S hráčmi ako André Gomes sa dá isť do vojny. Presne túto vetu vyslovil kouč FC Barcelona Luis Enrique na tlačovej konferencii po stretnutí s Las Palmas, ktoré Blaugranas ovládli a zvíťazili jednoznačne 1-4, keď Portugalčan dohrával na pozícii pravého krajného obrancu namiesto Lucasa Digneho. André strávil ako bek zhruba tridsať minút, pozrime sa však spolu na všetky posty, na ktorých sme ho už počas tejto sezóny videli.

Pozícií, ktoré si už Gomes v tomto ročníku vyskúšal, je v štyridsiatich piatich oficiálnych dueloch, do ktorých nastúpil, presne sedem. André je po boku Rafinhu a Sergiho Roberta najvšetrannejším hráčom kádra Luisa Enriqueho. Na pravom kraji obrany ho neočakával nikto, na tomto poste sme ho nevideli nikdy počas jeho pôsobenia vo Valencii a nepamätáme si, že by ako krajný zadák hral ani v Benfice.

Sezónu 2016/17 začínal na pozícii ľavého stredopoliara, na mieste Andrésa Iniestu, a to konkrétne v zápase proti Sevilli, kde sa zdalo, že by mohol zotrvať, avšak napokon na tomto poste odohral ako hráč v základnej jedenástke len deväť duelov. Neskôr sa tak Lucho rozhodol vyskúšať ho na druhej strane, pravej, kde niekoľko ráz nahradil Rakitića, pričom tu v konečnom dôsledku odohral osem stretnutí. André si vyskúšal aj hranie na poste defenzívneho stredopoliara v Lige majstrov proti Borussii Mönchengladbach a následne ešte v dvoch ďalších súbojoch. Luis Enrique ho dokonca v rozostavení 3-4-3 postavil do roly tvorcu hry.

Gomes nastúpil vo všetkých častiach zálohy, no cudzí mu nebol ani útok. Na štadióne Nuevo Los Cármenes proti Granade André okupoval pravé krídlo, pričom proti Realu Madrid ho astúrijský manažér postavil na ľavú stranu ofenzívy. Do konca tejto sezóny La Ligy Santander ostávajú dva duely, a tak má Portugalčan ešte príležitosť vyskúšať si tri zvyšné posty - stredný obranca, ľavý obranca a stredný útočník (brankára, samozrejme, nepočítame), hoci je to maximálne nepravdepodobné. Nikdy však vopred neviete.

Zdroj: mundodeportivo.com
Foto: archív, mundodeportivo.com

Radinko11

top komentár
66
2017-05-17 18:34:55

Viete čo jediné ho spája s tým že hral všade ? že hral všade na pi*u :D

BarcaFan4502

19
2017-05-17 20:14:51

umreeeeem :DDDDDDDD
inak gomesa by mali predat skor nez 3/4 fandov jebne slak

galibier

14
2017-05-17 18:36:36

snad sa chyti..lebo takto vyletiet 35 milionov do luftu ,to sa len tak nevidi.No uvidime co na to novy trener,ci bude s nim mat tolko trpezlivosti co Lucho..trosku sa obavam ze nie...

myzuFCB

9
2017-05-17 19:16:18

To, že hral na mnohých postoch si ja osobne vysvetľujem tým, že Lucho silou mocou chcel nájsť pre neho vhodnú pozíciu kde by sa chytil. Bohužiaľ všade praktický nič nehral. Ja len dúfam, že v budúcej sezóne sa chytí. Obávam sa však, že sa to nestane. Mám totiž pocit, že nemá mentalitu na tak veľký klub

LIO1

16
2017-05-17 19:35:16

Gomes mal až moc príležitosti aby ukázal čo v ňom je,bohužial ukázal len to,že bolo zbytočne vyhodených 35 milionov.Ak sa niekto nechytá za rok,tak v klube ako je FCB nemá čo robiť.To taký Umtiti je pravý opak Gomesa.

Jhonys

-2
2017-05-18 01:07:54

teď se nechci nijak zastávat Gomése, ale Umtiti je velká výjimka :D zapadnout do týmu prakticky okamžitě od prvního zápasu a držet si konstatní formu po celou první (!) sezonu se nepovede skoro nikomu. Gomése bych teda srovnával např. s Denisem, jenže ten toho odehrál o dost míň (i když třeba pro mě se ukázal jako lepší hráč než Gomés).

fanman

9
2017-05-17 20:22:10

Neviem, kto písal tento článoček, ale musel to byť futbalový chudák, ospevuje Goméza, ktorý nech hral na akomkoľvek poste, hral na figu. Drevený panák je to.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.