Thiago Alcántara je skutočný klenot Katalánskej La Masíe a najtalentovanejší hráč rezervy Barcelony. Mladý stredopoliar má neskutočný potenciál stať sa v najbližších rokoch veľkou hviezdou akými sú Xavi či Iniesta, dvaja umelci v strede Guardiolovho mužstva.

Brazílčan so Španielskym pasom doposiaľ nemal možnosť ukázať svoje schopnosti aj proti ťažkému súperovi, kedy je potrebné hrať pod tlakom. Teda, až do zápasu s Villarrealom, ktorý môže byť rozhodujúci pokiaľ ide o jeho ďalšiu kariéru na Nou Campe. Na El Madrigal previedol odvážny výkon a koncentrovanosť počas celého zápasu. Jeho výkon ocenil aj Guardiola na pozápasovej tlačovke. Guardiola mu však veril a dobre vedel čo robí. Mladý hráč, ktorý bude od júna plnohodnotným členom prvého tímu, môže s prehľadom nahradiť Cesca Fabregasa. Ten je zdá sa v súčasnosti v hlavnom meste Katalánska zbytočný. O to viac, že sa suma na jeho prevod kolíše na hranice 40 miliónov euro. A to je v momentálnej finančnej situácii Kataláncov poriadna pálka.

Guardiola mal stále obavy o prchkú povahu Brazílčana, no Luis Enrique ho v Barcelone B naučil pokore. Dokázal zmeniť prchkého talentovaného mladíka na pokojného tvorcu hry. V prvom tíme je miesto iba pre skutočných profesionálov a Thiago nemal inú možnosť, len sa do prvého tímu dostať, aby sa mu splnil iný sen a to reprezentácia Španielska.

Minulý týždeň Thiagov otec Mazinho vyhlásil, že ak by do Barcelony prišiel Cesc, bránilo by to v ďalšom rozvoji jeho syna v klube. Pep však povedal, že hráčom ako Dos Santos či Thiago verí a dá im zaslúženú príležitosť. A svoje slovo dodržal.

Thiago v priebehu zápasu s Villarrealom ukázal, že si s tlakom vie poradiť a to aj napriek jeho veľmi mladému veku. Takmer bez skúseností z takýchto zápasov dokázal tak veľkého hráča ako je Xavi nahradiť. Dokázal, že sa na neho môžeme spoľahnúť.

Takže má prestup Fabregasa v súčasnosti vôbec nejaký zmysel?

zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.