Sezóna v anglickej Premier League sa skončila, rovnako ako sezóna v španielskej najvyššej súťaži. Boj o popredné priečky v rámci postupu do Ligy majstrov vrcholil až v poslednom kole a zaujímať môže aj Barcu. Ako situácia z posledného dňa ovplyvní prestupovú politiku Barcelony?

Ako už všetci vieme, tohtoročným majstrom na Ostrovoch sa stali hráči Chelsea, ktorý v prvej sezóne pod taktikom Contem oslavujú ďalší titul v Premier League. Druhý Tottenham síce stíhal majstrovských The Blues takmer do konca, no šprintérsky súboj s modrými nezvládol a došiel si po druhé miesto. Bronzovú medajlu si odnáša družina Pepa Guardiolu, ktorý vo svojej debutovej sezóne v anglickej najvyššej súťaži doviedol mužstvo Manchesteru City k peknému tretiemu miestu a kvalifikácii do budúcoročnej edície Ligy šampiónov.

Nás však zaujímal súboj o štvrtú priečku, ktorý spolu zviedli Liverpool a Arsenal. Množstvo priaznivcov blaugranas sleduje, ako sa vyvinie prestupový trh a vedia, kde Kataláncov tlačí topánka najviac - pravý bek a záložník.

V posledných týždňoch sa v kuloároch zmietali dva podstatné mená - Héctor Bellerín, pravý bek Arsenalu, a Philippe Coutinho, playmaker Liverpoolu. Sú to teda hráči mužstiev, ktoré do poslednej minúty urpútne bojovali o miestenku do súťaže o "ušatú" trofej do budúcej sezóny.

Súboj lepšie zvládol Liverpool, ktorý triumfoval pred vlastnými fanúšikmi 3-0 nad Middlesbrough, zatiaľčo sa nevzdali ani Kanonieri a porazili Everton v pomere 3-1, aj keď od 14. minúty dohrávali bez vylúčeného Koscielnyho. Naskytá sa nám tu teda otázka - otvorili sa síce pre príchod Bellerína, no vzdialila sa súčasne možnosť prestupu Coutinha?

Obaja hráči sú totiž ťahúni svojich mužstiev a dozaista by sa etablovali aj v kádri FCB. Coutinho zažíva pod Kloppovým vedením výnimočnú sezónu, a ak by nebolo zbytočných zranení, určite by sa o ňom písalo ešte viac. Bellerín je podobný prípad. V skvelo rozbehnutej sezóne ho taktiež občas zabrzdili zranenia a najmä vedenie Arséna Wengera, ktorý sa asi za každú cenu snaží odplašiť Alexisa i Bellerína, no a túto sezónu nedotiahol svoj tím ani do TOP4. Arsenal si teda zahrá "len" Európsku ligu.

zdroj: forcabarca.sk @forzevilla
foto: archív sport.es

mikimi122

19
2017-05-22 19:44:41

Treba nám pravého krajného obrancu ako je Bellerín, to je jasné. Čo sa týka záložníka, tak vedenie musí aspoň raz poriadne zabrať a dotiahnuť tu buď Coutinha, alebo Verrattiho na ktorého už siaha aj Bayern.

lovefootball

-46
2017-05-22 19:49:05

-----------------Ter Stegen----------------
Azpilicueta---Pique--------Umtiti------Alba
--------------Busquets-----Koke------------
-------------------Rakitic-----------------
----Messi-------------------------Neymar---
--------------------Suarez-----------------

lovefootball

-14
2017-05-22 19:54:15

Koke by bol do zalohy najlepsia moznost. Spolu s Buquetsom bude branit a postara sa o prvotnu rozohravku. Rakitic dostane viac ofenzivnej slobody, aby si mohol zbiehat do volnych priestorov a tvorit, tak ako to robil v Seville.

Mantikora

14
2017-05-22 19:50:08

Ak by prisli obaja, to by bol splneny sen. Zaloha by bola rovna Realu a aj obrana. Pritom my mame mladsich obrancov Bellerim-22, Marlin-21,Umtiti-23 a Alba s Vidalom su v najlepsich rokoch.

lovefootball

13
2017-05-22 19:56:03

Coutinhovi chyba osobnost. Do zalohy treba pracovitejsieho a takticky vyspelejsieho hraca. 80 mega by som zan urcite nedaval.

tunno

-3
2017-05-22 19:56:22

Zase nám pretlačiť médiá mačku vo vreci z arsenalu

Messiking

1
2017-05-22 20:02:55

Coutinho urcite ano, ved on je jediny v Lpoole kto nieco aj vymysli, a zas naopak Bellerin urcite nie. Neviem co na nom vsetci vidia... Tuto sezonu je tak marny ze niekolko zapasov nebol ani v ZS Wengera . To polovica tymov mali lepsich PO ako on.

adriano

9
2017-05-22 20:59:52

Obaja tyto hraci niesu hodny penazi co za nich pytaju.Na trhu su urcite lacnejsi hraci a takych istych kvalit ako su tuto dvaja len treba mat cloveka ktory ma prehlad a rozhlad na trhu s hracmi nie ako fernandez...uz raz som to tu pisal barcelone chyba cloveka ko je monchi alebo txiki ktory to robil pred svojim odchodom do citi.fernandez je knicomu...

tunno

2
2017-05-22 21:17:26

Semedo/azpilicueta, verratti, d.silva, lacazette..tych by som si prial

BarcaFan4502

5
2017-05-22 22:33:39

Ja bellerina nejako extra nechcem za tie prachy

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.