Predsezónna príprava vrcholí a s ňou prichádza po úspešných stretnutiach s turínskym Juventusom a Manchestrom United absolútny divácky vrchol v podobe legendárneho El Clásica. Podarí sa Kataláncom zaznamenať i tretiu výhru v rade?

Rivalita medzi FC Barcelona a Realom Madrid je priam večná. Pokiaľ trochu nahliadneme do histórie, súbojov, v ktorom sa proti sebe tieto dva celky predstavili, bolo ich spolu hneď neuveriteľných dvestošesťdesiatšesť. Vo vzájomnej bilancii majú navrch blaugranas, ktorí sa z víťazstva tešili stodesaťkrát, kým Madridčania "len" deväťdesiatsedem ráz.

Historicky najlepším strelcom a azda aj historicky najväčšou postavou rivailty medzi Los Blancos a Azulgranas je barcelonský útočník Lionel Messi. Rodák z Rosaria sa presadil v El Clásicu šestnásťkrát a zažiaril najmä v májovom dueli v roku 2009, keď svetu spoločne so svojím manažérom Pepom Guardiolom predstavili taktiku v podobe vylepšenej falošnej deviatky.

Zajtrajšie El Clásico sa odohrá v Miami a bude to prvý duel medzi Barcou a Realom mimo Španielska po dvadsiatich piatich rokoch. Hostiť ho bude Hard Rock Stadium s kapacitou zhruba šesťdesiatpäť tisíc, svätostánok, ktorý slúži ako domovský stánok pre Miami Dolphims, tím amerického futbalu.

Real Madrid

Najväčšia hviezda tímu Cristiano Ronaldo je i naďalej na dovolenke po Pohári konfederácií, keď sa tak manažér Zinedine Zidane bude musieť zaobísť proti Barcelone bez neho. Portugalčan by však už svojmu koučovi rozhodne nemal chýbať v nasledujúcich dvoch súbojoch proti blaugranas, ktoré uvidíme v rámci Španielskeho superpohára.

Proti Manchestru City, na ktorom Madrid doslova pohorel po výsledku 4-1, sa Zidane rozhodol postaviť do základnej jedenástky trio Bale, Benzema a Isco, pričom podobnú taktiku očakávame aj proti Barce. Zmena by ale mala nastať v strede poľa, kde by Kovacića mohol nahradiť Kroos.

Los Blancos za sebou nemajú najlepší štart do predsezónnej prípravy, keď v prvých dvoch súbojoch podľahli Manchestru United, hoci len tesne po penaltovom rozstrele, a následne aj City. Veľmi rýchlo sa ale do dobrej formy musia dostať, pretože už ôsmeho augusta na nich čaká boj o Európsky superpohár proti Mourinhovmu United a následne i spomínaný Španielsky superpohár s Barcelonou.

Čo sa prestupov týka, Real musíme pochváliť aj napriek tomu, že sme na konkurenčnej stránke. Zidane zatiaľ spoločne so svojím vedením kúpili dvoch futbalistov, a to Daniho Ceballosa z Realu Betis a Thea Fernándeza z Atlética Madrid. Klub obaja dohromady stáli iba štyridsaťsedem miliónov eur. Los Blancos na druhej strane predali za šesťdesiatpäť miliónov Moratu, za tridsať miliónov Danila, osem miliónov dostali za Díaza, šesť za Llorenteho a tri za Burguia. Bayern navyše zaplatil desať miliónov za hosťovanie Jamesa.

Predpokladaná zostava: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Modric, Casemiro, Kroos; Bale, Benzema, Isco​

FC Barcelona

Barca sa v posledných dňoch točí len a len okolo Neymara, ktorého sága sa postupne vyvinula z nevinných prestupových špekulácií na reálny problém robiaci vrásky na čele fanúšikom aj vedeniu klubu. Jedno je isté, nech už sa brazílsky futbalista rozhodne akokoľvek, mal by to učiniť rýchlo, pretože Ernesto Valverde už svoj tím pripravuje na Superpohár a nevie, či s ním rátať má, alebo nie.

V prvých dvoch stretnutiach prípravy bol protagonistom... kto iný ako Neymar. Futbalista z Mogi das Cruzes odohral dva skvelé súboje, dva góly dal Juventusu Turín a presadil sa i proti Manchestru United. Barcelona oba tieto zápasy dokázala vyhrať.

Do Barcy počas leta prišiel Nélson Semedo, ktorý už počas tejto tour stihol aj debutovať. A... neuveríte, ale opäť sa dostávame k Neymarovi. Bol to totiž práve on, kto mal včera s Brazílčanom obrovský konflikt, po ktorom sa obaja pobili a Ney opustil tréningový kemp.

Ernesto Valverde nám stihol pred El Clásicom ukázať niekoľko poznatkov. Jeho Azulgranas budú hrať v rozostavení 4-3-3 a základom ich hry bude vysoké a aktívne napádanie a rýchla výmena lôpt v strede poľa. Veríme, že Txingurri bude pracovať s mládežou, keďže v Amerike sa skvele ukazujú Samper a Aleña.

Predpkladaná zostava: Cillessen; Semedo, Pique, Umtiti, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, L. Suarez, Neymar

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 30. august (nedeľa)

Čas: 01:30

Miesto: Miami, Hard Rock Stadium

Prenos: Digi Sport TV

Zdroj: forcabarca.sk, goal
Foto: archív

barca888

4
2017-07-29 10:42:14

Dúfam že vyhráme a potvrdíme skvelý vstup do sezóny:-)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.