Lionel Messi je už teraz žijúcou legendou, futbalistom, ktorý je jediný svojho druhu. Argentínskemu loptovému kúzelníkovi sa podarilo v stretnutí s Valverdeho Bilbaom prekonal ďalší rekord, a to tentokrát tak trochu bizarným spôsobom.

V sobotu na Camp Nou dokázala Barca, ktorej hru opäť nerežíroval nikto iný ako Leo Messi, zdolať Athletic Club v pozmenenej zostave 3:0. Na presný zásah Paca Alcácera nadviazal práve gól rodáka z Rosaria, ktorého strela z priameho voľného kopu Iraizozovi smolne odskočila a napokon skončila v bráne.

TIP | Barca - Athletic Club: Semafor

Pre Messiho to tak bol v Barcelone zásah z priameho kopu s neuveriteľným poradovým číslom dvadsaťsedem. Prekonať sa mu podarilo ďalšiu klubovú legendu, súčasného manažéra Evertonu Ronalda Koemana, ktorý sa z takejto štandardky presadil najpamätnejším spôsobom v roku 1992 vo Wembley. Katalánci vtedy vyhrali prvýkrát vo svojej histórii dnešnú Ligu Majstrov.

Okrem toho, že sa stal v dueli proti Bilbau Leo najlepším strelcom z priamych kopov v barcelonskej histórii, mužstvo Luisa Enriqueho dokázalo dosiahnuť aj zaujímavý miľník v podobe stého gólu v sezóne. Zaznamenal ho Aleix Vidal, ktorý pečatil finálne skóre.

Zdroj: goal.com
Foto: archív, goal.com

tomessi

top komentár
40
2017-02-05 11:26:14

Skutocny futbalovy kral! Radost pozerat ako sa tou hrou bavi... bolo by zaujimave vediet co soudruzi novinari pozerali v TV vcera poobede, lebo vsetci co aspon trochu sleduju zapasy vidia kto je genius. Ja si uzivam kazdy zapas kde Leo hra, viem ze raz tu nebude, pridu sice dalsi ale jeho asi nikto nenahradi. Visca el Barca!

quentin

8
2017-02-05 13:44:27

...v ďalšom pokračovaní Men in Black si Leo zahrá sám seba! Predsa je Leo z inej galaxie:D

BarcaFan4502

6
2017-02-05 17:53:29

leo prekonava rekordy skoro kazdy zapas

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.