Bývalý barcelonský prezident si zaspomínal na svoju prvú skúsenosť s argentínskym útočníkom a tvrdí, že má pred sebou v profesionálnej futbalovej kariére ešte mnoho plodných sezón.

Joan Laporta, ktorý o Lionelovi Messim hovorí ako o dare z nebies verí tomu, že rodák z Rosaria v barcelonskom prvom tíme pobudne ešte mnoho rokov. V jednej časti obsiahleho rozhovoru pre portál Goal, ktorého celé znenie uzrie svetlo sveta až o niekoľko dní, okrem iného spomínal na to, keď videl Lea po prvý raz.

"Sledoval som ho počas toho, ako hral za jeden z mládežníckych tímov, do zápasu prišiel dvadsať minút pred koncom a strelil štyri góly. Áno, prišiel dvadsať minút pred koncom, pretože sa vracal po zranení alebo už presne neviem, a strelil štyri góly. Len sme tam stáli a neverili tomu, čo sme videli."

"Hral rovnako ako teraz. Jeho štýl bol naozaj nesmierne podobný tomu dnešnému. Medzičasom však dozrel, stal sa z neho muž. Dnes je dokonca otcom. V prvom tíme debutoval ako šestnásťročný, dodnes si pamätám na prvý kontrakt, ktorý s nami podpísal, na ten deň, keď debutoval v Porte."

Laporta bol barcelonským prezidentom v čase, keď Messi zažil premiéru v áčku v roku 2004 a vedúcim členom direktívy blaugranas bol následne i v čase, keď sa z neho pod Pepom Guardiolom stal najlepší futbalista celej planéty. "Bolo to ako dar z nebies, privilégium, ktoré Barca mala a stále má. Musíme si ho stále uživať, hoci má pred sebou ešte mnoho rokov," povedal päťdesiatpäťročný právnik reportérom portálu Goal.

"So svojou charakteristikou dokáže hrať ešte veľa sezón a Barce môže ešte dlho prinášať radosť. Je to dar. Mať hráča, ktorý je najlepším futbalistom na svete, no tiež musíme brať do úvahy Leovu skromnosť, dozrel a je fantastický. Má skvelú osobnosť, je to vynikajúci človek," pokračoval.

I keď sme už od Lea videli prakticky všetko, skúseného Laportu neprestáva udivovať. "Neustále ma prekvapuje, robí veci, ktoré sú jedinečné. Jedinečné kúsky predvádzal niekedy a jedinečné kúsky predvádza aj dnes, a to čo sa týka všetstrannosti svojej hry, rýchlosti, šikovnosti pri prihrávaní, spôsobe, akým mení rytmus hry, vízii... Je to prihrávač, strelec, neuveriteľne konzistentný," dodal.

A aj napriek tomu, že aktuálne je vo vedení Josep María Bartomeu, s ktorým samotný Laporta najlepšie vzťahy nemá, je pomerne optimistický. Podarí sa Kataláncom dosiahnuť v nasledujúcej szeóne úspechy? "S Messim... s Messim je možné všetko."

Zdroj: goal.com
Foto: goal.com

LaBrie

22
2017-08-04 12:41:35

Leo je len jeden a potom dlho dlho nic.

123456

6
2017-08-04 14:39:45

Presne tak

Rasto

1
2017-08-04 22:39:45

Nesúhlasím! Leo je len jeden a potom dlho, dlho, dlho, dlho .............dlho, dlho nikto.

majkl111

18
2017-08-04 12:47:38

leo hlavne nech sa ti vyhybaju zranenia a kupia k tebe 2 spickovych zaloznikov nech sa mozes sustredit so suom na goly to rozhoduje zapasy nie finticky na polke ihriska to moze ta predajna slapka brazilska robit v tej priemernej francuzskej lige , a momentalne som o tom presvedceny ze tam chlapec zhori teraz uvidi ked budu stat 2-3 hraci sustavne pri nom ako pri leovi v barce co to je ked idu vsetci po tebe , bude len plakat a valat sa ale tak im zapasy nevyhra chlapec a rychlo zisti aka bole vyhoda hrat pri leovi na ktoreho sa v prvom rade vsetci sustredia

Pisterko26

6
2017-08-04 13:59:38

Všetci na svete veria v nejakého boha. Ale je len jeden boh. A my môžeme byť šťastný, že nosí číslo desať. Teraz by si mali aj s El Pistolerom vziať pod krídla Paca a myslím, že dosiahneme toho veľmi veľa. Pán Messi klobúk pred vami dole. Nech sa vám darí ešte minimálne 10 sezón.

abstinent

0
2017-08-05 19:36:47

ak sa leovi budu vyhybat zranenia tak moze hrat ako totti do 40tich rokov

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.