Jeden z najdôležitejších zápasov sezóny sa blíži. Barca môže dobrým výsledkom dosiahnuť zajtra postup do finále, kde sa stretnú s jedným z tímov, ktoré určite favoritom na zisk Copa del Rey nebude. Predtým však treba zdolať namotivované Atlético.

Luis Enrique sa opäť postavil pred novinárov a na tlačovej konferencii sa hovorilo najmä o tom, ako bude tento zápas vyzerať. Dobrou správou by malo byť i to, že sa do diania takmer určite zapoja už aj Andrés Iniesta so Sergiom Busquetsom.

Fanúšikovia

"Dávam veľkú dôležitosť tomu, aby boli zajtra naši fanúšikovia prítomní. Bude to zápas, ktorý prinúti Atlétov viac riskovať a som si istý, že budeme potrebovať aj pomoc publika. Dúfame, že to bude zajtra pre nás všetkých špeciálny deň."

Posily

"Na to, aby sme mohli posúdiť príchod nových posíl musíme počkať až do konca sezóny. Vtedy môžeme povedať, ako to prebehlo. Adaptácia je dlhý proces. Mám však pocit, že všetci nováčikovia tímu zatiaľ pomohli a som s nimi spokojní."

Pripravenosť hráčov

"Moji hráči sú experti na zápasy takýchto úrovní. Náš prvý cieľ je prejsť cez Atlético a postúpiť do finále."

Absencia Neymara

"Môžem spraviť niečo, aby som to zmenil? Nie, nemôžem, nebudem na to teda míňať energiu."

Možnosť prekvapiť

"Tento zápas má jasne dané parametre. My si pôjdeme po víťazstvo a po to, aby sme dali o gól viac ako súper. Normálne vídavame Atlético na Camp Nou hrať defenzívne, zajtra to ale bude iné Atlético, viac riskujúce."

Messiho oddych

"S hráčmi sa veľa rozprávam. Všetci tréneri sa s nimi rozprávajú. Netreba pokúšať šťastenu."

Priebeh zápasu

"Nemyslím si, že je rozhodnuté. Nikto z mojich hráčov si to nemyslí, budeme určite trpieť, je hlúpe si myslieť, že to bude bezbolestné. Bude to atraktívne stretnutie."

Odložený zápas Realu Madrid

"V tejto situácii nás zaujíma len to, aby sme vyhrávali a zbierali body. O našich rivaloch, s ktorými práve nehráme, sa nemám vo zvyku vyjadrovať."

Iniesta a Busi

"Majú sa lepšie, je to pre nás skvelá správa. Môžu, no nemusia sa objaviť v nominácii."

Piqué

"Je na tom dobre, rozhodnutie stiahnuť ho po polčase s Bilbaom sa ale ukázalo byť ako správny ťah. Zajtra uvidíme."

Možné tretie finále v rade

"Je to atraktívny turnaj aj pre nás. Sme tím, ktorý vyhráva trofeje a bolo by skvelé, keby sme cez Atlético postúpili do finále. Sme veľmi radi z toho, že máme možnosť sa opäť dostať do finále."

Možnosti v zálohe

"Máme zaujímavé alternatívy, všetci hráči sú na vysokej úrovni, no necháme, aby si tréner súpera lámal hlavu nad všetkým tým, čo môžeme my použiť."

Aleix Vidal

"Taký je futbal. Mal možnosti a využil ich. Ohľadom jeho prístupu som nikdy nemal pochybnosti, napokon je to vždy o minútach v zápase, ktoré ukážu, akú máte naozaj úroveň. Mal čo od začiatku vylepšovať, teraz je ale už na veľmi vysokej úrovni. Je to skvelá správa, mať o hráča viac. Máme ďalšiu možnosť pre mňa i pre tím."

Rotácie

"Je mi jedno, či nás rotácie posilnia, alebo nie. Ja si robím svoju prácu ako tréner Barçy. Jedna vec je istá, o to sme silnejší, o koľko viac hráčov máme k dispozícii. Neexistuje iná možnosť k získavaniu trofejí než tá, že sa do toho zapoja všetci. Vo svete sme tam, kde sme i pre toto. Nepôjdem určite proti svojim princípom."

Náskok Realu v lige

"My musíme byť tí, ktorí na Madrid vyvinú tlak. Pôjde o všetko. Budú zápasy, keď bude jeden z tímov demoralizovaný a ten druhý zas kvôli tomu povzbudený."

zdroj: mundodeportivo.com
foto: mundodeportivo.com fcbarcelona.es sport.es

mikimi122

21
2017-02-06 15:20:26

Keď chceme trebl, tak teraz už nie je žiadny priestor na zaváhanie. Prichádza liga majstrov a s ňou PSG. Našťastie teraz po Atleticu, keď postupime by to malo byť v pohári volnejšie.

BarcaFan4502

16
2017-02-06 15:43:12

okrem toho musime dufat ze real zavaha, aby ten bodovy rozdiel sa zmensil a vyhrat EC, dalej proti PSG nepodcenit zapas a v pohari ubranit aspon remizu

Teo07

11
2017-02-06 15:41:49

Hádam sa aspoň zajtra konečne dočkám zápasu s Atleticom, v ktorom nebudú zdržovať už od deviatej minúty. Keď ešte tomu nehrá najväčší simulant v španielskej lige - brankár Oblak..

GabrielSVK

6
2017-02-06 16:16:55

Neboj sa, oni budú opäť zdržiavať.

harry525

7
2017-02-06 16:18:34

Ver, ze pokial bude stav nepriaznivy pre Atletov, tak zapas bude rychly, atraktivny, plny napatia... Avsak boze chran ak by sa atletom podarilo v uvode skorovat... Vtedy by si videl to prave zdrzovanie... :)

barcelonista29

10
2017-02-06 16:59:21

Atlétom výhra 1:0 zajtra nestačí. Potrebujú minimálne 2 góly.

harry525

-9
2017-02-06 17:17:15

Hmm naozaj?... Takze 1:0 by im nestacilo, Ja som si myslel, ze ak by udrzali ciste konto, tak by postupili...

Jhonys

6
2017-02-06 17:35:05

klasické pravidlo venkovních gólů, které se uplatňuje asi skoro všude :D my bychom v takovém případě měli dva venkovní góly, oni jeden = postoupili bychom my.

harry525

1
2017-02-06 17:41:51

Jasnee, dik za vysvetlenie. Mne nejako vypadlo, ze prvy zapas sme hrali vonku :D

anko1963

2
2017-02-06 21:45:49

Ja by som to bral. Nech dajú gol a do konca nech to uzdržujú. Samo ešte viac si prajem, nech im to naši naložia.

anko1963

2
2017-02-06 21:41:37

Mýliť sa je ľudské.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.