O Marca Verrattiho, talentovaného stredopoliara patriaceho medzi najväčšie hviezdy futbalového sveta, sa najnovšie zaujíma okrem Barcy i Juventus či Bayern, no Paríž Saint-Germain rokovať neplánuje ani s jedným z týchto veľkoklubov.

FC Barcelona aj naďalej pozorne sleduje pohyb na prestupovom trhu týkajúci sa Marca Verrattiho, jednej z priorít katalánskeho celku nasledujúceho leta. Vedenie Azulgranas dáva pozor na počiny ostatných družstiev, pretože si chce zachovať poprednú pozíciu na jeho prípadné získanie, a tak Robert Fernández využíva všetky svoje dostupné zdroje. Športový riaditeľ FCB profituje v prvom rade z prítomnosti Arieda Braidu, ktorý udržiava kontakt so samotným hráčom úradujúceho francúzskeho majstra. Bol to totiž práve Braida, kto v minulosti Verrattimu pomohol pri prestupe z Pescary do Paríža, čo sa navyše znásobuje jeho priateľstvom so záložníkovým agentom Donatom di Camplim.

Juventus sa prostredníctvom Fabia Paraticiho, jedného z popredných členov direktívy Turínčanov, s di Camplim stretol v Pescare posledný piatok, aby tak spoločne podľa informácií periodika Calciomercato prebrali hráčovu budúcnosť. Dvojica mala zároveň hovoriť o inom klientovi skúseného agenta, talentovanom senegalskom rodákovi Mamadouovi Coulibalym, ktorý už hráva i napriek svoju nízkemu veku osemnásť rokov v Serii A. Stará dáma v ňom vidí dokonca nového Paula Pogbu.

Barca si je však dobre vedomá toho, že okrem Juventusu je ďalším konkurentom v boji o jednu z najväčších hviezd Ligue 1 aj mníchovský Bayern. Kouč Carlo Ancelotti klubu už stihol prezradiť, že si vo Verrattim vie predstaviť nástupcu odchádzajúceho Xabiho Alonsa, a to obzvlášť za predpokladu, že by odišiel i Arturo Vidal. Nezabúdame, samozrejme, ani na to, že po skončení sezóny zavesí kopačky na klinec Phillip Lahm, kapitán družstva, je tak zrejmé, že medzi najväčšie ciele bude pre aktuálneho nemeckého šampióna patriť znovuposilnenie stredu poľa. Svetové denníky špekulujú o rôznych menách, vraví sa o Julianovi Brandtovi z Bayeru Leverkusen aj Sebastianovi Rudym a Niklasovi Sulerovi z Hoffenheimu, no vysnívanou posilou pre Ancelottiho by bol podľa všetkého práve Verratti.

TIP | Barca už pozná Verrattiho cenu!

Hoci v Barcelone dobre vedia, že najväčšou hrozbou v boji o Taliana sú práve Juventus a Bayern, zabúdať nemožno ani na iné celky. Zaujímavým menom je Conteho Chelsea, ktorá by mohla využiť národnosť svojho manažéra, s ktorým by si tak stredopoliar doslova dobre rozumel. V hre sú však podľa všetkého aj naďalej i Manchester City a United či obidva milánske kluby, Inter a AC.

Prezident Blaugranas Josep María Bartomeu už ale niekoľko negatívnych odpovedí na ponuky pre Marca Verrattiho od majiteľa Paríž Saint-Germain Nassera Al Khalaifiho dostal. Šéf Paríža sa dokonca stretol s hráčom tiež, aby mu jasne objasnil, že plánuje mužstvo do nasledujúcej sezóny posilniť, a tak vyhovieť mu v sne získať vytúženú trofej z Ligy majstrov. Futbal je však v tomto zaujímavý, i napriek tomu, že Al Khalaifi nechce rokovať s nikým, posledné slovo bude mať nakoniec pochopiteľne práve hráč.

Zdroj: mundodeportivo.com
Foto: mundodeportivo.com

Mirakva

9
2017-04-18 10:55:06

Barcelona raz sleduje Verratiho,Dybalu,Coutinha no kedy ich kúpia

Bramir

2
2017-04-18 16:15:42

nikdy??! a preco?? no lebo horsie vedenie ako mame my to nema nikto na svete !!

abstinent

6
2017-04-18 10:57:45

ach jaj tieto prestupove spekulacie....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.