Samozrejme nie každý jeden prestup hráča do Barcy sa vydarí. Mnohí si spravili skvelé meno v reprezentácii a vďaka tomu si vyslúžili prestup do Katalánska, svoj potenciál v klube ale následne nikdy nenaplnili.

Zoznam, ktorý zostavil portál Sportskeeda, obsahuje štyroch bývalých a jedného súčasného hráča Barcy. Na prvý pohľad možno nebude so všetkými menami, no keď sa nad tým zamyslíte viac, zistíte, že to rozhodne má niečo do seba.

#5 Emmanuel Petit

Petit si urobil veľké meno v Arsenale, no zlomový bod jeho kariéry prišiel v roku 2000, keď s Francúzskom dosiahol na EURE historický úspech. V Barcelone sa ale nevedel nájsť a nikdy nenadviazal na fantastické výkony z predošlého pôsobiska.

Vo svojej autobiografii sa Francúz vyjadril o svojom trénerovi v Barcelone, kým bol Lorenzo Serra Ferrer. Ten preňho nevedel nájsť miesto a viackrát s ním experimentoval. Do Barcelony prišiel v najlepšom bode svojej kariéry, no častokrát bol zaraďovaný do obrany a v Katalánsku tak zažil jednu zo svojich najhorších sezón v živote.

Z Barcelony odišiel už po roku a svoje mieste našiel v Anglicku. Po precitnutí opäť pokračoval vo výborných výkonoch a stal sa legendou londýnskej Chelsea.

#4 Claudio Bravo



V Barcelone vznikla po odchode Victora Valdesa zaujímavá situácia. Do klubu prišili ter Stegen i Bravo a Katalánci mali rázom dvoch skvelých a vyrovnaných brankárov. Claudio prišiel do klubu po skvelých výkonoch na MS, no v Barcelone sa mu na dlhšiu dobu usadiť nepodarilo.

Klub sa v lete rozhodol, že v súboji s ter Stegenom uprednostní radšej mladšiu a perspektívnejšiu variantu a Katalánci nespravili vôbec zle. Claudio odišiel do City, tam však zatiaľ zažíva obrovský pokles formy a iba ťažko si hľadá cestu do tímu Pepa Guardiolu. S Čile sa mu darí aj naďalej fantasticky.

#3 Cesc Fabregas

Tento príbeh máme tiež v živej pamäti. Cesc sa do Barcelony vracal ako stratené dieťa a mal dlhodobo nahradiť Xaviho, ktorý bol na sklonku kariéry v klube. Cescovi sa to však vôbec nepodarilo a aj on tím rýchlo opustil.

V Barcelone mu vyčítali jeho pomalosť a výkyvy formy, v reprezentácii ale podával parádne výkony a je členom skvelej španielskej generácie, ktorá v posledných rokoch vyhrala takmer všetko, čo sa dalo. Jeho prestup do Chelsea bol vykúpením pre hráča i klub.

#2 Zlatan Ibrahimovič

Keď Zlatan prestupoval na Camp Nou, snáď nikto nečakal, že strávi v tíme iba jednu jedinú sezónu. Tá nebola nejak obzvlášť zlá, dal v nej 22 gólov, no nenaplnil očakávania Pepa Guardiolu.

Ak si ale porovnáme, ako hral za Barcu a ako pôsobil v iných kluboch či v reprezentácii, jeho 22 gólov je iba kvapkou v mori. Bez jeho pomoci by sa Švédi nikdy nedostali na EURO, Zlatan tam patril k absolútnej špičke a ukázal, prečo ho prakticky do dnešného dňa považujú viacerí za najlepšieho hrotového útočníka na svete.

#1 Neymar

Áno, áno, rozumieme, chápeme. Pýtate sa, čo tu Neymar robí... Prečo sa dostal do tohto zoznamu? Odpoveď je jednoduchá. Hoci Neymar miestami Barcu poťahá, v klube rozhodne nenapĺňa svoj strelecký potenciál. V FCB to u neho vyzerá štatisticky výborne, no ak sa pozrieme na reprezentáciu, tak nám padne sánka. Na 51 gólov v najcennejšom drese potreboval Ney iba 76 zápasov!

Pravdou je, že Neymar je skutočným lídrom svojej krajiny, čo sa v Barcelone nemôže stať do momentu, kým tam bude hrať Lionel Messi. Neymar doviedol Brazílčanov do semifinále Majstrovstiev sveta a v lete dokázal vyhrať so svojou krajinou aj zlatú olympijskú medailu. Ney je pre Brazíliu momentálne tak dôležitý ako Messi pre Barcu.

zdroj: sportskeeda.com
foto: sportskeeda.com

Mirakva

4
2017-03-28 06:59:31

Legendy

Mates19

6
2017-03-28 09:13:34

Ibra tvrdí že to bolo kvoli Pepovi ja si myslím že to bolo pre jeho Ego...Pamätám si bolo to ešte v roku 2009 alebo 2010 ako sa písalo že Pep nevie pracovať s hviezdami preto predal Deca a Ronaldinha aby nezatemnili rozum Messimu viem že na odchode počas leta 2008 mal byť aj Eto´o ale Pepa presvedčil a zažil asi najlepšiu sezónu...o tom Ibrovi v tom švédsku by som ani netvrdil bol tam najväčšia hviezda to je jasné ale podla mňa s ním mužstvo nevedelo pracovať

Mates19

6
2017-03-28 09:16:34

Cesc od kedy prišiel do FCB tak mal vždy jeseň perfektnú a potom upadol do kómy zrejme to je snáď najpomalší záložník akého som videl...Claudio sa odpálkoval sám a som rád že odišiel Ter Stegen bol už v 19 rokoch brankár čo by mohol chytať za ktorýkolvek klub čudujem sa inak že ste nepridali do tejto nominácie aj turka Recber Rustu brankár čo bol ako boh prišiel do FCB a nevedel nič

Vendeta

-2
2017-03-28 09:34:18

Cesc vdaka bohu že si odišiel. Pomalší než on je už len Busquets

harry525

5
2017-03-28 10:02:56

V sucasnom stave nasej zalohy by som ho ale bral... A to som bol jeho najvacsi kritik :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.