Barca už nie je to, čo bývala. Táto veta po poslednej prehre v Parku Princov zišla na um mnohým futbalovým fanúšikom. Španielska tlač dokonca otvorene píše o konci Luisa Enriqueho. Na to si však musíme počkať do konca sezóny. Isté je zatiaľ to, že sa niečo deje.

Parížania si z Barcelony v utorok večer urobili trhací kalendár. Veď ani Leo Messi nebol schopný do priestoru súperovej brány vyslať jednu jedinú strelu. Miesto toho mužstvo inkasovalo hneď 4 kúsky. Ak ale v tíme máte najlepšieho hráča futbalovej histórie a ten si poriadne ani nekopne do lopty, tak potom ide o chybu trénera. V strede poľa sme videli výkony, ktoré na Barcelonu nie sú dostačujúce a to len podčiarkuje konštatovanie, že Barca už nie je to, čo bývala.

Luis Enrique v podstate s Barcou urobil to, že kým predtým bolo mužstvo závislé od stredu poľa, teraz je závislé od trojice útočníkov. Sergio Busquets, Andrés Iniesta a Andre Gomes odohrali veľmi slabý zápas. Zvlášť pri Portugalčanovi sa ukazuje, že herný štýl Kataláncov mu nesedí. Vynárajú sa tak otázky, či bude Luis Enrique na lavičke Blaugranas pokračovať aj v budúcej sezóne. Zrejme nie.

TIP | Nestaňme sa druhým Madridom


Opäť 4 inkasované góly

Ako sa Barcelone podarilo inkasovať trikrát po štyri góly v priebehu jednej sezóny? Prvý zápas sa hral ešte v lete. Išlo o finále Európskeho pohára, kedy Katalánci nakoniec vyhrali 5:4 po predĺžení. Prišiel ale zápas proti Celte Vigo a v podstate papierovo oveľa slabší tím Barcelone uštedril štvorku. Pri oboch prehrách bol na trávniku prítomný aj Sergi Roberto. A v oboch prípadoch odohral maximálne zlé stretnutie. V tomto smere má Lucho jednoducho smolu, pretože Aleix Vidal sa zranil a Sergi Roberto je v tejto sezóne na pozícii pravého beka stratený.

Čo sa deje s MSN?

Množstvo klubov by s takouto útočnou trojicou bolo nadmieru spokojných. Veď Neymar, Suarez a Messi dokopy za sezónu bez problémov nastrieľajú aj 50 gólov. V poslednom čase nehrajú na svojej najlepšej úrovni. V tejto fáze sezóny majú MSN na konte 43 gólov v La Lige a 14 v Európe. Aké hodnotenie dostali za zápas v Parc des Princes? Messi a Suarez 2 z 10, Neymar 3 z 10. Slovom katastrofa.

Kde je problém? Messi v La Lige strieľa góly na požiadanie, no Luis Enrique odmieta, aby si aspoň na pár minút vydýchol. Čo tak zápas proti Leganes? Ideálna príležitosť, aby Argentínčan nehral a nečerpal fyzické aj psychické sily.

Aká je najlepšia kombinácia do zálohy?

Luis Enrique v utorok večer nemal potuchy, čo so zápasom urobiť. To je isté. Tréner nakoniec do hry poslal aj Ivana Rakitiča, ktorému v tejto sezóne veľmi neverí. Chorvát sa snažil, odohral solídny zápas, ale v Parku Princov bol ako sám vojak v poli. Andre Gomes predviedol veľmi zlý výkon, pôsobil úplne strateným dojmom, zatiaľ čo Andrés Iniesta - toho sme nespoznávali. Ako vôbec dokáže hráč takých kvalít odohrať tak zlý duel. Busquets nemal šancu udržať na uzde trojicu Rabiot - Matuidi - Verrattti. PSG potom malo voľné ruky na to, aby ničilo bezradnú defenzívu Blaugranas.

Má Barca vôbec nádej na obrat?

Každému fanúšikovi FC Barcelona napadne zápas na San Sire, kde Barca s AC Milánom prehrala 2:0. Písal sa rok 2013. Nakoniec Katalánci na Camp Nou ukázali smršť - zápas, ktorý si mnohí budeme pamätať ešte dlho. Či sa to podarí aj proti PSG, je to nesmierne ťažké a môžeme to pokojne označiť za zázrak, ak Katalánci PSG vyradia. Všetci hráči totiž musia podať nadľudský výkon a zároveň sa vyvarovať inkasovaného gólu. Postúpime? A prečo nie? Futbal je aj preto krásna hra, pretože nemá logiku.

zdroj: independent.ie
foto: independent.ie

quentin

27
2017-02-18 06:49:26

Dal by Boh pohodu a šťastie na kopačky našim hráčom, a pokiaľ predvedú hru so srdcom a ukážu, čo vedia, tak áno...áno, taký "zázrak" ako s AC sa pokojne može zopakovať. Visca el Barca!

SpickovyStoper

-20
2017-02-18 07:01:54

lebo medved na 4 je MACO a neschopak na 7 je Mathieu

LRDK

13
2017-02-18 11:31:20

Neviem čo nakladáš na Mathieu-a, dal dôležité góly, ktoré znamenali body. Prišiel v dobe kedy nám vytiahol tŕň z päty a svoje si odviedol.

BarcaFan4502

-7
2017-02-18 12:36:09

ake goly? vlastne goly vdaka ktorym sme stratili body

andres550

-11
2017-02-18 08:57:19

Ale nedramatizujte to zbytočne. Keď Lucho vyhrával tituly bol najlepší a teraz je zrazu neschopný pre pár neúspechov? Sme jednoznačne najlepší tím na svete s najviac titulmi v novodobej ére futbalu to je po roku 2000. Môžme si dovoliť aj my mať občas slabšiu sezónu. Hráme non stop každú sezónu 3 zápasy za týždeň víkend streda víkend, je nemyslitelné všetko vyhrávať. Vďaka tomu máme množstvo zranených, je nemyslitelné aby telo vydržalo takú záťaž. Možno aj preto úmyselne vypustili LM a chcú sa sústrediť na dobehnutie Realu v lige a zisk titulu. Ale nič ešte neni stratené. Bojujeme ďalej. Romario, Rivaldo, Ronaldinho, Messi... Tieto štyri hlavné hviezdy sa zatial vystriedali odkedy som culé, boli lepšie aj horšie sezóny, ale nikdy neprestanem fandiť Barce.

BarcaFan4502

17
2017-02-18 09:05:21

je sice pravda ze keby sme kazdu sezonu vyhrali treble tak by to bola nuda ale tu ide hlavne o herny prejav,ktory stoji za prd, ked si nevieme nahrat na 3 metre, ked sa messimu nedari tak vykon celeho timu je uplne nahovno, enrique sa spolieha na messiho ze nieco vymysli a ked nie, sme v riti , gomes,busquets a roberto by si zasluzili sezonu dohrat v rezerve za tie vykony,3/4 prihravok idu na brankara, alebo dozadu na stoperov

Patland

12
2017-02-18 09:11:37

Nejde o to že se něco nepovede. To se nepovede. Ale pokud jsi viděl většinu letošních zápasu tak musíš uznat že je něco hodně špatně - výkony nejen proti PSG absolutně bez duše, taktiky, hrajeme neuvěřitelně profesorský. Je potřeba to změnit. Výměna trenera je nevyhnutelná a já bych se nebránil měnit nyní. Mužstvo potřebuje silny impuls.

petrarcha

7
2017-02-18 09:33:22

Vypustili umyselne LM :D Nj vo veledolezitej Cope bojovali do posledneho dychu, ale najprestiznejsiu sutaz, kde mozu zarobit xy milionov vypustili...

quentin

0
2017-02-19 10:19:17

Petrarcha, každý jeden futbalista a fanúšik by vymenil domáce double za LM. LM je super súťaž, áno. Ale v živote, v profesii, v podnikaní ai, vždy platilo a platiť bude, že najprv silný/úspešný doma až tak vonku!

fofo112

5
2017-02-18 11:54:20

zapamätaj si nie tréner vyhráva tituly ale hráči na ihrisku, to sú slová Helenia Herreru, jeho krédo mi stále rezonuje a to hráči robia trénera a nie tréner hráčov,bol to nezabudnuteľný špičkový tréner,ktorý mal pred hráčmi v prvom rade rešpekt a úctu,ak tréner nemá morálku v kabíne môže to zabaliť.

myzuFCB

2
2017-02-18 09:11:39

Podľa mňa ak všetci hráči podajú 100% tak tam je šanca. Základom je ale streliť aspoň dva rýchle góly. Zároveň ale dúfam, že predtým zápasom dopraje Lucho hráčom dostatok oddychu.

buldozer

4
2017-02-18 10:00:47

Ja verim ze ak daju 2 rychle goly, tak PSG zamrzne ten usmev na tvari.

Jestper9

10
2017-02-18 10:21:17

Ako si niekto môže vôbec myslieť, ze vyhrať PD je viac ako výhra v LM? LM je najprstížnejšia súťaž s naj klubmi a nie liga kde si konkurujú traja. Víťaza LM si pamatá každý. Viťaza ligy len fanúšik toho klubu, alebo rivala tej ligy. Neporovnatelne. To, že sme minulý rok vypadli a hráči a treneri dristali o tom, že liga je viac.... Preto Real po výhre v LM bol zrazu považovaný za úspešný a Barca aj s double brala sezonu skor ako neuspech... HOci netvrdím, že bol. Double je super, ale nie ked Real vyhra LM :)

Maxmilian

1
2017-02-18 17:01:09

Je síce najprestížnejšia ale vyhrať ligu je ťažšie lebo hráš celú sezónu o množstvo bodov zatiaľ čo LM sa dá vyhrať aj cez ľahký žreb, viď Real, čiže asi tak by som to zhrnul.

Jestper9

0
2017-02-19 08:22:55

ano. ale to musiš mat mega štastie na lahký žreb. v LM nemáš slabé mužstvá. pokial tam nie je Zilina :D viem ako to myslíš, ale LM vyhrať je podla mna jednoznačne žaťšie. 2 po sebe nevyhral este nikto a pozrime sa kolko titulov máme z PD a kolko z LM... aj to vypovedá o niečom.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.