Po svojej debutovej sezóne za Barcelonu si Paco užíva zaslúženú dovolenku na Ibize a dobíja baterky do ďalšieho ročníka. Keď sa sám útočník pozrie na svoje ročné účinkovanie v kádri blaugrana, hodnotí ho pozitívne.

Rodák z Torrentu musel prekonať ťažkú sezónu, keďže na začiatku sa mu vôbec nedarilo, no potom pridal v posledných 12-tich zápasoch 7 gólov a dve asistencie, čím si vyslúžil samé pochvaly z tábora fanúšikov FC Barcelona.

Čo si myslíš o svojej prvej sezóne vo farbách FC Barcelona?

Páči sa mi, čo som tu zatiaľ dosiahol a čo je najpodstatnejšie - dostal som sa z dna a etabloval sa. Na začiatku som nemal šťastenu na svojej strane, no ako sezóna plynula, získaval som sebavedomie. Spoluhráči ma po celý ten čas podporovali a to zavážilo, že som sezónu ukončil úspešne.

Očakával si, že táto sezóna bude až taká zložitá?

Je jasné, že keď zmeníte klub, je to komplikované, keďže sa musíte adaptovať či už na ihrisku, alebo v osobnom živote. To, že som sa dokázal dostať hore znamená, že som sa snáď už aklimatizoval.

Cítiš ten tlak, ktorý je spätý s klubom akým je FC Barcelona?

V Barcelona je jediný cieľ a to víťaziť, a keď sa vám to náhodou nepodarí, príde kritika. V konečnom dôsledku musí byť výkon v takomto klube vždy perfektný.

Rozmýšľaš o tom, že by si odišiel?

Nikdy, neplánujem opustiť FC Barcelona. Klub domňa vložil dôveru a ja viem, že sa pokúsim vydržať v tomto tíme tak dlho, ako to bude možné, tvrdo pracovať a zlepšovať sa.

Čo nového si sa naučil vo svojej prvej sezóne za klub?

Okrem futbalových záležitostí som sa naučil, akí sú títo hráči skromní. Nie je tu ani štipka zlej atmosféry a to je niečo, čo je veľmi dôležité. Učím sa od najlepších na svete a mám tú česť s nimi trénovať: Messi, Luis Suárez, Neymar. Veľa som sa od nich naučil.

Cítiš sa byť privilegovaný?

Je to radosť, no nie len kvôli nim trom, ale kvôli celému tímu.

Pociťoval si úzkosť, keď sa ti nedarilo strieľať góly?

Keď sa mi nedarí, a to nemyslím len v Barcelone, som smutný a nahnevaný, že neviem pomôcť tímu. Našťastie som vždy mal chladnú hlavu, aj keď ľudia väčšinou nevidia, ako dokáže útočník inak pomáhať tímu. Stále si pýtajú góly, góly a ešte viac gólov, no vytváranie priestoru taktiež pomáha tímu.Veľmi ma upokojili slová Luisa Enriqueho, ktoré prišli v ťažkýh časoch.

Je teda jasné, že si vďačný Luisovi Enriquemu za to, že ti pomohol

Jasné, že mi pomohol, tak ako aj zvyšok trénerského tímu a mojich kolegov. Každý vo mňa veril a to mi pomohlo tvrdo pracovať a nevzdať sa.

Cítil si, ako z tvojich pliec opadlo to pomyselné bremeno, keď sa ti konečne podarilo skórovať?

Jasné, pretože to bola dlhá a nelichotivá séria. Vôbec nešlo o výsledok alebo o súpera, potreboval som len streliť gól a konečne sa odbremeniť, čo sa mi aj podarilo, no nebolo to len o mne, ale je to o každom útočníkovi, ktorý niečo také prežíva. Vôbec by som neplakal, aj keby sa mi podarilo skórovať zadkom (smiech)

Nakoniec sa ti podarilo dať v posledných 12-tich zápasoch 7 gólov a 2 asistencie - spokojný?

Áno, ale som spokojný s celou sezónou. Na začiatku som síce nestrieľal veľa gólov, no o to tvrdšie som na sebe pracoval.

Očakávaš, že v ďalšej sezóne budeš dostávať viac príležitostí?

Na svojom mieste mám najlepšieho útočníka na svete, napravo najlepšieho hráča sveta a naľavo budúceho najlepšieho hráča sveta. Bude to ťažké no musím makať deň čo deň, aby som využil kadžú šancu, ktorá sa naskytne.

Základ vo finále Copa del Rey a finálový gól. Aspoň trochu to upravilo dojem zo zlého začiatku sezóny?

Nikdy som na klubovej úrovni finále nehral a skórovanie a pomoc tímu ho vyhrať bol skvelý pocit a radosť pre mojich blízkych. Vidíte im to na tvári.

Išiel si na dovolenku v dobrej nálade?

So sezónou som spokojný. Zahral som ju najlepšie, ako sa dalo a teraz už zostáva naďalej napredovať.

zdroj&foto: marca

Mantikora

top komentár
44
2017-06-25 21:18:23

Mam ho rad. Dobra nahrada za Luisa

Daniel9

38
2017-06-25 21:29:14

Nema to ľahké ale ako náhrada za Suareza je výborný :)

barca888

32
2017-06-25 21:37:43

Pekne to povedal o tých našich troch zabijakoch:-)

tunno

29
2017-06-25 22:00:39

Výborná kúpa a stále má len 23 rokov

lovefootball

4
2017-06-25 22:26:00

http://www.sport.es/...

tunno

9
2017-06-25 22:30:28

Strašne rad by som si pozrel tie zapasy Bcka

lovefootball

0
2017-06-26 14:41:42

V priebehu tyzdna to urcite bude na fore rojadirecta.es.

Fazy

10
2017-06-26 09:13:36

Je to veľmi skromný a dobrý hráč. Keď bude dostávať viac príležitosti verím, že si nájde miesto v základe a bude prínosom pre Barcu.

LaBrie

7
2017-06-26 10:41:42

Velmi som sa tesil spolu s Pacom, ked sa mu konecne podarilo dat prvy gol. A co sa mi v Barce strasne paci, tak to je to, ako si hraci navzajom praju a dokazu sa tesit z golu spoluhraca ako keby ho dali sami. Podobne aj s Aleixom, ked dal prvy gol ako mu ho vsetci priali zo srdca. A v tom je velkost hracov, skratka - viac ako klub :D

abstinent

7
2017-06-26 13:25:17

paco prve zapasy hral fakt zle ae potom chytil formu a bol vybornym nahradnikom

emiliano

0
2017-07-24 20:49:17

Veľký sympaťák.Som naň zvedavý ,najmä nato,či vie kľučku,lebo ešte som u neho nevidel.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.