Polovica februára je už tradične spojená s Ligou majstrov. Pre nikoho je 14. 2. deň zaľúbených, iní zas uprednostnia inú formu lásky, ktorá tentoraz príde rovno z Paríža. PSG proti Barcelone, ozajstný futbalový sviatok!

Naposledy si Barca s Parížanmi poradila najmä vďaka Neymarovi, ktorý zobral osud zápasu do vlastných rúk. Inak ale Katalánci nemajú proti Francúzom zväčša problémy, naposledy ich vyradili Les Pariesiens v Lige majstrov ešte v sezóne 1994/95.


FC Barcelona

Barca má pred sebou momentálne rozhodujúcu fázu sezóny. Nie, nie je to pár dní pred koncom, no práve teraz sa musia Barcelončania dostať do formy a začať vyhrávať zápasy. Ak si zverenci Luisa Enriqueho poradia s PSG, tak môže sebadôvera vystreliť dovysoka a mohli by započať časy bez zbytočných strát.

Generálkou na toto celé bolo semifinále Copa del Rey. Barca vyradila Altétov a dôležité je najmä to, že preukázala silný charakter. Nesmierne ťažký dvojzápas zvládla a rúti sa už do štvrtého finále v rade.

Problémy so zraneniami však rozhodne sú. Do Paríža necestovali Arda, Mascherano ani Vidal, dôležité na druhú stranu je ale to, že sa už úplne zotavili Busquets s Iniestom. Barca si bez tejto dvojice zálohu v dnešnej dobe predstaviť nevie.

Do brány pôjde určite ter Stegen. V obrane niet čo vymýšľať, diskutabilná môže byť opäť záloha, v ktorej ale pravdepodobne uvidíme Andrého Gomesa. Inak samozrejme bude dôležité to, ako zahrá trojzáprah MSN.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, André Gomes, Iniesta, Messi, Suárez, Neymar

PSG

Parížania zažívajú po dlhých rokoch konečne zaujímavú ligovú sezónu. Monaku sa darí vzdorovať a prvenstvo v lige patrí momentálne Kniežatám. Inak to ale zatiaľ vôbec nie je stratené, na vedúci tím tabuľky stráca tím okolo Edinsona Cavaniho 3 body.

Generálka na Ligu majstrov vyšla PSG cez víkend výborne, tím Unaia Emeryho si poradil s domácim Bordeaux 3-0 a opäť sa zaskvel kanonier z Uruguaja. Ten mimochodom zaznamenal túto sezónu už 25 gólov v lige!

Zranenia Parížanov v tomto momente príliš netrápia. Do nesmierne dôležitého duelu by mali ísť s väčšinou toho najlepšieho, čo zahrňa hráčov počnúc Thiagom Silvom, až cez Matuidiho, končiac Cavanim.

Do brány pôjde Areola, inak ale nemôžeme očakávať v zásade žiadne prekvapenia. Marquinhos so Silvom tvoria silnú stopérsku dvojicu, ktorej pomáhajú Matuidi z Mottom, no a celé to potom končí pri Draxlerovi s Cavanim.

Predpokladaná zostava: Areola, Kurzawa, Silva, Marquinhos, Meunier, Matuidi, Motta, Rabiot, Di María, Draxler, Cavani

Info pre tipérov

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.