Obdobie neustálych špekulácií a dohadov sa konečne skončilo. Finále Copa del Rey medzi Barcelonou a Deportivom Alavés sa odohrá v Madride na štadióne Vicenteho Calderóna. Na tomto svätostánku tak dôjde k poslednému súboju jeho histórie.

Finálový duel Španielskeho kráľovského pohára medzi katalánskou Barcou a baskicým Alavésom sa uskutoční napokon na štadióne Vicenteho Calderóna, čím tak obidva celky ukončia jeho dejiny. RFEF o mieste konania rozhodla ešte včera, aby ho následne odsúhlasili i obe zúčastnené strany.

Barca aj Alavés mali jasno v tom, že chceli neutrálny štadión s čo najväčšou možnou kapacitou. Intenzívne sa uvažovalo o Santiagu Bernánebu, no Real Madrid tento návrh so zámienkou opráv zamietol, kým Alavés požiadalo o San Mamés. Bilbao však v tom čase na tomto mieste má organizovať koncert.

Calderón bol tak prakticky jedinou možnosťou, vzhľadom na to, že Alavés nechcel hrať na Camp Nou. Zvažovali sa aj Estadio de La Carjuta a Benito Villamarín v Sevilli, no pravdepodobne zavážila v prvom rade otázka kapacity.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

Palyop

top komentár
62
2017-02-13 20:03:38

co to je za poriadok na začiatku sezony rozhodnem na akom štadione sa bude hrať finale a hotovo či sa to dakomu pači alebo nie !

s1ck

20
2017-02-13 21:00:54

vieš si predstaviť čo by to bolo keby sa určí na začiatku sezony že finale bude na Bernabeu a vo fínale by bola Barcelona a Alaves ? :D Ved Perez by umrel

naqiria

4
2017-02-14 09:11:00

tak by to malo byt, dopredu sa rozhodne o mieste konania. A aj keby sa nahodou hralo finale na Bernabeu a vo finale by bola barca , real nie, pan florentino by s tim nic nenarobil

Marian

28
2017-02-13 20:13:36

Dobrý výber, kráľ to má po ruke, nemusí cestovať ďaleko, aby odovzdal kráľovský pohár Kataláncom, prípadne Baskom.
Pre oba kluby je to neutrálna pôda, čo je férové. V lige obaja súperi prehrali doma, na neutrálnej pôde nech vyhrá lepší.Hlavne, aby to sudca ne.o.e.al,

galibier

25
2017-02-13 20:15:34

mal by to byt rozluckovy zapas pre tento stadion,Atletico sa stahuje od buducej sezony na novy stadion tak verim ze to bude pre nase farby rozlucka s tymto urcite krasnym stadionom uspesna a poslednym vitazom v oficialnom stretnuti bude zaznamenana Fc Barcelona.

Fazy

0
2017-02-14 09:27:53

Horšie by bolo, keby na začiatku sezóny bolo určené, že finále sa bude hrať v Madride Santiága Bernábeu a bol by do finále postúpil Real a naši. Jednoznačná výhoda pre Real a takto nikto nemá výhodu a myslím si, že nakoniec vybrali správne miesto finále, čo sa týka kapacity, aj keď fanúšikovia po vyradení ich miláčikov budú jednoznačne na strane Alávesu. My však máme kvalitnejší káder, čo sa potvrdilo v sobotu a myslím, že by sme vo finále (aj keď bude chýbať, Roberto, Vidal a hlavne Suárez)nemali mať väčšie problémy. Každý zápas je iný, ale kvalita kádra jednoznačne je v náš prospech. Najprv však musíme v La Lige dostihnúť Real a to je podľa mňa úloha tejto sezóny.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.