Štvrťfinálové zápasy Ligy majstrov sú tu! Barcelone proti Parížu v odvete už nikto neveril, no predsa. Proti Turínčanom hrajú Katalánci a nie Parížania, z čoho plynie jednoducho len to, že netreba hádzať flintu do žita. Vydarí sa však výjazd do Talianska lepšie ako do Francúzska?

Posledné stretnutie, v ktorom si tieto dve mužstvá zmerali sily, snáď ani nemusíme opisovať. Sezóna zavŕšená treble skutočne nemala chyby a tento duel zostane v pamäti culés ešte dlhé roky. Bolo to futbalové predstavenie ako sa patrí. Zimomriavky.

FC Barcelona

Barca hrá túto sezónu ako na hojdačke. Raz podá famózny výkon, potom však, zväčša na ihrisku súpera, nečakane a absolútne nepochopiteľne zakopne. Luchovi sa cez víkend opäť vypomstili rotácie, dúfajme ale, že to prinesie úžitok aspoň proti Juve.

Tím určite nie je po ťažkej prehre úplne v pohode, no je čas myslieť už najmä na Ligu majstrov. Tým netvrdíme, že je liga stratená, no v tejto európskej súťaži to má každý jednoznačne len a len vo svojich rukách.

Barca nemôže rátať s vykartovaným Busquetsom, ktorého bude musieť v zostave nahradiť niekto z trojice Masche, Rakitič či André Gomes. Inak ale fit nie je ani Arda, no a samozrejme sa stále zotavuje aj Aleix Vidal.

V Juventus Stadium musí Barca zabrať, zaujímavá je štatistika, ktorá hovorí, že Katalánci v tomto talianskom meste zatiaľ ešte nedokázali triumfovať. V posledných štyroch zápasoch sa zrodili 2 remízy a dve prehry hostí.

Ohľadom zostavy nieto čo diskutovať. Minimálne teda z toho hľadiska, že musí Lucho postaviť to najlepšie, čo má k dispozícii. Predpokladať možno, že to bude opäť 3-4-3, ktoré dovolí lepšie útočiť, no otázne bude to, ako si poradí obrana, hlavne bez Busquetsa.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Piqué, Mascherano, Umtiti, Rakitič, Iniesta, André Gomes, Messi, Neymar, Sergi Roberto, Suárez

Juventus

Juve proti Barcelone cíti šancu. Parížania ukázali, že sa dá túto sezónu Barca zdolať, tím Unaia Emeryho ale pekelne podcenil druhý zápas a opäť sa vo futbale dokázalo, že nemožné neexistuje. O šokujúce vyradenie favorita sa rozhodne pokúsi aj Juventus.

Turínčania majú v domácej súťaži 6-bodový náskok a vyznačujú sa najmä famóznou defenzívou, veď v lige inkasovali v 31 kolách iba 20 gólov. O nič horšie na tom nie sú ani v Lige šampiónov, v ôsmych stretnutiach inkasovali iba 2-krát!!!

Juve by malo mať všetky dôležité esá v poriadku, nás bude zaujímať okrem iného i to, či sa dostane do zostavy Dani Alves. Ten veru Barcelone momentálne miestami chýba, no a v Taliansku aj napriek zraneniam dokazuje, že ešte stále nestratil šmrnc.

Do brány nemôže nikto iný ako Buffon. Dvojica Dybala – Higuaín bude jednoznačne najnebezpečnejšia, pozor si však blaugranas budú musieť dať aj na Pjaniča, ktorý dokáže parádne zahrávať priame kopy.

Predpokladaná zostava: Buffon, Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Sandro, Pjanič, Khedira, Cuadrado, Dybala, Mandžukič/Sturaro, Higuaín

Info pre tipérov

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.