Úspešne sme vstúpili do apríla, do obdobia, keď už je finálovým duelom každé jedno stretnutie, ktoré čaká na Luisa Enriqueho a jeho celok. Tentoraz sa predstavia zverenci Astúrijčana na nepríjemnej pôde nekompromisnej a nevyspytateľnej Málagy, s ktorou si rozhodne v tejto fáze sezóny nemôžu dovoliť zaváhať. Podarí sa však Kataláncom získať tri mimoriadne dôležité body?

Barcelončania na horúci štadión La Roselada nemajú najlepšie spomienky, rovnako ako všeobecne na Málagu. V uplynulých piatich dueloch hráči so svojím súperom z Andalúzie vyhrali iba dvakrát, dva razy sa zrodila i remíza a raz sa podarilo vyhrať dokonca Boquerones. V novembri uplynulého roku Barcelona na domácom štadióne len bezgólovo remizovala, dobre si ale pamätáme aj súboj z januára 2016. Luchov tím mal proti Málage v zápase La Ligy Santander skutočne na mále, keď domáci podali oduševnený a kvalitný výkon, no napokon po presných zásahoch Munira a Lea Messiho zvíťazila Barca 1-2.

Azulgranas v posledných desiatich stretnutiach na pôde Málagy neprehrali ani raz. Na štadióne La Roselada sa naposledy zrodila v dueli medzi týmto tímom a Barcou výhra domácich ešte v roku 2003, keď bol na trénerskej stoličke FCB Frank Rijkaard. Práve od tohto súboja však Barcelona v La Lige väčším ako trojgólovým rozdielom neprehrala ani raz.

Málaga CF

Družstvo Luisa Enriqueho zavíta na La Roseladu, dobre známy svätostánok postavený ešte v roku 1936. Naposledy obnovovaný v roku 2010 má dnes zhruba tridsaťtisícovú kapacitu, keď však za zmienku stojí i to, že bol dejiskom Majstrovstiev sveta 1982. Na Mundiale sa odohrali na Roselade tri duely, a to konkrétne v skupine číslo šesť, medzi Škótskom, Sovietskym zväzom a Novým Zélandom.

Súčasná forma Málagy rozhodne nie je chválitebná, pokiaľ sa pozrieme na históriu jej nedávnych duelov, hodnotíme, že v posledných piatich zápasoch najvyššej španielskej ligy získala iba jeden bod. Albicelestes sú tak aktuálne na pätnástej priečke, rozhodne si však i napriek osembodovému náskoku na zónu zostupu vydýchnuť nemôžu.

Na svojom domácom štadióne Málaga prehrala v posledných troch zápasoch zakaždým, čo je jej najhoršia séria podobného charakteru od októbra 2010. Pod Jesualdom Ferreirom sa vtedy Andalúzanom nepodarilo získať čo i len bod pred svojimi fanúšikmi päťkrát po sebe.

V poslednom súboji sobotňajšieho bohatého programu Primery División sa nepredstaví z domácich radov hneď niekoľko hráčov. S vysokou pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou do duelu nenastúpia zranení Penaranda a Kone, otázny je ale aj štart Torresa, Munoza, Escandella a Kuzmanovica.

FC Barcelona

Keď sme v úvode článku spomínali, že apríl je mesiacom finálových stretnutí, teraz dopĺňame, že Barca zatiaľ náročný mesiac zvláda dokonale. V zaťažkávajúcom stretnutí proti zachraňajúcej sa, no o to viac namotivovanej Granade zvíťazili Luchovi zverenci 1-4, aby následne nedali doma šancu ani nepríjemnej Sevilli. Po skvelom zakončení Luisa Suáreza a dvoch góloch génia Lionela Messiho napokon zvíťazila FC Barcelona 3-0.

V aktuálnej tabuľke La Ligy Santander strácajú úradujúci španielski šampióni na lídra z bielej časti Madridu päť bodov. Rozhodne však zatiaľ nie je nič stratené, Kataláncom by navyše mohlo pomôcť Atlético, ktoré má proti Realu cez víkend šancu na zisk bodov, čím by tak Barcelone značne uľahčilo situáciu. Pred sebou máme navyše stále aj El Clásico, ktoré bude vzhľadom na súčasný priebeh ligy extrémne dôležité.

Astúrijský manažér so svojím trénerským tímom sa proti Málage bude musieť zaobísť bez dlhodobo zraneného Aleixa Vidala, doliečujúceho sa Ardu Turana, ktorý si zdravotné patálie privodil počas reprezentačného brejku, no najnovšie i Rafinhu. Brazílčan si po problémoch s ľavým kolenom z duelu so Sevillou nezahrá najmenej ďalšie štyri mesiace, čím tak potvrdil pozíciu najväčšieho smoliara v celej šatni.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 8. apríl 2017 (sobota)

Miesto: La Roselada, Málaga

Čas: 20:45

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: forcabarca.sk, goal.com
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.