Luis Suárez, hviezdny ostrostrelec FC Barcelona, prezradil, ako veľmi veľa ho stálo prestúpiť z Liverpoolu do Katalánska. V rozhovore pre El Peródico de Catalunya hovoril Lucho i tom, že pred tromi rokmi pochyboval, či bude v Barce v nasledujúcom období bude dominovať.

V interview, ktoré uruguajský futbalista poskytol novinárom Marcosovi Lópezovi a Joanovi Domenechovi, Luis Suárez prekvapivo prezradil, že si sám seba v Barcelone nevedel predstaviť. "Povedal som to dokonca dva mesiace pred tým, ako som s nimi podpísal kontrakt. V prvom rade to bolo preto, lebo Barca praktikuje futbal na veľký počet dotykov, čo pre mňa znamenalo malý priestor, a v druhom rade pre fakt, že na poste deviatky hral u nich Leo. Vytlačiť ho zo zostavy bolo nemožné. Taktiež však preto, lebo Barca už viac nehrala na klasického útočníka, akým bol Eto'o. Všetko to vo mne vyvolávalo pocit, že prestúpiť k nim by bolo beznádejné. Okrem toho som bol zvyknutý na dlhé a fyzicky vyčerpávajúce zápasy v Liverpoole, podobne ako v Uruguaji, pričom to s Barcou nemalo vôbec nič spoločné," komentoval.

Luis Suárez však na druhej strane prišiel do Katalánska predsa, aby debutoval hneď v El Clásicu na horúcej pôde Santiago Bernabéu. "Pokiaľ som niekam prišiel, bolo to preto, lebo som tvrdohlavý. Pri svojom debute som hral na poste pravého útočníka, pričom pre mňa išlo o trochu zvláštny post, a to aj napriek tomu, že som si ho vyskúšal už v Ajaxe. A koniec koncov aj v Liverpoole. Brendan Rodgers mi povedal viackrát, aby som hral na pravej alebo ľavej strane, keďže na pozícii deviatky nemal Sturridge žiadne problémy. V Barce však bolo držanie lopty oveľa vyššie a musel som si dávať väčší pozor na moju pozíciu až do chvíle, keď sme si my ako hráči a tréner uvedomili, že na vytvorenie tlaku a zakončovanie akcií potrebujeme vpredu celú trojicu," nechal sa počuť Lucho.

TIP | Neverili ste Suárezovi? Bola to chyba!

Suárez, ktorý sa nehanbil priznať, "že som ako dieťa hrával bosý na uliciach,", zároveň prezradil niečo viac o svojom vzťahu s Leom Messim. "Od chvíle, keď žijem blízko neho, zisťujem, aké ťažké je vlastne byť Leom, a to musíte chápať a rozumieť mu. To, čo pred mojimi očami robí na ihrisku i mimo neho, je obdivuhodné," dodal.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

fantomas

24
2017-05-13 18:10:38

Presne rovnaký názor som mal pred jeho príchodom. Hlavným dôvodom, prečo by nemal prísť, bolo pre mňa to, že v Liverpoole mohol hrať na obrovskom priestore, zatiaľ čo tu mal hrať v prehustenej obrane.
Našťastie to všetko vypálilo tak, že tak Suarézovi, ako aj Messimu s Neymarom, to všetko sadlo úplne parádne a nakoniec to vyústilo v treble v hneď prvej Luisovej sezóne a v neuveriteľné čísla až doteraz.

Mates19

11
2017-05-13 20:15:44

Luis je skvelý útočník...Ale predsa len jednu vec stratil a to že v Liverpoole alebo aj Ajaxu strielal z hoci akej dobrej pozície čo sa mu v Barcelone viac menej vytratilo nevravím že niekedy sa to nevyplatilo ale len V tejto sezóne si spomeniem na viac situácii kedy mohol strieľať ale prepúšťal to každopádne najlepší hrotovy útočník Na svete

Jhonys

2
2017-05-14 10:43:54

Nic neztratil, prostě se přizpůsobil novému stylu..

BarcaFan4502

10
2017-05-13 21:14:17

vyborny hrac,zralok do 16tky

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.