Jedna američanka prišla v Las Vegas na políciu. Oznámila, že bola znásilnená jedným športovcom menom: Cristiano Ronaldo. Či sa to stalo, to sa už nikdy nedozvieme. Právnici prípad vyriešili–hviezda Realu zaplatila...

Boh bol vždy na jeho strane. Dokážem to cítiť, povedal Cris­tia­no Ro­nal­do: „Je tu niekto, kto ma riadi.“

Cris­tia­no Ro­nal­do dos San­tos Avei­ro, 32, narodený v Fun­chale na Ma­dei­re, krstený v kostole San­to An­tó­nio, s darom talentu. Futbalista sveta 2016 z Real Ma­drid sa často prekrižuje po dôležitom góle alebo posiela pozdravy smerom hore na nebo.

Určitú dobu nosil na krku ako znamenie svojej pobožnosti ruženec. Existujú fotky na ktorých je vidno ruženec v bielej farbe – nevinnosť.

Tento biely ruženec zostal aj v pamäti jednej ženy, ktorú stretol Ronaldo 12. júna 2009 v Las Ve­gas. Bol tu na dovolenke so švagrom a bratrancom. Ame­ričanka bola náhodnou známosťou dlhej nočnej párty. Flirt. Zrazu „pristáli“ – krásna žena a známy futbalista v spálni v suite v hoteli Palms Place.

Podľa policajného protokolu sa to udialo až takmer v skoré ráno.

„Táto noc musí byť vygumovaná“

Čo sa malo stať v tú noc a v tej spálni, popisuje Su­san K. v liste Ro­nal­dovi, ktorý píše asi 1 rok po stretnutí. Je to hrozný, dlhý a boľavý výkrik.

K. v ňom opisuje, ako bola znásilnená Ro­nal­dom. Biely ruženec, „the whi­te ro­sa­ry“, sa objavuje približne v strede listu. „Skočil si zozadu na mňa“, píše Su­san K., „s bielym ružencom na krku !“ Nasledujú dve vety otázok ktoré končia výkričníkmi :

„Čo by si o tom myslel Boh !!! Čo si bude myslieť Boh o Tebe !!!“

List od Su­san K. Ro­nal­dovi je k dispozícii u SPIEGEL-u. Patrí k zbierke dokumentov, ktoré prenechal portál Foot­ball Leaks spravodajskému magazínu. List, dlhý takmer 6 strán je zúrivou obžalobou. Ale zodpovedajú slová Susan K. aj pravde ? Obsah tohto listu je háklivý, dokáže zničiť povesť muža, ktorý patrí k najväčším hviezdam v svetovom športe.

Keďže táto historka by mohla byť pravdivá – musí byť vyrozprávaná. Lebo vrhá hrozné svetlo na spoločnosť, v ktorej si niektorí ľudia môžu dovoliť zrejme absolútne všetko.

Hovorí o doteraz neznámej časti veľkej „story“ Cris­tia­na Ro­nal­da. Ságy o hrdinovi, ktorý vyzerá byť temnejší, ako si myslia mnohí jeho fanúškovia.

Existuje ešte ďalší dokument, ktorý sa zaoberá tým, čo sa malo stať v skorých ranných hodinách 13. júna 2009 v apar­t­máne č. 57306. Jedná sa o „Set­t­le­ment Me­mo­ria­liza­t­i­on“, mimosúdne vyrovnanie medzi Su­san K. a Ro­nal­dom. Vyrovnanie bolo vypracované mesiace po predmetnej noci v Las Ve­gas. Vyrovnania sa zúčastnilo minimálne 9 právnikov.

Podľa tohto mimosúdneho vyrovnania ktoré obsahuje 11 článkov, sa zaväzuje Su­san K., že bude o tom čo sa odohralo v spálni, navždy mlčať. Zaväzuje sa nechať padnúť obvinenia. Ronal­do jej musí vyplatiť 375 000 dolárov.

V dokumente má Su­san K. skratku „Ms. P“, Ro­nal­do je „Mr. D“. V článku č. 8 sa píše : „Ms. P súhlasí, že oznámi Mr. D krstné mená všetkých osôb, ktorým rozprávala o znásilnení a ktorým oznámila identitu Mr. D ... Okrem toho prehlasuje, že neexistujú ďalšie osoby, ktorým rozprávala o udalostiach.“

V článku č. 9 sa píše : „Ms. P ubezpečuje, že všetky elektronické a písomné záznamy, ktoré vznikli následkom údajných udalostí, neodvolateľne zničí.“

Ak sa previní voči týmto dohodám, musí vyplatiť späť peniaze. Ak by vznikli Ronaldovi následkom akejkoľvek indiskrétnosti škody, musí ich nahradiť.

Aké východisko môže mať taká udalosť, ak je obídená justícia a účastníci sa stiahnu z aféry ?

Dohoda bola podpísaná 12. januára 2010. Podpísaná je Su­san K., viacerí právnici. Cris­tia­no Ro­nal­do osobne nepodpisoval. Za neho podpísal jeho portugalský právnik Car­los Osó­rio de Cas­tro, ktorý už roky rieši všetko čo sa týka futbalistu.

Problémy ohľadne udalostí v apartmáne č. 57306 v hoteli Palms Place mali byť týmto znesené zo sveta. Čo sa stalo v Las Vegas v noci z 12. na 13. júna, by už nemalo hrať pre Ronalda žiadnu úlohu. Mala to byť noc, ktorá v živote slávneho futbalistu nikdy neexistovala. Ktorá sa ani nesmie stať.

Dávame si otázku, či je múdre, problémy takéhoto rozsahu a obvinenia takéhoto činu, neriešiť pred súdom. Môže to mať dobrý dopad, ak je justícia obídená a účastníci sa stiahnu z aféry len prevodom peňazí ?

V Nemecku musia byť predpokladané zločiny jednoznačne doriešené, akonáhle sú raz oznámené na polícii. Minimálne sú úrady povinné sa o to pokúsiť. Čím ďalej sa strany sporu vzďaľujú od tejto podstaty, tým väčšie sú obvinenia voči bohatým, že títo si môžu dovoliť nielen drahých právnikov, ale i ich pochybenia nemusia byť vôbec prejednávané.

SPIEGEL sa pokúsil hovoriť so Su­san K., jej rodinou, jej priateľmi a s jej právničkou. Takmer nik sa nechcel vyjadrovať, nikto nechcel byť citovaný. Na to majú dobré dôvody : strach pred novinovými informáciami. Strach, že všetko sa znovu otvorí. A prirodzene: dohoda, podpísaná pred 7 rokmi. Tá účinkuje ako múr.

Su­san K., ktorej meno je zmenené, býva v Las Ve­gas v apartmánovom dome so zabezpečeným vjazdom i výjazdom. Je ešte pred 30-kou, pracuje s deťmi. K. pochádza z vyššej strednej vrstvy. Dom rodičov je postavený v lepšej štvrti Las Ve­gas, s peknou predzáhradkou, veľkou garážou, širokým výhľadom na mesto.

V júni 2009 bola K. vydatá. Je nejasné akú úlohu hral v tej dobe jej manžel, s ktorým je rozvedená. Nič o ňom sa nenachádza v dokumentoch a množstve mailov, ktoré má SPIEGEL k dispozícii.

Keď SPIEGEL koncom marca najskôr telefonicky kontaktoval K., že by rád s ňou hovoril o liste Ronaldovi a mimosúdnej dohode, jej hlas sa chvel. „No comment, no comment“, povedala a položila.

O niekoľko dní neskôr, pri stretnutí pred jej bytovým domom, utiekla priam panicky preč.

Vo vyrovnaní s Ro­nal­dom je v článku č. 4 stanovené, čo má robiť, ak bude oslovená „tretími osobami“ na udalosti z júna 2009. Nemá na to „nič odpovedať“. Ak bude oslovená na ulici, má „pokračovať v chôdzi“.

Je to neviditeľná réžia, ktorá určuje jej život.



Sui­ta v hoteli Palms Place s pohľadom na Las Ve­gas: Kingsi­ze-postele a luxusné

Hotel Palms Place leží v down­town mesta Las Ve­gas, len pár blokov od Stripu. Má 58 poschodí, hore sú 4 poschodia so vzácne vybavenými „penthousmi“. V lob­by do­mi­nuje zlato, mramor a lounge – nábytok v metalickom looku.

2009 bol tento hotel a komplex kasín „in“. Býval tu Mi­cha­el Jack­son, tu sa odovzdávali ceny MTV Vi­deo Mu­sic Awards, hotelové zvukové štúdio využívali hviezdy ako Whit­ney Hous­ton, Lady Gaga a Us­her.

Apartmán č. 57306, ten, v ktorom si užíval Ro­nal­do, stojí dnes asi 1000 $ na noc. K výbave patrí kuchyňa, veľká obývačka, 2 spálne s kingsi­ze - posteľami a luxusnými kúpeľňami. „Clou“ je ja­cuz­zi na balkóne, z ktorého je možno obdivovať sky­line mesta.

Ro­nal­do obýval túto úžasnú suitu niekoľko dní. Bolo leto, v ktorom prestúpil z Man­ches­ter United do Realu Ma­drid, za vtedy rekordnú sumu 94 ml­lió­nov eur.

Večer, 12. júna – piatok, si vyšiel Ronaldo so svojimi spoločníkmi a oslavoval v blízkom nočnom klube. V oddelenej VIP-lóži stretol Ro­nal­do Su­san K. Ďalší priebeh nočnej párty popisuje K. v liste adresovanom Ro­nal­dovi: dala mu svoje číslo. On ju neskôr zavolal a pozval na oslavu. Potom išli do jeho pent­housu. Keď tam prišla K. aj s priateľkou, šli Ronaldo a jeho priatelia do ja­cuz­zi. Ponúkol jej plavky. Keď sa prezliekla, nasledoval ju. Pobozkali sa.

Ro­nal­dovi, takto to píše K., to však nebolo dosť. Ona však chcela k ostatným. Schytil ju a hodil na posteľ. Pokúsila sa brániť oboma rukami. „Neustále som kričala nie, nie, nie, nie a prosila Ťa, aby si prestal. Ešte nikdy v živote som nemala taký strach“, píše K. v tomto liste.

Keď bolo po všetkom, mal sa na ňu ešte Ronaldo obrátiť s vetou, že na 99% nie je zlý človek, to 1 % si nevie vysvetliť. Takto to popisuje K. vo svojom liste.

Ro­nal­dov právnik zaprel čo najdôraznejšie oznámenie o znásilnení. Je to vraj len nesprávne obvinenie.

Kto je Cris­tia­no Ro­nal­do?

Neexistuje ďalší prominentný futbalista, ktorý je sám o sebe tak presvedčený, že je Boh, perfektný, nedosažiteľný, nadčlovek ... Vidno to aj pri jeho geste po strelenom góle.

Vo svojom liste Ro­nal­dovi píše Su­san K.: „Prajem si, aby som mohla svetu vyrozprávať, kto a čím si v skutočnosti.“

Ešte v ten istý deň domnelého znásilnenia, o 14.16 hod., sa prihlásila Susan K. na polícii.

Svet pozná len futbalistu Ronalda s jeho radosťou po góloch, plačom pri zranení na ME. No Ronaldo je viac ako dobrý futbalista. Je idolom mladej generácie, ktorá kopíruje všetky jeho triky, strih vlasov. Je reklamnou ikonou. Na jeho rodnej Madeire je po ňom pomenované letisko, existuje jeho múzeum, pred ktorým stojí v nadmernej veľkosti jeho socha. Ukazuje ho v trenírkach s až absurdne zdôraznenou „mužnosťou“.

Ro­nal­do je aj sex­sym­bol. Je však ťažko povedať akú úlohu hrajú v jeho živote ženy. Mal vzťahy, mal aféry. Momentálne žije s priateľkou, má šesťročného syna. Matka je neznáma.

Už v roku 2005 bol Ro­nal­do obvinený zo znásilnenia. Vtedy 20-ročný útočník Man­ches­ter United bol vypočúvaný políciou. Obvinenia popiera. Žaloba nebola nikdy vznesená.

Často sa stáva, že prominenti bývajú obeťami vydierania. Koniec koncov vedia len Su­san K. a Ro­nal­do, čo sa udialo v penthouse v Las Vegas.

Ona popísala svoju verziu listom. SPIEGEL žiadal Ro­nal­da o stanovisko. Odpoveď prišla od jeho mníchovského advokáta Jo­han­nesa Krei­la. „Obvinenia, ktoré obsahujú Vaše otázky, vyvraciame jednoznačne ako neopodstatnené“, píše advokát. Jeho mandant sa bude „brániť každej nepravosti alebo nesprávnej interpretácii jeho činov ako i proti každému priestupku voči jeho právam“. Advokát vyzýva SPIEGEL, aby „nevydával k uvedenému komplexu žiadne spravodajstvo“.

V do­ku­men­toch, ktoré vyhodnotil SPIEGEL sa nachádza aj poznámka z ktorej vyplýva, ako sa mal futbalista vyjadriť vo veci voči svojmu právnikovi Osó­rio de Cas­tro ešte počas noci v Las Ve­gas. Podľa toho mal Ronaldo sex s K. Potom šiel spať. Ona šla naspäť do ja­cuz­zi. Nebol žiadny náznak, že by jej niečo bolo.

Bol to sex so súhlasom? Hrala K. neskôr nečistú hru? A to tak dobre, že právnici Ro­nal­da rozhodli, že ju nepostavia pred súd, ale Ronaldo bude platiť?

Isté je jedno, že sa K. ešte v deň údajného znásilnenia hlásila o 14.16 hod. na polícii. Existuje protokol, že telefonát bol prijatý u Las Ve­gas Me­tro­po­li­tan Po­li­ce De­part­ment. SPIEGEL má k dispozícii jeden exemplár. V takzvanom „CAD-report“-e má prípad pridelené číslo konania, ktoré sa nachádza aj v „set­t­le­ment“-e medzi K. a Ro­nal­dom.

V „CAD-re­port“-e je v rubrike „type“ vyznačený dôvod telefonátu: 426. Kód pre nahlásený sexuálny delikt.

Ro­nal­dova suita

Pan­ora­matické ­fo­to hotelovej izby Ronalda v júni 2009 v Las Ve­gas.

Po­licajt, ktorý hovorí s K. poznačil, že volajúca je zničená, plače a nechce udať meno predpokladaného páchateľa. Jedná sa o „verejnú osobu“, „atléta“. Policajný úradník poznačil, že K. sa po čine neumývala.

Krátko po pol tretej prišla policajná hliadka ku K. Policajti sa viacnásobne hlásili centrále vysielačkami. Tam poznačil úradník, že predpokladaná obeť by chcela ísť do nemocnice, aby sa podrobila „rape-kit“-u. Tým je myslené špeciálne vyšetrenie obetí sexuálneho deliktu, pri ktorej sa zabezpečia stopy a fotografujú zranenia.

Krátko pred 16 hod. priviedli policajti K. do Uni­ver­si­ty Me­di­cal Cen­ter. Jazda trvala 26 minút. O 17.15 hod. je zaznamenané v „CAD-re­port“-e, že K. oznámila údaje o predpokladanom mieste činu. Má sa jednať o hotel „v blízkosti“ Fla­min­go Road.

Hotel Palms Place leží na Fla­min­go Road.

Vyšetrenie v Uni­ver­si­ty Me­di­cal Cen­ter stálo 2976,52 $. V liste Ronaldovi píše K. , že jej v noci spôsobil zranenia na rektume.

Nie je známe, či K. podala po vyšetrení v nemocnici udanie na polícii. Z dokumentov vyplýva, že zrejme od toho upustila, zo strachu pred konzekvenciami. Proces so svetovou hviezdou znamená teamy kameramanov pred dverami domu. Bude sa všemožne namietať, výsledok je neistý a titulky v novinách sú v človeku na celý život.

Možno chcela K. chrániť seba a svoju rodinu.

Napriek tomu nechcela K. veci nechať len tak uspať. Vzala si právničku. Ju­ris­tka Mary S., (meno zmenené), mala vtedy malú kanceláriu v komplexe úradov v južnej časti Las Ve­gas. Budova je obklopená bytovými domami a domovom dôchodcov. Čin, ktorý jej vysvetľovala jej mandantka ju v nasledujúcich mesiacoch priviedol až na samú hranicu jej síl.

V strede júla sa prihlásila S. u Ronaldovho právnika v Anglicku. Oznámila že zastupuje žalobcu v Las Ve­gas v záležitosti proti futbalistovi. Ju­rista zaslal jej mail ďalej na Ronaldovho advokáta Car­los Osó­rio de Cas­tro do Por­tu­galska.

„O čo by tu mohlo ísť ?“

Osó­rio odpovedá : „No idea.“

Susan K. píše: "Z Tvojich peňazí si nič nerobím. Chcela by som spravodlivosť."

Koncom júla je jasné, že sa jedná o čosi brizantného. Medzitým sa s prípadom zaoberajú viacerí právnici, medzi inými jeden z Kalifornie, ktorý zastupoval pred súdom už mnohých prominentov. Ronaldovi právnici si vymieňali informácie ako čo najlepšie postupovať. Jeden z nich píše v maile, že je treba ísť do suity v hoteli Palm Place aby si mohli spraviť obraz o možnom mieste činu.

Ronaldovi predostreli katalóg s 274 otázkami. Má ho zodpovedať ústne, nie písomne. Su­san K. dostala v tomto manuskripte meno „Ms. C“.

Otázka 60: „Aké boli okolnosti prvého stretnutia s Ms. C?“

Otázka 80: „Brala Ms. C predtým večer drogy ?“

Otázka 141: „Akého druhu bol prvý fyzický kontakt medzi vami a Ms. C, potom čo ste opustili priestor jaccuz­zi ?“

Otázka 152: „Došlo k sexuálnej penetrácii?“

Otázka 158: „Boli nejaké hrubosti vo Vašom sexuálnom správaní?“

Otázka 163: „Volala alebo kričala Ms. C ?“

Otázka 165: „Vyslovila Ms. C slová ako 'stop' alebo 'nie´ alebo niečo podobné?“

Nasleduje tučným písmom vytlačená poznámka právnikov. „Právnička Ms. C nám rozprávala, že jej klientka povedala, že vy ste sa jej po sexe niekoľkonásobne ospravedlnil“.

Otázka 190: „Ospravedlnili ste sa jej alebo jej povedali, že Vás to mrzí, potom čo ste mali sexuálny styk?“


Útržok z dohody medzi Su­san K. a Ro­nal­dom : Mlčanie navždy

Otázka 270: „V akom telesnom a duševnom stave opustila Ms. C hotelovú izbu?“

Otázky Ronaldových právnikov sa točia neustále okolo blonďavej ženy, ktorá sprevádzala K. v tú noc do apartmánu 57306. Je dôležitý svedok. SPIEGEL ju taktiež kontaktoval, no podobne ako Su­san K. mala strach hovoriť.

V jeseni 2009 začínajú prvé rokovania ohľadne mimosúdneho vyrovnania. V USA sa vybavujú prípady sexuálnych deliktov tzv. „Set­t­le­ments“, pri ktorých sa obeť a delikvent dohodnú bez toho že by došlo k procesu.

V štáte Nevada je znásilnenie druhým najťažším zločinom po vražde. Ak je delikvent odsúdený, hrozí doživotné väzenie. Pre odsúdenie je potrebné preukázať vinu s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou – a to je najmä pri sexuálnych deliktoch ťažké. Častokrát stoja proti sebe výpoveď proti výpovedi.

Mnoho obetí sa rozhodne ísť namiesto trestného pojednávania k občianskemu súdu. Pritom nejde o to, či je predpokladaný delikvent odsúdený, ale obeť finančne odškodnená. Dôkazné bremeno je v takomto prípade omnoho jednoduchšie. Stačí ak je pravdepodobnosť činu viac ako 50%, že delikvent spáchal čin.

Civilné pojednávanie má však i nevýhody. Obeť síce môže žiadať aby boli uvádzané pseudonymy, pojednávanie je však verejné a tým nie je zaručená anonymita obete. „Set­t­le­ments“ môže byť výhodný pre obe strany. Obe strany zostanú v anonymite a nemusia byť predložené jasné dôkazy o sexuálnom delikte.

V prípade K. ver­sus Ro­nal­do kým prišlo k tzv. „mediačnému termínu“: v decembri 2009 bol Osó­rio de Cas­tro informovaný o tom, že Su­san K. plánuje stretnutie s jedným policajtom – a pred ním chce vypovedať aj jej priateľka – svedkyňa.

Osó­rio de Cas­tro tlačí na svojich kolegov v USA: „Hodinky tikajú, musíme sa rozhodnúť, ako budeme postupovať. A musíme sa pripraviť na boj, tak alebo tak.“

12. januára 2010 došlo k stretnutiu oboch strán. Aj mediátor bol prítomný. Ronaldo nie. Su­san K. mala byť z toho údajne zničená.



Odhalenie sochy Ro­nal­da na Ma­dei­re 2014: Ab­surdne prehnaná „mužnosť“

Po „dlhom dni rokovaní“, ako neskôr poznamenal jeden z juristov, dohodli sa strany na „set­t­le­ment“-e. Suma, ktorú má Ronaldo zaplatiť, je zapísaná v „Set­t­le­ment Me­mo­ria­liza­t­i­on“ : 375 000 $. Toľko zarobil vtedy Ronaldo v Reale Madrid za 1 týždeň.

Až do leta spracovávali právnici vetu za vetou. Ronaldovi právnici nechceli aby K. chodila psychológom na skupinové stretnutia, aby neprezradila terapeutom Ronaldove meno, nesmela o ňom hovoriť ani v kruhu rodiny. A: „Nesmie hanlivo hovoriť o ňom a sťažovať sa“, píše jeden z právnikov v maile, lebo by to mohlo spôsobiť ťažko kontrolovateľné nálady.

Ro­nal­dova „skupina“ dáva pozor na všetky možnosti prezradenia tajomstva. Jedná sa napr. aj o to ako môže K. zdaniť zjednanú sumu. Ak by to totiž nezdanila, obávali sa juristi daňových úradníkov v USA, že táto suma na jej konte by ich mohla zaujať a K. by musela vysvetľovať odkiaľ ju má.

Ro­nal­dovi právnici diskutovali ako nechať natiecť 375 000 $ cez firmu ktorá predáva Ronaldove reklamné práva: Mul­tisports & Image Ma­nage­ment, re­gis­trovanú v daňovej oáze Írsku.

31. júla dal Osó­rio de Cas­tro zelenú vyrovnaniu, ktoré vyjednali americkí právnici. Prípad Las Ve­gas bol tým pre Cris­tia­na Ro­nal­da vybavený. Štartoval s Realom do ďalšej sezóny.

SPIEGEL požiadal Osó­rio de Cas­tro o stanovisko. Odpovedal, že je to obchodná politika jeho kancelárie, žiadnu záležitosť jeho klientov otvorene nekomunikuje – a nik nemá z toho nič vyvodzovať, ak on odmieta každý komentár.

Čo stojí pravda ? Akú cenu má lož ?

List, ktorý poslala Su­san K. Ro­nal­dovi, je taktiež časťou mimosúdneho vyrovnania. V článku 10 sa hovorí, že list musí prečítať Ronaldovi jeho pávnik Osó­rio de Cas­tro.

Su­san K. píše: „Z Tvojich peňazí si nič nerobím. Chcela som spravodlivosť. Lenže toto nie je žiadna spravodlivosť.“ Poukazuje na „Me­di­cal Re­cor­ds“, lekárske podklady v ktorých sú uvedené zranenia ktoré jej mal spôsobiť Ronaldo.

Situácia Su­san K. je situáciou traumatizovanej ženy. Píše: „Už nie som osoba, ktorou som bola.“

Nebolo by bývalo lepšie riešiť situáciu pred súdom ?

  • Z hľadiska právneho štátu, lebo takéto vyrovnania živia podozrenia ?
  • Pre Ro­nal­da, lebo podozrenie zo znásilnenia na ňom môže zostať prilepené navždy ?
  • A pre duševný život Su­san K.? Jej list konči s P. S. Ľutuje, že sa dala nahovoriť na mimosúdne vyrovnanie a dokončieva tučným písmom : „Dnes by som vzala moje rozhodnutie najradšej späť !! Prešiel 1 rok čo si ma znásilnil.“

Posledné 2 vety znejú ako bezmocný apel: „Dúfam, že Ty sa poučíš z tejto strašnej chyby!! Nevezmi už nikdy žiadnej žene jej život tak, ako si Ty môj vzal mne!!“

Zdroj : der SPIEGEL : Rafael Buschmann, Christoph Henrichs, Gerhard Pfeil, Antje Windmann, Michael Wulzinger
Výber, preklad, úprava, krátenie :
Peter

Paulie1

-8
2017-04-15 20:26:01

mega dlhe ale tak ides s futbalistom nad ranom k nemu na hotel na izbu a potom ides plakat ze ta pretiahol tak to ano..co cakala ze sa modlit budu :D....ale sak povie ze ju znasilnil , on jej zaplati nejake drobne nech drzi hubu a ide sa dalej

Taylor

15
2017-04-15 20:33:46

Mega dlhé ale názor máte. Prečítajte si to najprv. Ja osobne si najprv o niečom prečítam, až potom si spravím názor.

Zubohryz1

1
2017-04-15 20:27:25

precital som si 5 riadkov a pozrem sa kolko toho je tak ma aj citanie preslo.
Necham si to radsej na zajtra , ale admin urcite dobra praca

Taylor

12
2017-04-15 20:30:17

Len dodávam, že to nie je moje dielo, pochvala patrí Peťovi, je dole uvedený ako autor, resp. sprostredkovateľ článku od nemeckého SPIEGLU.

tomasis

12
2017-04-15 20:42:22

Perfektny clanok, skoda ze 95% ludi z celeho sveta, ktori by si ho mali precitat, si neprecitaju ani nadpis.

Negan

-5
2017-04-15 20:47:39

Načasovanie Nemcov veľmi dobré. Po 8 rokoch a tesne potom, ako ich klubovej vlajkovej lodi strelil doma 2 góly a možno ich tým "vykopol" z LM. Inak súhlasím s Pauliem1 - "ráno zrejme nie triezva idem k futbalistovi na izbu. Čo sa tam bude asi diať ? A potom mi napadne: na tom sa dá aj zarobiť" Btw nepísalo sa niečo podobné aj o DDG pred ME 2016 ???

s1ck

-1
2017-04-15 20:52:47

vždy sa mi lubilo ako fanušikovia CR a REalu dokážu obhajovať Ronalda :D určite to je preto lebo im dal 2 goly :D bože moj tato logika :D CR aj keby teraz zabil človeka tak tí akože fanušikovia ho začnu obhajovať :D

singo1

5
2017-04-16 07:51:40

Aaaa negan tolka krivda a tvoja konspiracia ako to nemci schvalne.ked ta vasa defka prokuratorska potrebuje s perezom spravne nacasovat sud s neyom alebo messim tak sme len konspiratori .papaj a pi az do dna

Federer

5
2017-04-16 10:07:22

@Negan : poznáš zákony ? Ak žena povie NIE tak to značí NIE. Ostatné je zločin. Také jednoduché.

Negan

-3
2017-04-16 12:41:31

A ty vieš odkiaľ, že povedala NIE ? :D Bol si tam na izbe ? :D

singo1

6
2017-04-16 13:34:56

A ty vies ze povedala ANO???

s1ck

-3
2017-04-15 20:50:20

no pekne.. prečital som to cele, jedna vec je čo je skutočne pravda druha vec je, aj keby to je pravda do medii sa to nikdy nedostane, tak ako sa nedostanu jeho danove uniky a to ma na tom hneva najviac. Ta "spravodlivost"

anko1963

6
2017-04-15 21:23:08

Ak by to nebola pravda, prečo vlastne potom platil také peniaze?

Paulie1

-2
2017-04-15 21:47:03

take peniaze? tyzdenny plat :D? lebo je to jednoduchsie ako si pokazit meno a tahat to po sudoch.....toto nie je prvy sportovec /celebrita ktorej sa taketo nieco stalo a zaplatili ......mike tyson by vedel rozpravat ten si preto aj posedel

s1ck

7
2017-04-15 22:58:31

hej no a preto to všade chceli ututlať a robili všetko preto aby as to nikto nedozvedel aby o tom nikomu nehovorila. Môžeš isť za ronaldom že ťa znasilnil a da ti 300 000 lebo proste to je jednoduche. Sa spamataj, asi tam niečo bolo ked jej vyplatili peniaze

Ahonen2

0
2017-04-15 21:04:09

Nádhera king Leo len tak ďale ešte dva.Podme Barca.

petrarcha

3
2017-04-15 21:44:49

Taky dlhy clanok o Ronaldovi na fan stranke Barcy, wtf...

Mourinhov_Prst

5
2017-04-15 22:56:34

to preto lebu tu na nasej stranke je vas bielych hnid neurekom. A na vasej trapnej stranke s minimom clankov by ste sa o buznaldovi take nedocitali. Takze ber tento super clanok skor pre vas - pre madridiotov.

petrarcha

-6
2017-04-15 23:13:06

inteligentny komentar...

Mourinhov_Prst

6
2017-04-15 23:44:54

Ano, ja viem

messI987

4
2017-04-15 22:50:16

Síce článok zaujímavý, ale toto mi už príde trochu ako zaujatosť voči jednej osobe. A že sa vôbec vyťahuje prípad, ktorý je už dávno uzavretý.

sid1

3
2017-04-15 23:00:45

Dufam ze takyto shit tu bol posledny krat. Naozaj

bruno2

-3
2017-04-15 23:03:33

Penaldo znasilnuje stetky, uplati matku svojho decka aby sa s nim nestretavala, ma danove uniky vo vyske desiatok milionov, ale pred sudom su Messi a Neymar...

gabo7

3
2017-04-16 07:11:34

Neviem,ci si niekto vsimol slovo,poskodene rectum,latinsky ritny otvor,to hovori za vsetko o Buznaldovej orientacii.

singo1

2
2017-04-16 07:47:14

To ma zrejme kazdy fanusik bielych hovien v zdrav.karte

singo1

4
2017-04-16 08:15:47

Bez vetra sa ani listok nepohne .samozrejme platil lebo spachal analne znasilnenie este treba aj napisat ze poskodena bola schemale :))))

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.