Zápas s Villarrealom priniesol vysokú výhru domáceho mužstva a aj dobrú predvedenú hru. Sezóna sa blíži do jej záveru a my si teraz posvietime na to, čo sa zmenilo od začiatku, ak teda vôbec niečo. 5 bodov bude rozobratých na príkladoch zo zápasu s Villarrealom.

1. Neymarov prínos je nepopierateľný

Villarreal ukázal už od úvodu, že to nebude jednoduchý rival. Túto sezónu ich Barca niekoľko mala, no skôr sa musíme prikloniť k tvrdeniu, že hrali súperi proti nim častokrát aj nad hranicou svojich možností. Neymarovo otvorenie skóre tak viac než potrebné.

25-ročný futbalista dal túto sezónu viacero dôležitých gólov a keď sa nenachádza v zostave, tak sa to zväčša na hre Barcy odrazí. Dôležité sú aj jeho asistencie, gólov túto sezónu nedal veľa, no i 16 je slušný prínos. Kritika Neymara tak nie je úplne oprávnená, a to aj napriek tomu, že už mal aj vydarenejšie sezóny.

2. Obrana stále pokrivkáva

Bakambu bol pred zápasom jednoznačne považovaný za najväčšiu hrozbu súpera. Opäť sa dokázal presadiť, no skôr než o jeho vlastnú genialitu šlo o pomerne veľkú chybu obrany domáceho mužstva.

Konžský reprezentant poukázal na to, že problémom Barcy nie je iba pozícia pravého beka. Chyby robí obrana až príliš často, čo sa odráža aj na to, že inkasuje prakticky každý jeden duel (34 gólov v 36 zápasoch). V budúcej sezóne bude nutná náprava situácie.

3. MSN nestrácajú šmrnc

Messi sa momentálne nachádza vo výbornej streleckej forme, Suárez nestráca svoj inštinkt v pokutovom území a Neymar dokáže strhnúť dianie na ihrisku tým, že ukáže niečo extra. Messi, Suárez a Neymar opäť prekonali stovku, čo nie je náhoda. Včera sa opäť trafili všetci traja.

Polovicu zo všetkých zásahov síce dal Messi, no nemenej dobre na tom je aj Suárez, ktorý sa častokrát presadí vtedy, keď je to najviac treba. V lige ani Lige majstrov to tento rok nie je až tak úspešné, no kým má Barca k dispozícii túto trojicu, vyhliadky budú vždy svetlé.

4. Videorozhodcu treba rovnako tak, ak nie viac

I včerajší zápas priniesol niekoľko kontroverzií, no videli sme už aj horšie situácie. Zabudnúť na zápas s Betisom sa jednoducho nedá a zdá sa, že sa chyby rozhodcov opakujú týždeň čo týždeň. Ako dlho to môže ešte fungovať?

La Liga je známa tým, že v nej nepískajú práve tí najlepší rozhodcovia, no z časti sa ich treba aj zastať, pretože futbal má dnes už skutočné iné parametre ako vtedy, keď sa o dodatočnom rozhodcovi ešte nediskutovalo. Messi, Suárez i Neymar ale dokázali, aj napriek mnohým chybám rozhodcov, vytvoriť pre Barcu rozdiel v skóre 74, čo je oproti číslo 57 na strane Madridu výrazný rozdiel.

5. Čo so zálohou?

Taký ten dookola omielaný bonus. Barca má vo svojom kádri Iniestu, Rakitiča, Busquetsa, Gomesa, Rafinhu, Ardu, Denisa či Sergiho Roberta, no stále sa zdá, že by to chcelo do zálohy niečo špeciálne. Coutinho? Thiago? Nie. Trpezlivosť.

Obrovská vlna kritiky sa znáša na Andrého Gomesa a skonštatovať treba, že častokrát úplne oprávnene. Zároveň si ale treba spomenúť aj na začiatky iných hráč, a to nie len v Barcelone. O Modričovi sa v Madride kedysi hovorilo ako o najhoršom nákupe za posledné roky. Teraz by ho do svojho mužstva chcel snáď každý.

zdroj: forcabarca.sk sportskeeda.com
foto: sportskeeda.com

2ciis

7
2017-05-07 17:17:02

Obrana vobec neni zla! Mna ta kritika obrany uz dost stve...je to sposobene stylom hry barcelony, obrancovia su proste vysoko a stava sa ze ked sa sklbi skvela prihravka a dobry nabeh tak tam mozete mat hocikoho, goly pridu...obrancov mame perfektnych a ak chcete aby lepsie branili tak barcelona bude musiet zmenit styl hry! Pacilo by sa vam ak by menej utocili a viac branili?

loptajegulata

13
2017-05-07 17:29:21

problém je aj keď nižší hráči ako mascherano a jordi alba bránia trojmetrové stožiare čo voľne hlavičkujú

s1ck

7
2017-05-07 17:44:05

a pique a busquets brania 150cm hračov pri štandartkach :D

BarcaFan4502

0
2017-05-07 18:16:10

obranu mame slabu,jedine umtiti ako tak,nasi hraci vobec nedostupuju supera

mikimi122

9
2017-05-07 17:35:45

Nevie niekto, či už má byť budúcu sezónu v La Lige videorozhodca?

GabrielSVK

0
2017-05-07 23:20:29

Asi až o 2 roky.

barca888

7
2017-05-07 17:45:14

Oni bránia zlé hlavne štandardky, a tam nejde o to že sú vytiahnutí. A dosť často vidieť zle prebratie hráčov, ako napríklad v El Clasicu Jamesov gól.

GabrielSVK

0
2017-05-07 23:22:53

Náš najväčší problém v obrane je obsadenie si hráča 1 na 1. A to trvá už niekoľko rokov ! Minimálne 4 roky je takýto problém a nikto s ním absolútne nič nerobí.

Kopec

3
2017-05-07 19:02:13

Ak celé mužstvo nezačne viac behať, tak budú ešte väčšie problémy ako tento rok a bez podpory ostatných aj MSN budú mať problémy. Verím, že nový trener zmení štýl hry našej zálohy :)

GabrielSVK

-2
2017-05-07 23:21:45

Veru, mali by zapracovať na kondičke, lebo taký Roberto, Pique, Mascherano, Busquets, Iniesta, Rakitič sú fakt pomalí hráči. Ja by som aj tak kúpil cez leto nejakého vysokého a rýchleho obrancu a taktiež nejakého rýchleho stredopoliara, ktorý dokáže aj niečo vymyslieť.

Fazy

0
2017-05-08 12:40:02

Obrana je pomalá a nedôrazná. Treba ju vystužiť jedným rýchlym a pritom vysokým stopérom. Len kde takého vziať?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.