Po skvele vydarenom El Clásicu je načase, aby hráči opäť klesli na zem a vyhrali všetko, čo do konca sezóny zostáva. Séria, ktorú teraz Barca musí začať, aby vyhrala ligový titul, začína proti Osasune Pamplona. Tá však bude mať extra motiváciu navyše.

Naposledy, keď sa tieto dve mužstvá stretli, tak to bolo jednoznačná jazda barcelonského klubu. Dva góly vsietil Lionel Messi, raz sa do čierneho trafil aj Luis Suárez. Všetky góly sme videli v druhom polčase.


FC Barcelona

Šanca na zisk ligového titulu stále žije. El Clásico patrí Kataláncom, teraz je ale čas na ďalšie výhry. Na Camp Nou prichádza súper, ktorý by nemal domácemu tímu narobiť žiadne väčšie ťažkosti, i keď v zostave ešte neuvidíme Neymara.

Barca dokáže tím z Pamplony poraziť aj vysokým rozdielom, čoho dôkazom sú najmä posledné roky. Na domáci stánok blaugrana chodí Osasuna zväčša prehrávať, z posledných desiatich duelov tu ani raz nevyhrala a dala iba 2 góly.

Barca si bude musieť poradiť bez Rafinhu i Aleixa Vidala, nepravdepodobný bude tiež štart Jérémyho Mathieua. Do zostavy by sa po dlhšej dobe mohol vrátiť Turek Arda Turan, ktorý pomerne dlhú dobu abstinoval od futbalu.

Ťažko predpokladať, akú zostavu Lucho zvolí, no na priveľkú rotáciu nie je dôvod. Zároveň však majú chlapci v nohách ťažké stretnutie z Bernabéu, takže je možné očakávať nejaké zmeny. Messi a Suárez by ale mali byť samozrejmosťou.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Digne, Mascherano, Umtiti, Sergi Roberto, Busquets, Rakitič, Arda, Messi, Suárez, Alcácer

Osasuna Pamplona

Mužstvo z Pamplony nezažíva ideálnu sezónu v La Lige. Momentálne sa nachádza na poslednej priečke a pri istej zhode okolností sa môže po stretnutí s Barcou stať prvým istým zostupujúcim tímom v tomto ročníku. Ak súper FCB prehrá na Camp Nou a Leganés porazí Las Palmas, Osasuna už nebude ani matematickú šancu sa zachrániť.

Najväčšou hrozbou hosťujúceho tímu bude Sergio León, ten sa dokázal túto sezónu presadiť už 10-krát. Inak ale Pamplona priveľa gólov nedáva, pričom túto sezónu inkasovala už 75-krát, čo je naozaj horibilné číslo.

Tím z Navarry sa musí aktuálne popasovať s hotovým lazaretom, tri opory mu nenastúpia určite, možné však je, že ekipa bude musieť Barcelone čeliť aj bez Miguela Flaňa či Unaia Garciu.

Predpokladaná zostava: Sirigu, Bunuel, Oier, Mondragon, Fuentes, Clerc, Tienza, Torres, Čaušič, Kenna, Sergio León

Info pre tipérov

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.