Futbalový február sa začína aj v La Lige Santander, a pokiaľ ste si mysleli, že už uplynulý mesiac bol na náročné zápasy dostatočne bohatý, vedzte, že to bude ešte zaujímavejšie. Po stretnutí s Atléticom tentokrát čaká na zverencov Luisa Enriqueho Athletic, a to nesľubuje nič iné než skutočnú futbalovú lahôdku.

Katalánci si veľmi dobre na svojho baskického súpera pamätajú z Copa del Rey, kde si obe tieto družstvá zmerali sily v osemfinálovom dvojzápase. V prvom stretnutí sa podarilo zvíťaziť domácemu Bilbau 2-1, no v odvete si Barca vydrela postup a strelila ešte o gól viac ako Valverdeho tím v predchádzajúcom dueli.

Aj napriek tomu, že FC Barcelona zvíťazila nad Athletic z uplynulých siedmich zápasov celkovo až šesťkrát, ich vzájomné duely sú vzácne vyrovnané. Spomeňme napríklad iba posledný ligový súboj na San Mamés z augusta minulého roku, v ktorom Blaugranas získali tri body po najtesnejšom možnom výsledku. O jediný gól sa pritom postaral v dvadsiatej prvej minúte Ivan Rakitić.

FC Barcelona

Barca sa v La Lige vracia do akcie, keď sa bude opäť usilovať o zmenšenie náskoku Realu Madrid, no jej fanúšikovia sú si náročnosti tejto misie veľmi dobre vedomí. Luchova ekipa nedokázala v uplynulom kole zvíťaziť proti Realu Betis, keď aj napriek obrovskej chybe rozhodcu, ktorá stála úradujúceho španielskeho majstra celkom jednoznačne regulérny gól, nenaplnila výkonom očakávania.

Náladu si Azulgranas napravili ale veľmi rýchlo. V prvom stretnutí semifinálového dvojzápasu Copy s Atléticom, ktoré mnohí označujú ako predčasné finále, dokázali na horúcom štadióne Vicenteho Calderóna triumfovať výsledkom 1:2 a zaistili si tak vynikajúcu pozíciu do odvety.

Naplno sa začína na radosť barcelonských fanúšikov rozbiehať juhoamerický trident na čele s fenomenálnym Lionelom Messim, ktorý je nezastaviteľný už od začiatku roka. Luchovi sa tiež podarilo proti Los Colchoneros plnohodnotne nahradiť obrovské opory, ktoré mu chýbali pre zranenie, Busquetsa a Iniestu, keď pohodlne na pozíciách ostrieľaných harcovníkov hrali Rakitić, André Gomes či Mascherano.

V domácom prostredí proti Bilbau skórovala Barca aspoň raz v posledných tridsať jeden dueloch s neuveriteľným priemerom 2,9 góla na zápas. Proti Baskom navyše ťahá výbornú šnúru dvanástich domácich triumfov v rade, čo je vôbec najlepší historický zápis FC Barcelona.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen - Sergi Roberto, Umtiti, Piqué, Alba - Denis Suárez, Mascherano, Rakitić - Neymar, Suárez, Messi.

Athletic Bilbao

Ernesto Valverde sa pri tvorbe svojho plánu na súčasný druhý tím tabuľky najvyššej španielskej ligovej súťaže bude musieť zaobísť bez Sabina Merina a Kepa Arrizabalagu. Otázny je tiež štart Gorku Elustonda, hoci po dlhšom čase je v prípade tohto futbalistu jeho zaradenie do jedenástky konečne možné. Kľúčovým pre Athletic bude železná defenzíva, a to by mohla byť záležitosť, s ktorou by mohol pomôcť ďalší navrátilec, talentovaný zadák Yeray Álvarez.

V ofenzíve sa opäť bude manažér spoliehať na Iñakiho Williamsa (2 góly a 5 asistencií) a dvojicu veteránov, Raula Garcíu (5 gólov a 2 asistencie) a Aritza Aduriza (7 gólov a 1 asistencia). Na svojom konte majú Los Leones v tejto sezóne dvadsaťšesť presných zásahov, teda presne o polovicu menej ako Barca, čo je pre siedme družstvo atakujúce pohárové priečky alarmujúce číslo.

Ďalším problémom Levov sú duely vonku. Z tridsiatich dvoch bodov, ktoré v aktuálnom ročníku už stihli zaznamenať, získali len osem na ihriskách súperov, pričom mimo San Mamés strelili gólov iba sedem. V tejto štatistike sú tak aktuálne najhorší v lige.

Predpokladaná zostava: Iraizoz - De Marcos, Boveda, Laporte, Balenziaga - San José, Benat - Lekue, García, Muniain - Aduriz.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 4. február 2017 (sobota)

Čas: 16:15

Prenos: Digi Sport 3

Rozhodca: González González

Zdroj: grup14.com
Foto: archív, evysledky.com, goal.com

adfa

3
2017-02-03 23:42:26

Až mi zle prišlo keď som si prečítal meno rozhodcu :) Už nie je priestor na chyby tak verím že si z tohto náročného zápasu zoberieme 3 body a nadviažeme na dobrý výkon z prvého polčasu zápasu s Atl.Madrid. VISCA BARCA!!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.