Sezóna zbehla opäť ako voda a pred sebou tak máme zase posledný duel celého ročníka. Za posledné roky sme si už zvykli na to, že sa, našťastie, s hráčmi lúčime finálovým súbojom a inak to nebude ani tento rok, keď FC Barcelona zabojuje o titul z Copa del Rey.

Vzájomných zápasov oboch mužstiev sme si veľa, vzhľadom na to, že Alavés bol nováčikom La Ligy Santander, v poslednom období neužili. I napriek tomu však stretnutia medzi katalánskym a baskickým celkom boli vždy mimoriadne zaujímavé. Svedčí o tom koniec koncov aj táto sezóna, v ktorej sa Deportivu podarilo zdolať Barcu na jej vlastnom štadióne, keď v treťom kole Primery División zverenci Mauruicia Pellegrina dokonale zaskočili Luchovo mužstvo a zvíťazili 1-2. V následnej februárovej odvete sa už viac darilo favorizovaným Barcelončanom, ktorí na Mendzizorrotza strelili šesť gólov a neinkasovali ani raz. Stretnutie však na druhej strane prinieslo i jedno negatívum, a to zranenie Aleixa Vidala, z ktorého sa spamätával prakticky až doteraz.

Deportivo Alavés

Keby niekto fanúšikom Deportiva Alavés pred začiatkom tohto ročníka povedal, že ich milovaný tím skončí na jeho konci v La Lige ako nováčik deviaty a chýbať napokon nebude ani vo finále Copa del Rey, asi by mu piaznivci Babazorros verili iba veľmi ťažko.

Aby sme si zhrnuli celú sezónu Alavés, najväčším problémom Pellegrinovho celku bol všeobecne počet gólov. V lige napríklad presných zásahov zaznamenal len štyridsaťjeden, o sedemdesiatpäť menej ako FC Barcelona, pričom najlepší strelec ekipy Deyverson strelil gólov sedem, o neuveriteľných tridsať menej ako top kanonier Barcy, argentínsky útočník Leo Messi.

Zaujímavým menom v kádri Alavésu je pre fanúšikov Kataláncov určite Adrian Ortolà, druhý gólman Baskov, ktorý pôsobil v barcelonskom béčku počas troch sezón, aby sa však následne rozhodol hľadať šťastie u nováčika La Ligy. Aj napriek tomu, že dvadsaťtriročný brankár nastúpil v lige len do dvoch stretnutí, má ale reálnu šancu prebojovať sa do základnej jedenástky zajtra, keďže v Copa del Rey dostával šance zakaždým. To, či sa avšak kouč nerozhodne pre jednotku Fernanda Pacheca, nevedno.

Pellegrini nebude mať k dispozícii vo finále Copa del Rey hneď trojicu, respektíve štvoricu svojich zverencov. Pre poranenia kolena budú chýbať Galilea a Llamas, kým Elyho sužujú patálie so stehnom. Otázna je účasť Lauguardiu, múdrejší budeme po zverejnení nominácie.

FC Barcelona

Okrem toho, že budú mať Katalánci šancu navrátiť si chuť po nie príliš vydarenej sezóne, ktorú poznačilo rané vypadnutie z Ligy majstrov a druhé miesto v La Lige, sa bude duel proti El Glorioso niesť v duchu rozlúčky s Luisom Enriquem. Astúrijský kouč na trénerskej lavičke FCB končí, a tak sa zajtra posnaží získať v pozícii barcelonského lodivoda svoju deviatu trofej.

Kataláncom bude zajtra chýbať obrovské množstvo opôr. Najväčšími absenciami budú vykartovaní Luis Suárez, ktorý sa k tomu všetkému dokonca i zranil a aktuálne už prázdninuje, a Sergi Roberto, ktorého situácia je podobná. Príležitosť tak s veľkou pravdepodobnosťou dostane Paco Alcácer, kým na pravej strane obrany by sme vidieť mohli Mascherana, Digneho či tiež Andrého Gomesa.

V tréningu nechýbal Javier Mascherano a k prvému tímu sa pripojil aj Aleix Vidal, ale druhý menovaný by byť k dispozícii Azulgranas ešte byť nemal. Zaujímavosťou je, že krajný bek sa zranil práve v dueli s Alavés, keď okrem neho zajtra Lucho nebude mať k dispozícii ani Rafinha a Jérémy Mathieu.

Šancu na odplatu po nevydarenom debute, keď pri premiére Jaspera Cillessena medzi tromi žrďami Barca prehrala práve proti baskickému družstvu 1-2, dostane i holandský gólman. Ten bude pripravený neúspech z prvých kôl La Ligy Santander nezopakovať.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 27. máj 2017 (sobota)

Čas: 21:30

Miesto: Štadión Vicenteho Calderóna, Madrid

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.