Posledná tlačová konferencia Luisa Enriqueho sa viazala k zápasu proti Alavés. Vo finále sa stretnú dve mužstvá, ktoré obe túžia pohár vyhrať. Pre Barcu to môže byť jediná trofej v sezóne, pre Baskov zas historický úspech.

Lucho bol na tlačovke opäť vo forme. Niekoľkokrát novinárov rozosmial a pobavil najmä odpoveďou na otázku, či sa ešte niekedy vráti do nejakej funkcie v klube. Inak ale bol aj poslom dobrých správ.

Finále

"Uvidíme, čo sa stane. Vo finále to môže byť vždy náročné."

Luchov odkaz po odchode

"Chcem, aby sme odohrali zajtra dobrý zápas, ak tak spravíme, máme väčšiu šancu vyhrať. Je to náš cieľ, nie je to jednoduché, dostať sa až sem, do finále. Chceme využiť tento moment a získať ďalší titul. Či som za sebou nechal stopu, to neriešim."

Ako sa tím cíti

"Cítia sa veľmi dobre, vidím to tak, že sa tešia a sú pripravení poraziť Alavés. Bude to ale ťažko predpokladateľných 90 minút ako v každom finále."

Špeciálny job

"Nestačí byť len lídrom. Tréner sa musí vyvarovať mnohých vecí, nielen v Barcelone. Je jedno, či trénujete mladších alebo profesionálov, je to náročné."

Silné stránky Alavés

"Je to tím v dobrej forme, hrajú dobre, sú veľmi intenzívni. Majú dobrých hráčov, dobre pressujú a vyrážajú do protiútokov. Ich krajní obrancovia sú špičkoví, vďaka čomu vedia aj skórovať. Zároveň ale dobre bránia."

Problémy s chýbajúcimi hráčmi

"Myslím si, že tím ako Barca musí byť dostatočne pripravený na takéto situácie. Máme dvoch či troch hráčov, ktorí môžu byť použitý na rozličných postoch."

Zápasy s Alavés

"Môžeme tieto zápasy použiť ako referenčné body, ano boli veľmi iné. Vo Vitórii to bolo iné, než na Camp Nou. Zajtra musíme ísť do vedenia."

Čo nové priniesol Lucho do Barcy?

"Tento týždeň som myslel len na zápas s Alavés, na toto som príliš nemyslel. Nezaujíma ma príliš to, či som priniesol novú stopu do mužstva. Ako kouč Barcy ste privedený, aby ste sa prispôsobili filozofii. Myslím si, že v globále sme mali veľmi dobrú trajektóriu. Či som tu niečo nechal, o tom rozhodnete vy, dal som ale do toho všetko."

Mascherano a Gomes

"Mascherano je jedna z možností, André Gomes vie hrať na kraji obrany, môže tam hrať aj Lucas Digne, ak ale doktori povedia, že môže hrať Aleix Vidal, tak aj on bude možnosť."

Hustý týždeň mimo ihriska

"Toto sa deje odvtedy, čo som tu. Mimo ihriska sa odohráva množstvo vecí, sú to však všetko profesionáli."

Kam smeruje Luchova kariéra?

"Neviem. Som chlapík, ktorý plánuje veľa, teraz si však chcem užiť svoj voľný čas, mám množstvo osobných vecí, ktoré chcem robiť."

Iba jeden titul

"Nie je to len o dobrých a zlých veciach, jasné, robil som aj chyby. Na konci sa objaví vždy niekto, kto uvidí iba to zlé. Ja viem, že som urobil aj zlé rozhodnutia, robí ich ale každý. Tréneri musia konať aj v zložitých situáciách. Neľutujem nič. Zajtra uvidíme, či môžeme získať ďalšiu trofej. Keby mi niekto povedal, že za 3 roky tu vyhrám 8 či 9 trofejí, bral by som to."

Motivácia pre Alavés

"Je to unikátna udalosť, ktorá pre nich bude určite veľmi vzrušujúca. Zároveň však na takéto zápasy nie sú zvyknutí, musíme povedať i to. Určite je možné, že do toho pôjdu s veľkým nadšením. Nevidel som však ambicióznejších hráčov než tých tu v Barcelone. Pre víťazstvo spravíme všetko."

Vráti sa niekedy?

"Možno jedného dňa prídem a privodím vám všetkým infarkt. Nikdy nehovor nikdy. Cítim sa tu doma. Som mladý, sympatický, nikdy nemôžete vedieť, je možné, že taká možnosť príde ale nie v najbližšej budúcnosti."

Pochvala od Luisa Suáreza

"Je vždy dobré počuť také pekné slová od takého hráča."

Deyverson

"Je to jeden z najlepších útočníkov v lige. Hrá skutočne výborne vo vzduchu."

Spomienky na tlačovky

"Bol to cirkus. Nebudem ale prezrádzať, kto je klaunom. Samozrejme žartujem. S koučom sa deje veľa vecí, ja som sa snažil držať svojho štýlu. Nemám čo ľutovať. Snažil som sa nikoho neuraziť."

Neymarova sezóna – bola to jeho najlepšia v živote?

"Neymar sa veľmi zlepšil, stal sa dospelejším. Je si viac vedomý toho, čo jeho hra môže tímu priniesť. Hráči potrebujú každý rok trofeje, to ich napĺňa."

Prínos Lea

"Tituly patria celému tímu, no tiež najepšiemu hráčovi planéty. Bolo mi potešením ho trénovať, je príkladom toho, akým by mal byť skvelý hráč."

zdroj: forcabarca.sk
foto: md.com youtube.com

Mirakva

-16
2017-05-26 14:19:34

Hshs

blauigrana

4
2017-05-26 15:17:03

tie nové dresy sú cirkus dpč dúfam že budú iné ako tie čo kolujú na nete

jjnovo

16
2017-05-26 15:19:09

Díky Mistře, byly to skvělý 3 roky!! Hodně štěstí v dalším působišti a také v osobním životě. <3 Luchoo <3

jjnovo

1
2017-05-26 15:30:05

Cristiano Ronaldo...

WhoScored TOTS ✕
Squawka TOTS ✕
SkySports TOTS ✕
Bein TOTS ✕
Goal TOTS ✕
Ballon d'or Favourite ✓

BarcaFan4502

10
2017-05-26 15:57:55

musime vyhrat aspon CDR inak to bude hanba

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.