Na Barcu čaká toto leto ťažké rozhodnutie – bude aj naďalej veriť posilám z posledného leta, ktoré sa príliš neosvedčili? Témou číslo jedna je samozrejme 23-ročný André Gomes. Klub zaňho zaplatil v podstate vyše 35 miliónov eur.

Portugalčanovi trvá adaptácia dlhšie, než sa predpokladalo. V klube si to uvedomujú, no času na rozdávanie niet. Barcu povedie od budúcej sezóny nový tréner a príležitosť pre čistý štít dostane prakticky každý. André potrebuje viac času, to potvrdil aj Robert Fernández, ak však príde tréner, ktorý mu ho nebude ochotný dopriať, môže nastať problém. Podľa športového riaditeľa ale je nutné dať mu ešte aspoň jednu sezónu.

TIP | Lepšia forma Andrého Gomesa

V klube mladíkovi veria, no existujú aj také názory, že ak za hráča príde schopná ponuka, treba ju jednoducho prijať. Na to, aby Gomes Barcu opustil, by museli prísť konkrétne ponuky čierne na bielom.

Isté náznaky už sú. Často sa hovorí o záujme tímov z Premier League, rovnako pasé však nie je ani Juventus, ktorý sa ho snažil ešte minulý sezónu zlanáriť pred ponukami Barcy či Realu Madrid. Teoretické možnosti teda určite jestvujú.

Názor klubu na hráča sa v posledných týždňoch podľa Mundo Deportivo zmenil. Je možné, že sa tak stalo kvôli záujmu z iných miest o hráča, no nič tomu nepridali ani jeho výkony. Ešte asi pred mesiacom bol jasný záujem o to, aby André zostal. Dnes už jeho odchod až takou utópiou nie je.

Nikomu v tomto momente neuniká fakt, že barcelonské letné prestupové ciele budú poriadne mastné. Blaugranas potrebujú finančnú injekciu, Bellerín z Arsenalu nepôjde určite za pár drobných, pričom ani Verratti či Coutinho nebudú mať cenu pod 50 miliónov eur. Gomesov predaj by mohol poslúžiť k príchodu jedného z týchto hráčov.

Znova ale prichádza rad na tak často opakovanú frázu – o všetkom rozhodne nový tréner. Luis Enrique bol ten, kto si Gomesa vyžiadal so slovami, že túto možnosť na trhu treba jednoducho využiť. Zoznam kandidátov na hlavného trénera sa v tomto momente zužuje prakticky na dve mená, ktorými sú Unzué a Valverde. Ani pri jednom z nich nemožno na 100% prehlásiť, že budú chcieť dať Portugalčanovi ďalšiu drahocennú šancu.

zdroj: md.com forcabarca.sk
foto: md.com archív

LIO1

37
2017-05-11 17:35:02

Potrebujeme nový impulz so strany manažéra a silne pochybujem, že Unzue je vhodný kandidát.

Mirakva

14
2017-05-11 17:42:50

Nemyslím si že teraz pod novým trénerom bude hrať toľko ako predtým. Ale dal 2 góly "Osasune".
Každý si zaslúži druhú šancu ale Gomes ich mal počkať ... Celú sezónu ?

gulio

18
2017-05-11 17:48:20

Gomeza rýchlo predať,pokial ma ako takú cenu,my potrebujeme hráča čo sa rýchlo adaptuje na Barcelonské DNA.Bohužiaľ, to Gomez nebude mať nikdy!

tunno

9
2017-05-11 17:52:48

Žiadna dilema Gomes sa u nás nepresadi takýchto hráčov sa treba čím skôr zbaviť

gabo7

13
2017-05-11 18:48:42

Unzue nie,potrebujemem novy vietor,radikalnu zmenu,hlavne profesorskeho pristupu

BarcaFan4502

3
2017-05-11 21:22:33

gomesa predat,mal sancu celu sezonu sa ukazat v dobrom svetle,ale neukazal sa, to ze mu vysli 2 zapasy neznamena nic

Mourinhov_Prst

4
2017-05-12 01:13:22

Poslat prec. Vymenit za vrece krumplov este skor ako vysabotuje dalsiu sezonu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.