André Onanovi sa zatiaľ v Ajaxe Amsterdam darí náramne. Kamerunský gólman prekonal rekord siedmich čistých kônt v rade, a hoci má pred sebou ešte dlhú cestu, podľa svojich vlastných slov by sa jedného dňa rád vrátil aj do Barcelony.

Dvadsaťročný André Onana bol súčasťou akadémie Samuela Eto'oa, keď ho tak môžeme považovať za právoplatného odchovanca FC Barcelona. Kamerunský reprezentant sa však do prvého tímu Blaugranas prebojovať nedokázal a v roku 2015 tak odišiel do rezervy Ajaxu. V druhom tíme holandského giganta Onana preukázal svoj obrovský potenciál, veľmi rýchlo zaujal širokú verejnosť a následne si vybojoval v tejto sezóne i miesto v áčku, kde zatiaľ hráva na poste brankárskej jednotky.

"To, či sa vrátim do Barcelony, sa ešte uvidí. Pokiaľ Ajax opustím, bol by som rád, keby som išiel do väčšieho klubu. Najprv musím všetko zvládnuť tu, no jedného dňa by som sa rád vrátil," vyhlásil v nedávnom rozhovore novinárom Onana.

"Na svoje pôsobenie v La Masii mám veľmi pekné spomienky, no ako futbalista som sa musel posunúť ďalej. Bolo to rozhodnutie, ktoré som učiniť musel. V tom čase práve podpísali Claudia Brava, nebolo tak jasné, či by som šancu dostal, alebo nie. Ak by som sa rozhodol ostať v klube, všetko by bolo náročnejšie," tvrdil.

TIP | Stávka medzi Turanom a ter Stegenom

Onana následne hovoril aj o svojom spoluhráčovi, zadákovi Davinsonovi Sanchezovi, ktorého meno bolo v poslednom čase častokrát spájané i s Kataláncami. "Je to skvelý obranca. Dobre si s ním rozumiem a myslím si, že je na Barcu dostatočne kvalitný. Do značnej miery by sa tam dokázal zlepšiť. Vidím ho ako hráča vhodného pre Blaugrana," dodal Kamerunčan.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

quentin

7
2017-02-26 13:22:54

Zaujímavý a skvelý článok! Ďakujem;D Pravda je, že si naňho nespomínam pri jeho posobení v Barci. Je šikovný a pri jeho veku by mohol tak o 5-6 rokov domov, ak by udržal svoj rast. Hoci, je tam pár "ale".

Jhonys

11
2017-02-26 13:35:37

špatné pro něho je, že MAtS je mladý a bude tady (doufejme) ještě hodně dlouho. A jako dvojku, který bude po většinu sezóny sedět, to mi přijde škoda Onanu takhle utlumit..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.