Keď sme sa v lete dozvedeli, že do prvého tímu FC Barcelona príde talentovaný stopér Samuel Umtiti, zrejme len málokto očakával, že sa z neho prakticky okamžite stane talizman celého mužstva. Okrem toho, že sa z neho stal plnohodnotný člen základnej zostavy Luisa Enriqueho, si ho vynachváliť nevedia ani v jeho rodnej krajine.

France Football, populárny a celosvetovo známy magazín, ktorý od roku 1956 zverejňuje meno víťaza Zlatej lopty, uvádza meno Samuela Umtitiho ako príklad odvahy. Hráč totiž i napriek vopred negarantovanému úspechu riskoval odchod z komfortnej zóny, francúzskej Ligue 1, aby odišiel na miesto preňho nepoznané, do Barcelony. Aby sme však informácie uviedli na pravú mieru, časopis uvádza toto spojenie v súvislosti s aktuálnou kauzou Alexandra Lacazetta, obrovskej hviezdy Lyonu, ktorý sa ale do poslednej reprezentačnej nominácie Didiera Deschampsa nezmestil. Skúsený kouč namiesto talentovaného futbalistu vo svojom výbere našiel miesto pre útočníkov zo zahraničných líg, Antoine Griezmanna, Kevina Gameira a Oliviera Girouda. "Rovnako ako Umtiti by mal pochopiť to, čo sa mu snaží nepriamo povedať. Obzvlášť, keď si uvedomíme, ako sa pred rokom a pol darilo Umtitimu v Lige majstrov a fanúšikovia nerozumeli tomu, prečo stále opäť a opäť nedostával v reprezentácii priestor. Tomu, čo sa mu však snažil povedať, porozumel, a tak odišiel do Barcelony," písalo periodikum.

TIP | Bez Umtitiho nie je Barça Barçou

Samuel Umtiti každopádne patrí medzi futbalistov, ktorí v uplynulom období uchvátili celý futbalový svet svojím ohromným progresom, a nám tak ostáva dúfať, že sa mu bude dariť aj naďalej. V Barcelone by mohol hrávať ako elitný stredný obranca ešte veľmi dlho.

Zdroj: mundodeportivo.com
Foto: archív, mundodeportivo.com

barca888

24
2017-03-25 17:53:05

Skvelý hráč, jeden z mojich obľúbených, je až neuveriteľné že sa dokázal adaptovať tak rýchlo:-)

Neyo11JR

21
2017-03-25 17:53:32

Pre nás je to talizman

gabo111

22
2017-03-25 18:02:29

Umtiti je skvelý hráč, na ňho nikto nemôže povedať ani jedno zlé slovo.

abstinent

14
2017-03-25 19:10:26

skvely hrac,top prestup minuleho leta

lovefootball

-24
2017-03-25 19:14:58

Paci sa mi Eric Bailly z Manchesteru United. Toho by som tu videl este radsej, i ked s Umtitim som spokojny.

emiliano

0
2017-03-26 10:49:31

Porovnajme Umtitiho a Gomésa. Ten prvý začal hneď suverénne, sebavedomo, odvážne a nik o ňom nepochybuje. A ten druhý? Alibisticky, ustráchane, nemá odvahu nič vymyslieť, len odovzdá loptu najbližšiemu hráčovi. Pozeral som na hru Ardu v repre. Neviem, čo sa s ním stalo, v Atleticu hral vynikajúco, ale u nás to, čo aj v repre: Poklusáva, chodí, žiadny šprint a dôraz. Mám dojem, že sa pokladá za obrovskú osobnosť, ktorá nepotrebuje ani pohyb a bojovnosť. Pre mňa je on ďalším sklamaním.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.