Vzhľadom na všetko, čo Lionel Messi dokázal v drese Barcelony i argentínskeho národného výberu, sa od opory Blaugranas očakáva neustále prepisovanie rekordov. Čo tak sa však pozrieť skôr na päť historických zápisov, ktoré sa Leovi vylepšiť s najväčšou pravdepodobnosťou nepodarí?

Najrýchlejšia červená karta

Lionel Messi nepatril nikdy medzi hráčov, ktorí by vídali červené karty pravidelne. Počas celej svojej kariéry v FC Barcelona bol vylúčený iba raz, a tak môžeme s vysokou pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou vyhlásiť, že tento rekord sa mu prepísať nepodarí.

Útočník Cross Farm Park Celtic Lee Todd bol totiž v roku 2000 vylúčený už po štyroch sekundách. Todd, ktorý stál blízko pri rozhodcovi, sa zľakol úvodného hvizdu, čo rezultovalo v následnú červenú kartu. "K**va, to bolo ale hlasné!" zakričal, za čo okamžite putoval pod sprchy.

Najviac gólov v jednom oficiálnom stretnutí

Lionel Messi je schopný prekonať takmer všetky rekordy týkajúce sa počtu gólov, no ten nasledujúci sa zdá byť ako príliš veľké sústo i preňho. Austrálčan Archie Thompson v kvalifikačnom zápase na Majstrovstvá sveta 2002 zaznamenal do siete Samoy pri jednoznačnom víťazstve pomerom 31-0 hneď neuveriteľných dvanásť presných zásahov.

Leov maximálny gólový zásah v jednom súboji je päť gólov, na súčasného útočníka v službách Murray United tak stráca osem zásahov. Je pochopiteľne vysoko nepravdepodobné, že sa mu niekedy podarí v tomto ohľade Thompsona ohroziť.

Najviac po sebe idúcich hetrikov v La Lige

Lionel Messi strelil v jednej sezóne Primery División maximálne osem hetrikov, keď je tak na tom v tejto štatistike rovnako ako Cristiano Ronaldo z Realu Madrid. Argentínčanovi a ani Portugalčanovi sa však zatiaľ nedarí dostihnúť Isirda Langaru, bývalého útočníka Realu Oviedo, ktorý v roku 1935 odohral tri po sebe idúce zápasy s tromi gólmi na svojom konte.

Od tohto rekordu pred niekoľkými rokmi Leo nebol ďaleko, avšak aktuálne sa v súvislosti s jeho prekonaním všeobecne môžeme baviť iba v surrealistickej rovine. Pri dnešnej vyspelosti obrán a defenzív všetkých celkov La Ligy Santander k niečomu podobnému zrejme tak skoro nedôjde.

Najviac gólov v jednom zápase La Ligy

Pokiaľ je niekto blízko k prekonaniu tohto rekordu z roku 1952, sú to práve Leo Messi a Cristiano Ronaldo, hoci podľa všetkého sa to nepodarí ani jednému z nich. Najväčší počet presných zásahov v španielskej najvyššej ligovej súťaži má na svojom konte Agustín Sauto Araña z Bilbaa z roku 1931, ktorého zápis ale dvadsaťjeden rokov nato vyrovnal Barcelončan Laszlo Kubala. Obaja zaznamenali v jednom stretnutí sedem presných zásahov.

Messi strelil v jednom súboji štyri góly, no méta siedmich by bola podľa všetkého dosiahnuteľná iba veľmi ťažko. Pri pozornej obrane všetkých celkov, ktoré Lea strážia ako oko v hlave, je zázrak už len fakt, že si Argentínčan dokáže vytvoriť priestor na hetrik.

Najviac gólov na Majstrovstvách sveta

Keď odštartujú nabudúci rok Majstrovstvá sveta, Leo Messi bude mať už tridsaťjeden rokov a posledný raz vo svojej kariére tak podľa všetkého bude mať možnosť prekonať rekord Justa Fontaina. Bývalý francúzsky reprezentant strelil na Mundiale 1958 trinásť gólov, a to vrátane štyroch zásahov v poslednom zápase o bronz. Dokáže teda hráč Barcy niečo podobné v Rusku, teda, ak sa tam, samozrejme, jeho národný výber vôbec prepracuje?

I napriek tomu, že však Lionel Messi tieto bizarné rekordy s najväčšou pravdepodobnosťou nikdy neprekoná, si ho svet bude navždy pamätať ako jedného z najlepších futbalistov, ktorí kedy futbal hrali. Pre nás, fanúšikov Barcelony, pritom pochopiteľne nikdy nebude mať konkurenciu.

Zdroj: sportskeeda.com
Foto: archív, sportskeeda.com, thehardtackle.com

abstinent

top komentár
68
2017-04-29 12:49:55

12 golov by americkej samoe dal messi za 15minut,len skoda ze proti nim nikdy nehrali

Kubo11

top komentár
47
2017-04-29 13:02:24

Najviac gólov v jednom oficiálnom stretnutí. 5 gólov do siete Leverkusenu v Lige majstrov sa neráta, či je to len chyba? :)

Mates19

7
2017-04-29 13:48:56

Hovorí sa o Lige a tuším Ronaldo dal v Lige najviac 5 gólov v zápase

sid1

7
2017-04-29 13:58:37

Hovori sa o oficialnom stretnuti a tamto tiez nebola liga

juraj244

15
2017-04-29 13:09:17

Stále tu máme Thiaga a Matea, ktorí to môžu prekonať :)

jibriel

3
2017-04-29 13:36:02

no neviem bracho Thiago chodi na futbal len kvoli suarezovmu synovi

Ivan58_

10
2017-04-29 13:54:24

Veď nemá ešte ani 5 rokov, o pár rokov sa možno Suarézov syn na to vybodne a Thiago možno začne mať futbal rád.

galibier

7
2017-04-29 14:10:47

presne mam kamarata ktory ma syna a do jedastich rokov(opakujem a zdvoraznujem do 11-tich rokov) videl futbal mozno tak v telke,potom sa to zlomilo,isiel si s chalanmi ,,len tak" zahrat a chytilo ho to tak ze zacal pravidelne trenovat dnes ma 16 a je kapitanom a leadrom svojho muzstva s perspektivou podla trenera dalsieho rastu.Takze aj tu plati to stare zname,,nikdy nehovor nikdy"...

Dr-QQ

5
2017-04-29 19:18:50

Tak v 16-tich je skoro každý s perspektívou rastu. Ja som napríklad od šestnástich narástol o 6 cm. :-)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.