Jeden zo šlágrov kola medzi Kataláncami a Baskami sa skončil výsledkovo jednoznačným víťazstvom domácich. I napriek tomu, že sa Lucho rozhodol so zostavou experimentovať, barcelonské mužstvo dokázalo triumfovať 3:0, ako však súboj videli tréneri oboch mužstiev?

Slová Luisa Enriqueho

Luchovo zhodnotenie

"Zápasy proti Athletic sú zakaždým náročné. Bez ohľadu na výsledok či to, čo napíšete. Ich vysoké napádanie znamená neustále súboje jeden na jedného. Naším cieľom bolo útočiť postupne zozadu, no to bolo spočiatku náročné, pretože do zápasu vstúpil lepšie náš súper. Aj tak si ale myslím, že sme si vypracovali dobré príležitosti, hoci je pravda, že i oni mali obrovské šance po našich chybách. My sme veľmi dobre zaobchádzali s priestorom. Góly Paca a Messiho nám dali do druhého polčasu potrebnú pôdu pod nohami. Po zmene strán to bolo o tom istom, no ich napádanie už nebolo tak vysoké a my sme nerobili také veľké množstvo chýb. Zo všeobecného hľadiska za sebou máme úspešný deň s mnohými pozitívnymi faktormi. Dobre rozumieme tomu, že pokiaľ ešte chceme bojovať o titul, potrebujeme celý káder. Dnes sa nám podarilo dopriať odpočinok niekoľkým hráčom. Získali sme tri parádne body."

Alcácer

"Veľmi som za neho šťastný pre typ človeka a hráča, akým je. Vždy som špeciálne naklonený na stranu tých, u ktorých to už vyzerá, že sa im niečo nevydarí, no vtom všetko zlomia vo svoj prospech. Podarilo sa mu streliť kvalitný gól so zakončením preňho typickým, pre tím bude výbornou pomocou."

Dôležitosť prvého gólu

"Sú to štatistiky, no nemyslím si, že by išlo o niečo definitívne. Hoci inkasujeme prví, máme dostatočnú silu na to, aby sme otočili zápas s akýmkoľvek súperom."

Útočníci získavajúci stratené lopty

"Áno, no nie je to mojím cieľom, skôr cieľom tímu. Cieľom Lea, Luisa, Ardu, Paca. Dnes náš súper pre pressing Lea, Paca a Neymara neuveriteľným spôsobom trpel. Je to prvá línia, tá, ktorá súpera ovplyvňuje. Je to základ. Myslím si, že hráči už ukázali, že na to, aby sme vyhrávali tituly, musíme dobre útočiť i brániť. Taktiež som toho názoru, že nás to charakterizuje už niekoľko sezón. Dnes, proti tímu ako Athletic, so šancami, ktoré sme si vytvorili, a čistým kontom, sme ukázali, že opäť rastieme."

Slová Ernesteho Valverdeho

Valverdeho zhrnutie

"Výsledok neodzrkadľuje to, čo sa odohralo v zápase, príležitosti, ktoré sme si vypracovali, no nedokázali sme ich využiť. Proti Barce sme ich mali skutočne veľké množstvo, čo je obtiažne, no chýbalo nám lepšie zakončenie. Barca to potom zobrala do svojich rúk. Akonáhle sa to stane, zničí vás."

Messiho gól

"Gorkovi sa nepodarilo strele zamedziť, no je to brankár, ktorý nám dáva veľa, a tieto veci sa stávajú. Máme voči nemu plnú dôveru."

Návrat Yeraya po prekonaní rakoviny

"Veľmi nás teší, že Yeray je konečne s nami. Prešiel si veľmi náročným obdobím a je veľmi dôležité, že sa mohol vrátiť a opäť nastúpiť."

TIP | Barca - Athletic Club: Semafor

Zdroj: mundodeportivo.com
Foto: mundodeportivo.com, sport.es

Mirakva

18
2017-02-04 21:23:47

Enrique to je frajer

Brano921

24
2017-02-04 21:59:48

Vela ludi tu na lucha nadava a aj na jeho rotacie aj ked niekedy stratime kvoli tomu body hraci si odpocinu a mozno prave vdaka tomu ze hraci nebudu uplne vycerpany sa nam na konci sezony podari ziskat trofeje LM a liga .v ligu stale verim

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.