Po niekoľkých organizačných oznamoch a vyhláseniach o správach z posledných týždňov sa dostal v utorok večer na tlačovej konferencii Argentínskej futbalovej federácie ku slovu hlavný manažér Albicelestes Jorge Sampaoli. Päťdesiatsedemročný tréner vyhlásil nasledovné.

Argentína sa v súčasnosti nachádza v kvalifikačnej tabuľke juhoamerických tímov o postup na budúcoročné Majstrovstvá sveta v Rusku na neuspokojivej piatej priečke. Už tridsiateho prvého augusta však odohrá kľúčové stretnutie proti tretiemu Uruguaju, ktorý má len o jeden bod viac. "Do Uruguaja ideme s povinnosťou zvíťaziť. Sledujeme všetky ich predchádzajúce duely. Je to nesmierne dobre namotivovaná a odvážna ekipa s dobre zabehnutou štruktúrou, a tak aktuálne uvažujeme, ako Argentína takúto náročnú situáciu zvládne," začínal bývalý manažér andalúzskej Seville.

"Uruguaj bude hrať na veľa nakopávaných lôpt cez Cavaniho a Suáreza, v útoku sa bude snažiť presadzovať s minimálnym počtom kombinácií. Uvidíme zápas dvoch rozličnych filozofií a herných štýlov," pokračoval o nadchádzajúcom šlágri prvej budúcosezónnej reprezentačnej prestávky.

A ako bude vyzerať základná jedenástka Albicelestes? Máme len jednu istotu. "Mal som to šťastie prevzať národný tím v čase, keď sa Leovi zrušil jeho trest. Jediným chlapcom, ktorý nastúpi v základnej jedenástke neohrozene, je Messi, zvyšok musí o svoje miesto ešte bojovať. Proti Uruguaju bude hrať tam, kde sa cíti najlepšie, v strede alebo na pravej strane. S Messim si udržujem komunikáciu, pravidelne si posielame správy a rozprávame sa o jeho pozíciách na ihrisku. Neuprednostňujem žiadneho hráča, no teraz sa bavíme o najlepšom futbalistovi na svete a od neho sa náš tím odvíja."

No a napokon sa Sampaoli dostal i ku inému futbalistovi FC Barcelona, strednému obrancovi Javierovi Mascheranovi. "Je pre nás dôležitý, či už pre svoje skúsenosti, alebo kvalitu a to, čo reprezentuje v šatni," dodal.

Zdroj: golazoargentino.com
Foto: golazoargentino.com

barca888

11
2017-07-26 23:15:23

Už sa teším na hru Argentíny pod ním:-)

abstinent

4
2017-07-27 11:13:47

bodaj by vyhrali WC

lovefootball

1
2017-07-27 00:34:43

Cillessen; Semedo, Umtiti, Mascherano, Alba; Busquets, Rakitic, Aleña; Messi, Suarez, Neymar

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.