Gerard Piqué, ktorý sa podieľal na otvorení Cruyff Court, projektu nadácie Johana Cruyffa, poskytol v stredu v rámci tejto akcie novinárom zaujímavý rozhovor. Barcelonský zadák tak učinil na mieste, kde sa narodil jeho otec Joan, Guim de Freixenet.

La Ligu ste nezískali pre lacno stratené body alebo rozhodcov? Je teraz zavedenie technológií esenciálne dôležité?

"Myslím si, samozrejme, že Real Madrid je majstrom preto, lebo získal viac bodov. To, či to rozhodcovia ovplyvnili, či nie, hm, o tom by sme sa mohli baviť dlhšie a rozprávať by sme sa mohli o viacerých veciach, ale áno, myslím si, že technológie sú nutné. V nasledujúcej sezóne by sme mali prijať opatrenia na ich zavedenie. Nie však iba pre duely s vplyvom Barcy a Madridu, je to preto, lebo výkony rozhodcov neboli na dostatočnej úrovni. Záver tohto ročníka je, že zavedenie technológií je povinné a nutné."

Aký máte názor na Valverdeho?

"O tom, kto sa stane novým trénerom, nemám potuchy. Hovoriť môžem o Valverdem i mnohých ďalších... V Athletic odvádza skvelú robotu. Pôsobil tam ako hráč a bol by skvelým variantom, no nie je to jedna z tých vecí, ktoré by ma mali trápiť."

Čo si myslíte o kauze Sandro Rossell?

"Nemyslím si, že je na rozoberanie tejto témy správny čas. Zákony sú tu na to, aby sme sa nimi riadili. Nepoznám súčasnú Sandrovu situáciu, to, či sa nimi riadil aj on. Do chvíle, keď sa dočkáme uznesenia, je lepšie nehovoriť nič a rešpektovať prezumpciu neviny. Neviem vám k tomu povedať nič. Nechajme si robiť sudcov svoju prácu."

TIP | Piqué: Urážky od Carvajala? Už som s ním o tom hovoril

Bol by zisk Copa del Rey v porovnaní s tým, čo môže získať Real Madrid, zlyhaním?

"Nie je to zlyhanie, no rovnako tak to nie je taká sezóna, akú sme si predstavovali, sezóna, o ktorej sme snívali. Nebudem ju však porovnávať s úctou k nášmu súperovi. Musíme sa upokojiť, uvažovať o ročníku, ktorý máme za sebou, a to bez ohľadu na nášho rivala. Vieme, že tento klub má na viac. V sobotu môžeme získať trofej, mohlo to byť lepšie, no ide o ďalší titul do našich vitrín."

Budete pozerať finále LM v drese Juventusu?

"Neviem, či to budem môcť pozerať. V tom čase budem na kurze biznisu, médií, športu a zábavy na Harvarde."

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

tunno

4
2017-05-25 12:23:48

*prezumpciu

Mates19

16
2017-05-25 13:07:15

Pique je inteligentný chlapík je úprimný a to robí to že je v celom Španielsku nenávidený...Barcelona by sa mohla cítiť ukrivdene ale nič to nemení na tom že sme si prehrali titul sami a vlastnými chybami...každopádne som za zavedenie technológii a aby sa trestali hráči čo filmujú...Alba mal dostať za to divadlo stopku to je otras a bohužial v každom mužstve sa nájde takýchto hráčov ajajáj

BarcaFan4502

5
2017-05-25 16:17:06

ja by som dal kazdemu hracovi co simuluje stopku na jeden zapas a pri zopakovani trest navysit aby si to zapamatali.mal by platit rovnaky meter na albu neya CR7 a ostatnych co simuluju

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.