Barcelona dúfa, že sa jej v lete podarí podpísať Héctora Bellerína z Arsenalu, no katalánsky gigant si pripravil aj plán "B", respektíve plán "C", ak by sa jej nepodarilo presvedčiť predstaviteľov Kanonierov.

V hre sú ďalšie dve mená a to pravý bek Chelsea, César Azpilicueta, a prekvapivo aj Alvaro Ordiozola z Realu Sociedad. Nová posila na pravom kraji obrany by mala konečne zalátať dieru, ktorá nastala po odchode Daniho Alvésa do Juventusu a dať vydýchnuť Sergimu Robertovi, ktorý aj napriek svojej túžbe po navrátení sa do zálohy stále neúnavne a svedomito plnú svoju dočasnú úlohu.

Bellerín ako odchovanec La Masíe prestúpil do Arsenalu s vidinou väčšej šance preraziť do základnej zostavy niektorého z veľkoklubov svetového futbalu. Vo veku 22 rokov by sa jednalo o dlhodobé riešenie situácie z pohľadu pravého beka a do karát mu hrá aj to, že už má skúsenosti s vrcholovým futbalom.

Na druhej strane je mladík zaviazaný Arsénemu Wengerovi za to, že ho vytiahol do prvého tímu The Gunners a urobil z neho hráča, akým je teraz. Ak sa navše Arsenal kvalifikuje do budúcoročnej edície Ligy Majstrov, Héctorov prestup by bol ešte nákladnejší.

Druhá možnosť je César Azpilicueta. Pod Contem zažil herné zmŕtvych vstanie a ako jeden z lídrov doviedol Chelsea k vysnenému titulu v anglickej Premier League. Barcelona už rozprávala s jeho zástupcami a tí jej navyše dali kladnú odozvu a Španielov herný štýl a bojovnosť sa vedeniu taktiež pozdáva.

V tomto prípade je kameňom úrazu zmluva, keďže defenzívny univerzál je s Chelsea spätý do roku 2020 a londýnsky klub mu plánuje ponúknuť nový, vylepšený a lukratívny kontrakt.

Posledným na zozname je celkom prekvapivo Alvaro Ordiozola. Meno o ktorom veľmi nebolo v poslednej dobe počuť si však vybojovalo miesto v základe Eusebia Sacristána a ťahá Sociedad za úspešným koncom sezóny. Barcelone sa páči, no problémom bude jeho cena - Sociedad bude akceptovať len vyplatenie výkupnej klauzule, ktorá sa pohybuje na úrovni 30 miliónov eur.

zdroj: sport-english.com
foto: sport-english.com imagosport sopitas eplpod

lovefootball

14
2017-05-19 20:23:46

Proti silnym superom na ich ihrisku by mohol byt jeden z krajnych obrancov defenzivnejsie ladeny. Nemusime hrat hura futbal za kazdu cenu.

Van Bronckhorst, Puyol, Marquez, Oleguer
Abidal, Puyol, Pique, Alves
Alba, Umtiti, Pique, Azpilicueta

Mourinhov_Prst

3
2017-05-20 00:05:24

Serci Barjuan,Nadal, Koeman, Ferrer. To bola moja oblubena.

Azulgranas

28
2017-05-19 21:08:23

Už ma serú všetky tieto vaše alternativy. Proste treba kúpiť špičkového hotového RB a nie nejakého Alvara Ordiziolu o ktorom som v živote nič nepočul. Realu sociedad možno stačí, ale nám určite nie.

jjnovo

-1
2017-05-20 11:35:38

zajímavý, ty jsi o něm nikdy neslyšel, nesledoval ho, nevíš kdo to je, ale víš, že by na hraní vBarceloně neměl..

jjnovo

-1
2017-05-20 11:36:46

Azpillicueta by byl sen, radši než Bellerina.

Dr-QQ

1
2017-05-20 16:26:17

Je to Odriozola a nie Ordiozola.

BarcaFan4502

0
2017-05-20 19:58:10

ja by som chcel semeda

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.