Barcelone sa na Camp Nou podarilo nemožné. Dokázala postúpiť do štvrťfinále Ligy Majstrov napriek tomu, že v prvom zápase v Parku Princov prehrala 4:0 a v odvete dokonca inkasovala. Čo nám však tento historický zápis ukázal?

Emery to totálne pokašľal

Dnes sa tlač venuje predovšetkým veľkej Barcelone, ktorá počas zápasu dominovala, no rovnako dôležité je analyzovať aj hru PSG. Hneď na úvod - Emery zvolil absolútne nesprávnu taktiku. PSG mal hrať viac vpredu, viac útočiť. Parížania sa miesto toho stiahli dozadu a čakali na brejky. Osudová chyba.

TIP | Reakcie z tábora PSG


29% držanie lopty a 3 strely na bránu za celý zápas je pramálo. Navyše, hlboko zatiahnutého súpera Barca v súčasnej forme ubila na smrť. Okrem toho, Emery svojim hráčom naordinoval útočiť prostredníctvom prihrávok v trojuholníkoch. Miesto toho mali jeho hráči útočníkov hľadať dlhými nákopmi.

Postupom času musel tréner hostí na Camp Nou na vývoj zápasu reagovať. Jeho rozhodnutia však mužstvu ešte viac poškodili. Príchod Auriera a Krychowiaka má svoju logiku, no títo hráči boli až príliš defenzívne ladení. Skôr by sa hodil Pastore kvôli kontrole lopty, čím by PSG v strede poľa získal viac pôdy pod nohami. Veď od 85. minúty do konca zápasu hráči PSG zaznamenali len 4 prihrávky. 3 z toho boli rozohrávky pod inkasovaní gólu. Emery zápas takticky úplne nezvládol.

Neymar je budúci najlepší hráč sveta

Čo sa stane po odchode Ronalda a najmä Messiho z futbalovej scény? Kto prevezme titul najlepšieho hráča sveta? Zjavným čakateľom je Neymar. Aj v odvete proti PSG odohral priam geniálny zápas. Po Cavaniho góle bolo na hráčoch Blaugranas zreteľne vidieť, že obrat to asi nebude. Brazílčan sa ale nevzdal, potiahol mužstvo k postupu. Rozhodol zápas. Nie Messi, ale Neymar.

V 88. minúte sa blysol parádnym priamym kopom, premenil penaltu pod nepredstaviteľným tlakom a následne aj asistoval na postupový gól Sergiho Roberta. V tejto situácii by hráči spanikárili a loptu by len napálili do pokutového územia. Neymar nepanikári. Počká si na vhodnú príležitosť a potom zaútočí. Neymar je Messiho nástupcom.

Stará dobrá Barca

Taktické rozhodnutia, ktoré Luis Enrique počas tejto sezóny urobil, mu zvyčajne priniesli len vlnu kritiky. Argumentovalo sa predovšetkým tým, že Barcelonu odklonil od jej typického štýlu. Barca je priamočiarejšia a zároveň aj závislejšia od Messiho, Suareza a Neymara. Podstatou všetkého je rýchly presun od obrany do útoku s cieľom prekvapiť súpera.

Včera však Barcelona pripomínala mužstvo za svojich najlepších čas. Stará dobrá Barcelona. Výkon totiž padal a stál na držaní lopty, prihrávkach a rozostavení. Na tejto filozofii bazíroval Guardiola. Barca v zápase ukázala 485 prihrávok, kým jej súper len 148. 245 prihrávok sme od Barcelony videli v poslednej tretine ihriska. Katalánci si pred bránkou PSG urobili kemping.

Okrem toho, ešte aj brankár Barcelony mal v štatistike viac prihrávok ako najlepší hráči z PSG. A to je práve to, čo robí Barcelonu Barcelonou. Pokojné prihrávky vzadu Barcelone pomáhajú vytiahnuť svojho súpera z ideálneho rozostavenia. Týmto si otvára potrebný priestor. Včerajší zápas z tohto hľadiska stál naozaj za to.

PSG môže ľutovať nevyužité príležitosti

TIP | FOTO: Neymar na Instagrame zničil Rabiota


Samozrejme, Barcelona bola včera grandiózna, no PSG si veľmi nepomohol. Kataláncom neustále ponúkal nádej, pretože nedokázal premieňať svoje šance. Hráčov Blaugranas to naštartovalo, dali góly a zrazu sa momentum prehuplo na ich stranu. Cavani síce celé barcelonismo zarazil naspäť do sedačiek, no Parížania ďalšie vyložené šance nepremenili v ďalší gól. Na postupe Barcelony do ďalšej fázy Ligy Majstrov majú najväčší podiel práve hráči PSG.

Cavani v zápase po centri od Meuniera nastrelil tyč. Jednu obrovskú šancu zo strany PSG bravúrne zmaril ter Stegen, keď zakončenie nohou vykopol. Rozhodnúť mohol aj Di Maria. V 84. minúte mal na pravej strane úplne voľného Cavaniho, ktorý by zakončoval do prázdnej brány. Volil však strelu, z ktorej nebolo nič. Tri obrovské šance, z ktorých nezapršalo. Hráči z Parku Princov sa môžu hnevať len a len na seba.

O osude zápasu stále rozhodujú arbitri

Dramatický zápas to bol aj z pohľadu rozhodcov. O tých sa bude v súvislosti s týmto zápasom hovoriť ešte dlho. Deniz Aytekin súboj nezvládol najlepšie. Zrejme sa mu atmosféra na Camp Nou a neuveriteľná dôležitosť odvety dostala pod kožu. O sporných momentoch zápasu sme písali v článku nižšie:

UEFALONA postúpila len vďaka rozhodcom. Naozaj?


zdroj: realsport101.com
foto: realsport101.com

MilujemBarcu

35
2017-03-09 20:01:52

NADHERA !!! ale ten humus co je na internete no des :D

Negan

-6
2017-03-09 20:37:24

Tak pre každého je "humus" niečo iné ;) btw prezident PSG uvažuje nad odvolaním Emeryho a Collina si pozval arbitra na koberček.

tunno

18
2017-03-09 20:49:51

Do you know?
Včera bolo viac rozhodcovskych chýb v Dortmunde ako v barcelone.

bruno1

16
2017-03-09 23:18:19

Konecne to niekto povedal! Pre benficu neodpiskana penalta, gol aubameyanga z ofsajdu a mnohe dalsie. Ale vsetci zborovo UEFALONA!

Zorrrro

1
2017-03-09 23:51:24

No vidis to a tu si zase pre istotu ty pre kazdeho za debila, a zijes s tym. Lutujeme ta, ale ty si si to vybral

tunno

11
2017-03-09 20:39:41

Nebola to stará dobrá Barca. Pressing bol dobrý ale čo sa týka kombinácii mali sme veľa nepresností a čistých príležitosti sme si veľa nevypracovali.

nepalko

6
2017-03-09 23:15:55

tunno,to čo si TERAZ napísal?????? že sme nemali veľa čistých príležitostí :-D :-D :-D Však sme dali šesť golov,to je podľa teba málo ???? :-D A veľa nepresností??,však držanie lopty bolo71% keby bolo veľa nepresností,tak takéto veľké držanie lopty predsa nikdy nemôže byť ... Ty máš teda logické myslenie :-D

nepalko

4
2017-03-09 23:19:45

Plus 485 prihrávok sme mali... P.S.G mal iba 148 prihrávok,to sú nepresnosti,ked nedokážeš máš viacej presných prihrávok po sebe,tak je nízke držanie lopty a málo prihrávok,ako mal Paríš... Barca mala presný opak,tak neviem o tom točíš ....

nepalko

6
2017-03-09 23:27:35

Priemerná 87% úspešnosť prihrávok hráčov Barcelony,podľa teba znamená veľa nepresností ???? Ešte k tomu proti mužstvu ktoré sa zameriava hlavne na bránenie a narúšanie prihrávok súpera ...

tunno

-5
2017-03-09 23:43:42

To, že kto si koľko krát prdne počas zápasu nie je relevantne. Proti bayernu sme raz mali 63% loptu a dostali sme 4:0. Platí čo som písal. Nasich 6 gólov bola vzhľadom na priebeh hry anomália, mali sme celkovo tak 2-3 čisté šance a vytazili sme z minima maximum.

jesus2287

6
2017-03-09 20:51:38

Preboha to kto čo za špinavosťi sa píšu o barcelone psg ma jedine prachy nič viac celý zápas barcelona bola lepšia ked bude mať psg taku historiu ako barcelona potom nech sa ozývaju

fofo112

7
2017-03-09 21:05:25

https://www.youtube.com/...

Fazy

10
2017-03-10 07:02:08

Ale nerozčuľujte sa nad debilmi, neprajníkmi Barci. Vyhrali sme 6:1 a postúpili. Teraz nech si píšu čo chcú, už to nezmenia. Barca sa zapísala do histórie a to už nikto nezmení. Nech žije Barca !!!

vondeylen

1
2017-03-10 15:06:06

Pravda a Barca je len jednaaaaa,nech sa neprajníci zozeru od jedu :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.