Barca ide do odvetného zápasu semifinále Copa del Rey ako favorit na postup. Po výbornom výsledku na ihrisku súpera prichádza na rad duel, ktorý môže postup Kataláncov spečatiť. Nebude to určite jednoduché, no na Luisa Enriqueho čakali dnes ráno aj prijemné správy.

V prvom stretnutí to boli 2 rozdielne polčasy. V tom prvom Barca mohla rozhodnúť celé semifinále, vďaka druhému polčasu sú ale Atléti stále v hre. Zajtra už ale domáci budú môcť rátať aj s kľúčovou dvojicou do zálohy – vrátiť by sa mali Busquets aj Iniesta.


FC Barcelona

Posledné 2 zápasy Barcy boli skutočne veľmi náročné. Po výjazde na Vicente Calderón prišiel na rad cez víkend aj ligový duel s Bilbaom, ktoré patrí k tomu najlepšiemu, čo La Liga Santander ponúka. Oba duely zvládli, dali v nich 5 gólov a inkasovali iba raz. Nálada musí byť dobrá.

I v novom roku hrá Barca raz výborne a raz zmätene. V živých spomienkach máme ešte merianie síl s Betisom, kde to naozaj nebolo ono, potom však prišilo stretnutie v Madride, ktoré ukázalo silný charakter tímu. Nutná je konzistencia výkonov, to si uvedomujú všetci, najmä však tréner Barcy.

Rotovať sa zajtra pravdepodobne nebude. Cez víkend si oddýchlo viacero kľúčových hráčov, od Suáreza, cez Piquého až po Messiho dostali všetci väčší-menší odpočinok a mali by byť na sto percent pripravení čeliť los colchoneros, ktorí nebudú mať čo stratiť.

Do zostavy sa vracajú Iniesta aj Busquets, určite v nej však bude chýbať Neymar, ktorý si kvôli kartovému trestu oddýchne. Dúfajme, že ho ale v Copa del Rey túto sezónu ešte uvidíme. Brazílčan by si určite rád zahral vo finále i tento rok.

Do brány s Cillessenom, v obrane so Sergim Roberto či Albom. Nasadenie Iniestu s Busquetsom je otázne, v prípade núdze by ich však mohol Luis Enrique využiť. Neymara nahradí s veľkou pravdepodobnosťou v zostave Arda Turan.

Predpokladaná zostava: Cillessen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Mascherano, Suárez, Iniesta, Messi, Suárez, Arda

Atlético de Madrid

Hráči Diega Simeoneho nezažívajú vôbec šťastné obdobie. Cez víkend síce v madridskom derby uspeli, no ich zápasy predtým neboli vôbec úspešné. Aj hráči Atlética trpia istou nestálosťou výkonou, no i oni sú stále ešte v hre.

V semifinále sa však červeno-bieli nevzdávajú. Na Camp Nou im síce bude chýbať Gabi, no vrátiť by sa mohli Gimenéz i Oblak. Hostia budú potrebovať všetky sily, dva inkasované góly na domácom ihrisku sú totiž veľkou nevýhodou.

Dôležité ale bude i to, že je teraz rad na Atléticu. To bude musieť otvoriť hru, možné je i to, že sa Diego Simeone rozhodne do zápasu od začiatku postaviť ku Griezmannovi aj Fernanda Torresa. Bude to vabank.

Ťažko povedať, ako to bude so zostavou hostí vyzerať, tí totiž budú musieť vymyslieť na Barcu niečo špeciálne. To síce neznamená, že budú so zostavou experimentovať, no nevieme, do akej miery sa tréner rozhodne riskovať s Oblakom či Gimenézom.

Predpokladaná zostava: Moyá, Vrsaljko, Gimenéz, Godín, Filipe Luis, Koke, Saúl, Carrasco, Griezmann, Torres, Gameiro

Info pre tipérov

STREAMCOMANDO

1
2017-02-07 10:43:03

STREAM - http://www.streamcomando.com/...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.