Január v španielskej lige je každoročne zápasovo po nie príliš bohatej decembrovej nádielke štedrý. Svedkami sme boli viacerých zaujímavých stretnutí, opäť sme o niečo múdrejší v boji o titul a videli sme pochopiteľne aj veľké množstvo parádnych gólov. To najdôležitejšie si tak poďme spolu zhrnúť v našej pravidelnej rubrike Mesiac v La Lige.

Po ďalších štyroch kompletných kolách na čele tabuľky ostáva Real Madrid. Zidanovi zverenci majú pred svojimi prenasledovateľmi z Barcelony a Seville aj naďalej pohodlný štvorbodový náskok, ku ktorému musíme pripočítať i zápas k dobru, ktorý odohrajú proti Valencii. Mimoriadne vyrovnaný je aj naďalej boj o štvrtú priečku, okrem Atlética, na ktoré sme si už medzi elitou zvykli, sa totiž darí aj naďalej Sociedadu a zabúdať nemôžeme ani na Villarreal a Baskov z Bilbaa.

Na druhom konci tabuľky sú aj naďalej Granada, Osasuna a Gijón. Pri súčasnej forme týchto mužstiev možno len ťažko očakávať, že by tomu malo byť v nasledujúcich mesiacoch inak, nedarí sa však príliš ani Leganés či Deportivu. Každopádne to ešte bude nesmierne zaujímavé.

Poradiu strelcov dominuje barcelonské juhoamerické duo - Luis Suárez a Lionel Messi. Špílmachrovi so šestnástimi, respektíve pätnástimi gólmi dýcha na päty Cristiano Ronaldo s trinástimi presnými zásahmi. Zle na tom nie je ani Aspas zo Celty Vigo, ktorý je posledným z kvarteta hráčov s dvojciferným počtom gólov.

Prekvapenie (sklamanie) mesiaca

Prekvapenie mesiaca bude tentokrát tak trochu rozdielne. Zvyčajne vyzdvihujeme menšie tímy, ktorým sa podarí dosiahnuť niekoľko podarených výsledkov, v januári nás však najviac prekvapilo Simeoneho Atlético Madrid. Nepamätáme si, že by Los Colchoneros hrali tak nepresvedčivo, keď ich bilancia z uplynulých štyroch kôl sú dve vydreté víťazstvá a dve remízy. Bod zo San Mamés zachraňoval v osemdesiatej minúte Griezmann, zarazilo ale najmä zaváhanie z Alavésu, kde Atléti opäť len bezgólovo remizovali. Horšia šnúra pre nich tak v praxi znamená, že budú Madridčania musieť o miestenku v Lige majstrov ešte veľmi tvrdo bojovať.

Zápas mesiaca

Kým prekvapenie mesiaca sa nám vyberalo ťažšie, výber najlepšieho stretnutia nebol žiadnou vedou. Iste, výborné boli aj duely medzi Osasunou a Valenciou (3:3) či Gijónom a Eibarom (2:3), no náš jednoznačný favorit je súboj medzi Osasunou a Sevillou. Neuveriteľná komfrontácia síl plná zvratov chytila za srdce každého futbalového fanúšika.

Gól & akcia & zákrok & hráč mesiaca

Vďaka oficiálnemu kanálu La Ligy Santander si pozrieť môžeme najkrajšie góly, akcie a zákroky mesiaca prehľadne po každom jednom odohranom kole. Vychutnajte si tak posledné štyri.

S hrdosťou môžeme oznámiť, že naším hráčom mesiaca sa stal futbalista FC Barcelona, a to nikto iný než Luisito Suárez. Proti Villarrealu bezprostredne po Novom roku sa mu ešte skórovať nepodarilo, no následne prišli dva zásahy do siete Las Palmas a góly proti Eibaru a Betisu. Keď k tomu všetkému pripočítame ešte Uruguajčanovu obrovskú bojovnosť a snahu, voľba je jasná.

Zdroj: forcabarca.sk, evysledky.com
Foto: archív, evysledky.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.