Vo svojej kariére som odohral veľa jedinečných zápasov, no tie proti Marseille boli odlišné. Boli to vôbec prvé súboje, v ktorých som mohol okúsiť chuť veľkých európskych stretnutí. Moja kariéra sa dostala do nových rozmerov aj vďaka tomu, čo som v nich predviedol. Spomínam najmä na naše víťazstvo 3-0 na Vélodrome. V tú noc som oznámil svojim spoluhráčom, že by to bol veľký zápas, pretože som vedel, že tam Paríž predtým nevyhral veľmi dlho."

TIP | Ronaldinho o rade, ktorú dal mladému Messimu

Všetci si tiež pamätajú Váš gól proti Guingampu.

"Ja si tento gól pamätám veľmi dobre taktiež. V jednom súhrnnom balíčku vyjadruje futbal, ktorý milujem, to, že mám v láske fintičky. Tá kľučka sa zapísala do mojej pamäti."

Ľutujete niečo z Vášho pôsobenia v Paríži?

"Ľutujem to, že sme nedokázali vyhrať francúzsky ligový titul, to mi počas môjho pôsobenia v Paríži chýbalo. V roku 2003 sme sa dostali do finále pohára proti Auxerre, no nanešťastie sme ho prehrali. Je vždy náročné vysporiadať sa s takouto porážkou po tak skvele zvládnutej vyraďovacej časti."

Ako hodnotíte aktuálne mužstvo Paris-Saint Germain?

"Vidieť tu tak veľké množstvo kvalitných hráčov je skvelé. Všetci vedia, že Paríž patrí medzi najkvalitnejšie tímy na celom svete. Mám tu mnoho priateľov, Thiaga Silvu, jedného z najlepších obrancov na svete, Thiaga Mottu, jedného z najlepších futbalistov, s akými som kedy hral, a Lucasa taktiež. Veľmi ma teší vidieť, že tvoria tak veľké mužstvo. Som hrdý na to, že som v tomto klube zanechal veľké dedičstvo."

Čo očakávate od nedeľňajšieho zápasu medzi PSG a Monakom? (rozhovor bol robený skôr, výsledok stretnutia sme ešte nepoznali, pozn. red.)

"Očakávam, že uvidíme skvelý duel, tvrdé zápolenie na trávniku. Neviem, ako sa bude hrať, ale nemôžem sa dočkať fanúšikov v Parc des Princes."

Zdroj: mundodeportivo.com
Foto: mundodeportivo.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.