Včerajši zápas Španielov s Francúzmi nebol len atraktívny, no priniesol skautom klubov po celej Európe možnosť pozrieť si mladé pušky, ktoré dostali šancu okúsiť chuť reprezentácie. A bolo sa teda na čo pozerať.

Síce to bol len priateľský zápas, Robert Fernández mal svoj dôvod, prečo ho navštíviť. Nie, nebolo to kvôli atraktivite duelu. Ani kvôli tomu, že na zápas bola nominovaná aj pätica hráčov blaugrana - Umtiti, Piqué, Alba, Iniesta a Busquets. Bolo to kvôli trom hráčom, ktorí už dlhší čas o sebe dávajú vedieť popredným európskym mančaftom.

Reč je o Kylianovi Mbappé (18r., Monako), Correntinovi Tolisso (22r., Lyon) a Thomasovi Lemarovi (21r., Monako), ktorí dostali príležitosť ukázať sa aj v národnom výbere. A tých pozorne sledoval z prezidentského aj športový riaditeľ Kataláncov, Robert Fernández, ktorý bol na tomto zápase ako delegát FC Barcelona.

V SKRATKE

Kylian Mbappé je jedna z najväčších senzácií výberu galského kohúta a mladík, ktorý sa radí medzi najviac potenciálnych hráčov sveta. Po zápase s Manchesterom City ho ľudia dokonca začali porovnávať s Messim, Ronaldom či Thierrym Henrym pre jeho útočné schopnosti a všestrannosť.

Monako si ho však cení na 100 miliónov eur, čím chce odraziť záujem celkov na čele s Realom Madrid, ktorí majú o mladíka eminentný záujem.

Ďalším pánom na holenie je Thomas Lemar. Ľavonohý krídelník a ďalší produkt Monaka je na trhu žiadaným "zbožím" kvôli tomu, že vie začať útok z hĺbky poľa, no má aj čuch na góly. Práve kvôli tomu si ho minulé leto vyhliadlo Atlético Madrid, ktoré aj predložilo Monaku ponuku vo výške 26 miliónov eur, no celý transfer medzi klubmi padol a Thomas ostal ďalší rok u Kniežat.

Túto sezónu po ňom poškuľujú anglické celky ako Chelsea a Liverpool, ktoré ho, podobne ako Francúzi, považujú za nástupcu Dmitriho Payeta.

Tolisso, prestupový cieľ Juve

Correntin Tolisso je na rozdiel od svojich dvoch rovesníkov takzvaný "čistokrvný" záložník, veľmi všestranný. V začiatkoch svojej kariéry hrával na pozícii pravého beka, no potom sa udomácnil v zálohe a dnes pôsobí v Lyone ako playmaker. Túto sezónu sa mu dokonca podarilo nastrieľať 11 gólov a po včerajšku navyše Didier Deschamps určite neľutuje, že mu poslal reprezentačnú pozvánku.

Minulé leto to vyzeralo, že Tolisso prestúpi do Neapola, ktorý sa s Lyonom dohodol na prestupovej čiastke 30 miliónov eur. Celý transfer nakoniec padol na tom, že sa hráč ešte necítil na prestup do väčšieho klubu a ešte jednu sezónu chcel ostať vo Francúzsku.

Tentokrát je tu však Juventus, ktorý by rád mladíka zlanáril do svojho, už tak nabitého kádra. Lyon si ho cení na 30 miliónov eur a Barça, vedomá si podmienok, určite bude súperiť s Bianconeri o prestup tohto veľmi nádejného mladíka.

zdroj: sport-english.com
foto: sport-english.com soccerweb24 bleacherreport

fantomas

1
2017-03-29 10:50:56

Potenciálny hráč a hráč s (veľkým) potenciálom je dosť rozdiel. Skontrolujte to. :)

ForzeVilla

5
2017-03-29 10:58:01

Viem, len nejak som to lepšie nevedel sformulovať :) Skúsim sa na tom pozrieť :) Dík! :)

fantomas

1
2017-03-29 11:52:14

..sa radí medzi hráčov s najväčším potenciálom.

Mates19

5
2017-03-29 12:25:10

Nabil Fekir z Lyonu je fajn čo som kukal Europsku ligu tak jednoznačne najlepší hráč s Lacazetom

abstinent

0
2017-03-29 17:36:58

mbappe a spol. su mozno len sezonne talenty,mozno buducu sezonu nebudu hrat nic

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.