Uruguajský útočník Luis Suárez, krstný otec zbierky, ktorá pre pacientov netradičnej PKU choroby známej ako fenylketonúria vyzbierala 54 710 eur, poskytol pri príležitosti jej odovzdania novinárom menší rozhovor. Lucho je presvedčený o tom, že Barca na naoko neuskutočniteľný obrat proti PSG výkonnostne má.

FC Barcelona podľahla v prvom stretnutí osemfinálového dvojzápasu proti Paris Saint-Germain domácemu mužstvu 4-0. Pokiaľ je ale niekto schopný takýto nepriaznivý výsledok obrátiť, je to práve Barca. "Ak chceme aj naďalej písať dejiny tohto klubu, zlú situáciu musíme zvrátiť. Nemôžeme sa vzdať, a to obzvlášť v týchto dňoch, keď nás táto situácia popravde tak trochu zarmútila," vravel Uruguajčan.

Suárez sa pritom pridal k niektorým svojim spoluhráčom, keď sa aj on rozhodol pre menšiu motivačnú frázu. Narozdiel od tých, ktorí ich zdieľali prostredníctvom sociálnych sietí, však jednu Lucho vyriekol pred novinármi. "Pokiaľ existuje nejaký klub, ktorý sa z takejto situácie dokáže vyhrabať, tak tento," komentoval.

Barca nastúpi proti PSG v domácom prostredí už ôsmeho marca, no v prípade Kataláncov pôjde okrem prípadného senzačného obratu i o vec cti. Aký však bude mať družstvo Luis Enriqueho recept na úspech? "Pokiaľ sa nám podarí streliť dva góly v prvých dvadsiatich alebo štyridsiatich piatich minútach, naša nálada by sa mohla zmeniť, na čo by sa nám to s podporou našich fanúšikov mohlo podariť," vyhlásil bývalý skvelý futbalista Liverpoolu.

TIP | Xaviho reakcia na PSG: Nie je to až tak vážne

"Náš odkaz je jasný, musíme veriť v naše schopnosti. Tento klub a toto mužstvo píšu dejiny svojimi titulmi a ziskami treble, no na to, aby sme v ich písaní pokračovali, musíme odvetu zvládnuť. Je to náročné, no vo futbale nie je nič nemožné. Nevešiame ramená. Je fakt, že v poslednom období sme boli skôr dole ako hore, ale v odvete sa pre tento dres aj potrháme," dodal Suárez.

Na otázku, čo bolo príčinou porážky, Luis nevedel jednoznačne odpovedať. "V Paríži sme odohrali zo všeobecnej stránky zlý zápas, a to musíme prijať, boli jednoducho lepší. V priebehu tejto sezóny sme si už prešli viacerými lepšími i horšími okamihmi. Musíme sa dostať opäť do formy, v ktorej sme boli pred rokom alebo dvomi," dodal.

Zdroj: mundodeportivo.com
Foto: mundodeportivo.com

BarcaFan4502

2
2017-02-18 08:57:38

si myslim ze psg pride betonovat a my proti betonu moc goly nedvame, takze bude to tazke

quentin

0
2017-02-19 10:10:26

PSG nemá typy hráčov na betónovanie, skor rýchlych na hlboký pressing a rýchle vrátenie sa. A to by sa dalo doma využiť. Emery to určite naordinuje. Ich cieľom bude min 1 gól. Sám som zvedavý. Verím tiež, že El Pistolero netrepe do vetra. Visca el Barcaaa!!!

emiliano

2
2017-02-18 09:10:57

Luis, aj ja vždy trochu dúfam, treba bojovať, ale v obrat neverím. Neveril som ani v Paríži. Prečo? Lebo tu boli výkony v sezóne, veľmi často vyložene zlé. Veril by som, ak by sme s PSG odohrali dobrý zápas a mali len smolu. Ale ten zápas sa podobal na iné v lige, bolo to pokračovanie bezradnosti. Za celý zápas jedna šanca a súper 7? Môžeme sa zlepšiť o 50%, ale my potrebujeme o 200%.Táto sezóna už tak v rytme valčíka bude pokračovať. K zmene môže dôjsť po letnej tvrdej príprave, nie tréning baga, ale šprinty, presing, dôraz. Potom môže byť z toho rockenrol.

Jaro500

12
2017-02-18 09:32:16

To si vazne myslis, ze nemaju kondicne treningy? Bago maju ako rozcvicku a z uzavretych treningov vacsinou viac neukazu... Obranny pressing je najma o hlave, fyzicky na to maju... toto je skor o taktike, kedze pressing sa da hrat na vela sposobov, tu nesie zodpovednost trener a jeho takticka priprava...

emiliano

-2
2017-02-18 09:16:56

A ešte dodatok: Ja obdivujem vedenie Arsenálu - asi 11 rokov nič nevyhrali a oni tam vždy držia trénera. Nepoviem nič, ak tím nevyhrá nič 3 roky, ale 11? To už každý musí stratiť dôveru a povedať si, že ten tréner nemá víziu, ako to zmeniť.

Federer

16
2017-02-18 09:25:49

Prečo by majitelia Arsenalu vyhadzovali Wengera ? Už dlhé roky kupuje mladých temer zadarmo, vycepuje ich a predá za obrovské prachy. Kto by vyhadzoval zlaté vajce ? teraz už zrejme skončí, no je to viac vekom ako neschopnosťou. Majitelia s plnými vreckami ho vždy chceli aj keď bez titulov. To je stránka, z ktorej sa pozerajú na Arsenal situácie znalí.

Radovan

2
2017-02-18 10:44:04

mas pravdu, ale cudujem sa ich fanusikom ze vydrzia fandit cely zivot, ked sa vseobecne vie ze ide majitelom hlavne o zisk a max o kvalifikovanie sa do LM, ze nerobia nic naviac aby vyhrali PL...bol by som nasraty ze si oni len mastia kapsy a nemaju zaujem byt najlepsi..proste penazi maju na nakupy hracov aby trocha viac zabojovali ale nespravia to..staci im 4te miesto a mozno dufaju ze nejaky rok motyka vystreli a vyhraju PL ale v podstate to neriesia

s1ck

6
2017-02-18 11:19:14

sám majitel povedal tuším že mu nejde o tituly ale o zisk, a v čom je wenger naozaj dobrý je v tom že má čuch na mladé talenty. Prídu takmer zadarmo a predá ich za velké peniaze

BarcaFan4502

1
2017-02-18 15:06:04

myslim si ze psg postupi dalej aj ked bodaj by som sa mylil

fofo112

1
2017-02-18 20:37:06

Emmery je starý lišiak aj ked si to veľmi želám ale toto už PSG nepustí.

quentin

0
2017-02-19 10:13:37

Fofo, rozum mi hovorí, že s Tebou súhlasím. No srdce na mňa reve, že toto je tím, ktorý má na to, aby to zvládol!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.