Argentínska futbalová federácia známa pod skratkou AFA oficiálne prehlásila, že Jorge Sampaoli sa stane trénerom národného družstva Albicelestes. V jeho prvej nominácii nechýbajú, samozrejme, ani hráči FC Barcelona.

Vo výbere nechýba útočník Mauro Icardi z Interu Miláno, čo svetová tlač považuje za prvé menšie prekvapenie manažérovej nominácie. V reprezentačnom výbere rovnako neabstentuje Lionel Messi, hviezda Blaugranas, ktorý bude lídrom Argentíny v nasledujúcich dvoch priateľských dueloch proti Brazílii a Singapuru. Pripomíname, že Leovi po úspešnom odvolaní nemôže nič zabrániť ani v tom, aby odohral i zvyšné stretnutia kvalifikácie na Majstrovstvá sveta 2018 v Rusku.

Ide o vôbec prvú nomináciu Jorgeho Sampaoliho, súčasného kouča andalúzskej Seville, na lavičke argentínskeho národného tímu. Aktuálne všetko nasvedčuje tomu, že rodák z provincie Santa Fe v La Lige skončí a venovať sa bude naplno len Albicelstes.

Sampaoli sa rozhodol nenominovať hneď niekoľko hráčov s veľkými menami, medzi ktorými nechýba Sergio Agüero či taktiež Ezequiel Lavezzi, dvaja kľúčoví hráči herného systému prechádzajúceho kormidelníka Edgarda Bauzu. Na druhej strane však mnohých mierne prekvapil fakt, že vo výbere nechýba Javier Mascherano, hoci je hráč tentoraz zapísaný v zozname obrancov.

Argentína odohrá priateľské superclásico proti Brazílii deviateho júna na štadióne Melbourne Cricket Ground a neskôr sa stretne o štyri dni neskôr na národnom štadióne Singapuru so súperom z Ázie. Albicelestes sú v tabuľke kvalifikácie na budúcoročný šampionát piati.

TIP | Výber Španielska s hráčmi Barcelony, Brazília bude hrať bez Neymara

Kompletná nominácia Argentíny

Brankári: Sergio Romero (Manchester United, Anglicko), Nahuel Gúzman (Tigres, Mexiko), Gerónimo Rulli (Real Sociedad, Španielsko).

Obrancovia: Nicolás Otamendi (Manchester City, Anglicko), Javier Mascherano (Barcelona, Španielsko), Emanuel Mammana (Olympique de Lyon, Francúzsko), Gabriel Mercado (Sevilla, Španielsko)​.

Stedopoliari: Eduardo Salvio (Benfica, Portugalsko), Lucas Bigia (Lazio, Taliansko), Guido Rodríguez (Tijuana, Mexiko), Leandro Paredes (AS Roma, Taliansko), Éver Banega (Inter, Taliansko), Manuel Lanzini (West Ham, Anglicko)​.

Útočníci: Ángel Di María (París Saint-Germain, Francúzsko), Alejandro Gómez (Atalanta, Taliansko), Joaquín Correa (Sevilla, Španielsko), Paul Dybala (Juventus, Taliansko), Mauro Icardi (Inter, Taliansko), Gonzalo Higuaín (Juventus, Taliansko), Lionel Messi (Barcelona, Španielsko)​.

Zdroj: sport.es
Foto: archív, sport.es

denis_99

1
2017-05-20 11:39:55

Strašne slabá záloha a obrana tiež nie je nič extra. Jednotkou Argentiny by mohol byť Rulli, je lepší ako Romero aj keď ten má viac skúsenosti.

MAESTROOO

14
2017-05-20 11:51:28

Rulli - Mascherano, Otamendi, Mercado - Salvio, Biglia, Banega, Di Maria - Messi, Icardi, Dybala !!!

Ja by som to zložil takto :)

galibier

16
2017-05-20 11:53:11

bude to pre Sampaoliho skuska ohnom,kazde dalsie zavahanie Argentiny moze priniest katastrofu ,neucast na MS..Argentina bude kazdy dalsi zapas hrat doslova s nozom na krku...v hokejovej terminologii siedmy zapas play-off.Chcem vidiet Lea este na jednych majstrovstvach sveta..takze albicelestes(nebovomodri) vela stastia.

sid1

10
2017-05-20 12:08:37

Dobra volba, skoda ze v takejto situacii.

Bramir

5
2017-05-20 14:42:12

snad uz nebude davat hracov z cinskej brazilskej argentinskej mexickej a podobne nezmyselnej ligy.

BarcaFan4502

4
2017-05-20 19:39:00

dufam ze nieco pod sampaolim uhraju

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.