FC Barcelona dokázala na domácom trávniku v dvasiatom prvom kole španielskej La Ligy Santander zvíťaziť nad Valverdeho Bilbaom 3:0. Katalánci aj napriek pozmenej zostave dokázali získať dôležité tri body, a to je hlavné, pozrime sa však na to, ako sa darilo jednotlivcom. Prinášame Vám hodnotenia hráčov podľa katalánskeho denníka SPORT.

Ter Stegen - 8

Dobrý zápas nemeckého gólmana, ktorý o sebe nechal niekoľkokrát v zápase výrazným spôsobom vedieť. Jeho istota bola pri tak trochu improvizovanom zložení defenzívy kľúčová.

Aleix Vidal - 8

V defenzíve mal katalánsky krajný obranca zopár ráz problémy, akonáhle však držal loptu na polovici súpera, Bilbau hrozilo takmer konštantne nebezpečenstvo. Barcelonskému odchovancovi sa po zmene strán podarilo i skórovať, pričom Vidal po príchode Sergiho Roberta dohrával na pozícii krajného útočníka.

Piqué - 6

Dnešný duel Gerimu príliš nevyšiel. Na jeho začiatku bol pri chybe, ktorá sa mohla skončiť gólom Raúla Garcíu, no pokoj na jeho kopačkách sme nevideli ani následne, keď sa jeho zákroky mohli skončiť zrejme aj vylúčením. Cez polčasovú prestávku sa čerstvého tridsiatnika, legendu Blaugranas, rozhodol Luis Enrique vystriedať.

Umtiti - 6

Francúzsky stopér máva problémy v situáciách, keď je naňho vyvíjaný tlak. Na začiatku stretnutia stratil loptu, aby následne Garcíov pokus o vlások neskončil v barcelonskej sieti. Umtiti dominoval vo vzduchu, avšak ani v jeho podaní sme včera nevideli bezchybný zápas.

Mathieu - 6

Objavil sa na ľavom kraji obrany a podarilo sa mu vytvoriť hneď niekoľko zaujímavých akcií. Častokrát sme ho videli vypomáhať Piquému a Umtitimu, v niekoľkých prípadoch sa mu tiež podarilo získať stratenú loptu.

André Gomes - 6

Na poste pivota neodohral kvalitný zápas, hoci sa zdalo, že jeho výkon sa delil na niekoľko častí. Kým v prvých minútach chodil do súbojov neskoro a nedarilo sa mu získavať lopty, po zmene strán to už bol úplne iný André Gomes.

Rafinha - 5

Počas minút, ktoré brazílsky futbalista dostal, bol Rafinha viacmenej na pravej strane zálohy neviditeľný. Z trávnika odchádzal po smolnom zákroku, keď ho zasiahol kopačkou Ter Stegen. Ostáva nám len dúfať, že bude v poriadku.

Turan - 5

Turecký reprezentant sa rád pochybuje vysoko. Je celkom zrejmé, že post ľavého stredopoliara, jedného z dirigentov stredu poľa, mu zatiaľ v Barcelone príliš naopak nesvedčí. Na hre sa podieľal veľmi málo, svoje kvality nám však pravdepodobne bude môcť ukázať už nasledujúcu stredu v odvete Copa del Rey proti Atléticu, do ktorej nemôže zasiahnuť vykartovaný Neymar.

Messi - 9

Podarilo sa mu streliť v konečnom dôsledku úchvatný gól po štandardnej situácii, hoci aj s výrazným prispením gólmana Iraizoza. Leo odohral ďalší fenomenálny duel, počas šesťdesiatich dvoch minút, ktoré strávil na ihrisku, opäť ukázal, že nie je z tejto planéty. Lucho sa ho následne rozhodol pošetriť.

Alcácer - 7

Rodák z mesta Torrent potreboval na svoj prvý gól v drese Barcelony viac než 300 minút. Pacovi sa podarilo otvoriť skóre sobotňajšieho stretnutia na Camp Nou po výbornej prihrávke Neymara, čo mu tak môže z hľadiska sebavedomia výrazne pomôcť.

Neymar - 9

Celkom určite najnebezpečnejší hráč Barcy. Jediný člen hviezdneho tridentu, ktorý odohral plných deväťdesiat minút, nenechal hráčom Bilbaa sekundu na vydýchnutie, pričom jedinou vecou, ktorá mu chýbala, bol vytúžený strelený gól.

Náhradníci

Mascherano - 7

Hral v strede obrany po Umtitiho boku, keď vystriedal Piquého. V zápase, v ktorom ukázal argentínsky futbalista svoju obrovskú profesionalitu, nemal Masche žiadne problémy.

Rakitić - 6

Chorvát musí pri súčasnom nižšom počte odohraných minút zo seba dávať všetko pri každej príležitosti, ktorá sa mu naskytne. Proti Athletic sa dostal Rakitić do veľkej šance, no skórovať sa mu nepodarilo.

Sergi Roberto - 6

Hral v strede poľa vo fáze zápasu, keď sa už len dohrávalo, a tak nám nemal možnosť ukázať veľa zo svojich hráčskych kvalít.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

Stegino28

-16
2017-02-05 08:42:42

Neviem ci som sa dival na iny zapas ale ja s tymi hodnoteniami vo vacsine pripadov nesluhlasim.
Taketo slabe hodnotenia mali hraci napr ked sme remizovali s Betisom a nie ked sme vyhrali 3:0.
To akoze mali vyhrat 15:0 aby mali hodnotenie 8-10? nie vsetci ale vacsina

Stegino28

-18
2017-02-05 09:37:38

zavret to tu!!!!!

Lukas

20
2017-02-05 10:12:22

zavriet treba dennik Sport, odtial je to hodnotenie :)

BarcaFan4502

-8
2017-02-05 11:03:58

tak preco to hodnotenie nerobite sami, preberat odniekial hodnotenie,ktore absolutne nekorensponduje s vykonmi

babuca03

6
2017-02-05 14:27:39

Lukas admin, viem vysvetlilo sa to tu veľa krát a stále sa nájdu ľudia ktorý nechápu, že chcete ukázať ako sa to hodnotí v Katalánsku. Pre ukojenie niektorých ľudí skúste urobiť event. rubriku ,, hodnotia členovia forca barca,, a po trebárs 48 hodinách to zverejníte a porovnáme s odbornou tlačou. Čo vy na to. Je to len návrh, nechce múdrovať.

babuca03

6
2017-02-05 13:39:56

zavri si Ty stránku Forcabarca a viac tu neotravuj.

sherlock

31
2017-02-05 09:30:04

za mna Arda jednoznačne najlepší stredopoliar, odohral výborný zápas, vela lopt vybojoval, nestracal lopty a rozdal paradne prihrávky DOPREDU, ako jediny zo záložníkov. Nechápem preto jeho hodnoteniu.

BarcaFan4502

6
2017-02-05 11:04:34

presne, a captavy gomes dostane 6, no na smiech

DonAndres26

3
2017-02-05 10:20:27

Messimu by som dal asi menej .
Na svoje pomery toho dosť kazil.

babuca03

0
2017-02-05 13:33:34

presne tak. Leo bol v hre málo, málo dostával lôpt...

babuca03

-6
2017-02-05 13:03:26

Síce sme vyhrali 3:0 ale treba priznať, že sme opäť hrali slabo. Tentokrát sme však mali vysokú efektivitu a to sa nám veru často nestáva. Barce v strede bez Bussiho a Iniestu je veľmi slabá !!! Arda nie je záložním ako alternatíva útoku je zbytočný, teraz ho treba predať kým sú zaňho veľké peniaze. nehrá Bussi musí hrať Masche ! hľadať kreatívneho tvorcu hry !. Iniesta bude hrať cca 2 sezóny a je čím viac zranený. Denis Suarez je viac útočník, brániť nevie ... slabota a bohužiať Rakitič je totálne z formy aj psychicky to je viac ako isté. Takže jediný záložník ktorý má perspektívu je Gomez. Jeho kritici evidentne futbal nehrali ani netrénovali. Robí chyby ale rozhodne si zaslúži trpezlivosť akú dostali aj iní väčší borci. len sa pozrite ako sa rozohral S.Roberto, Vidal a svojho častu to trvalo aj Neyovi či L. Suarezovi.

lovefootball

0
2017-02-05 13:52:21

Podla mna Arda podal solidny vykon a som presvedceny, ze cim castejsie bude hrat na Iniestovom poste, tym lepsie to bude.

babuca03

-3
2017-02-05 13:37:22

ešte pár slov k Neyovi. Je najviac driblujúci hráčom La Ligy a možno aj na svete, ale tie driblingy sú väčšinou / 60%/ zbytočne dlhé. Prepasie najlepší moment na nahrávku do voľného priestoru na spoluhráča alebo ho stihnú faulovať / a to hovorím len o tých kde mu loptu nevypichnu. Ney včera 9 ani vo sne. Keď pochopí, že dribling treba skrátiť tak sa výrazne dôležitosťou približi ku Leovi.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.