Zimné prestupové okno sa včera o polnoci uzatvorilo. V Španielsku sa pritom na prestupovom trhu žiadne veľké veci nediali, táto zima bola najmä v znamení návratov bývalých hráčov veľkých klubov do La Ligy.

Tímy síce nakupovali, no bomby za niekoľko desiatok miliónov sme sa nedočkali. Aktívne boli najmä mužstvá ako Granada, Leganés či Sevilla s Málagou, zatiaľ čo do Realu, Atlética či Barcy žiaden nový hráč nepribudol.

TIP | Halilovič do Las Palmas!

Do Španielska sa vrátil hráči ako Jesé, Halilovič či Peňaranda, novými hviezdami však sú aj Zaza či Jovetič. La Ligu Santander zas opustili Toral, Musonda či Pato. Inak to ale žiaden festival prestup či senzácií nebol. Zrealizovalo sa množstvo hosťovaní, po ktorých sa ďalej uvidí, čo z toho vlastne vzíde.

Pravdepodobne najväčší rozruch spôsobil príchod Jesého do Las Palmas. Klub zo slnečných Kanárskych ostrovov priviedol bývalého hráča Realu Madrid z PSG, kde sa talentovaný futbalista vôbec nepresadil. Mimochodom, vedeli ste, že Jesé je populárny aj vďaka jeho hudobnej tvorbe? Nech sa páči, Jey M!


Pre Barcu je zaujímavé najmä to, že sa do Španielska vrátil chorvátsky megatalent menom Alen Halilovič. Toho Katalánci predávali v lete do Hamburgu s tým, že naňho budú mať 2 roky predkupné právo, ktoré je stanovené na presnú čiastku spätnej kúpy (10 milónov prvý rok, 12,5 miliónov druhý rok). Ani ten sa v Nemecku nepresadil a do Las Palmas ide hosťovať.

I v rámci Primera División prebehlo samozrejme niekoľko presunov. Jedným z najzaujímavejších je dohoda medzi Celtou a Valenciou ohľadom Fabiána Orellanu. Ten bude vo Valencii hosťovať do konca roka a ak sa osvedčí, tím ho bude môcť odkúpiť a podpísať s ním zmluvu do roku 2019.

Logicky najaktívnejšie boli mužstvá, ktoré budú musieť bojovať o záchranu. Z nich spomeňme napríklad Leganés, ktoré do svojich radov priviedlo siedmych nových futbalistov, na druhej strane Osasuna ulovila špičkového brankára, ktorý nedávno chytal aj za PSG – reč je o Salvatorovi Sirigu.

Pozrite si všetky pohyby počas zimného obdobia v kolónke ALTAS nájdete príchody a v BAJAS odchody z jednotlivých klubov:

zdroj: mundodeportivo.com
foto: mundodeportivo.com
video: youtube.com

fantomas

16
2017-02-01 13:54:44

Tak Pato ďalší na zozname slávnych hráčov v Číne. Ešte mohol zo 2 sezóny ostať v európskom, príp. juhoamerickom futbale. Škoda ho.

Mirakva

7
2017-02-01 14:39:20

Však vieš peniaze

Mirakva

5
2017-02-01 14:39:20

Však vieš peniaze

Mirakva

8
2017-02-01 14:39:42

Oni nechodia za futbalom ale za peniazmi

Mantikora

11
2017-02-01 14:40:29

Ten Pato je blazon.

Mantikora

7
2017-02-01 17:43:55

Skoda tolkych jeho zraneni. Potencial mal obrovsky.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.