V sezóne 2017/2018 čaká na Barcu prvý ligový výjazd. Proti tímu z Vitorie sa bude snažiť Ernesto Valverde a jeho družina opätovne dokázať, že stratu Neymara a po novom aj Suáreza vie tento tím pokryť. Novinkou v zostave bude dnes takmer určite aj Paulinho.

Posledný zápas FCB proti Alavés priniesol pre katalánske mužstvo pohárový úspech. Finále Copa del Rey sa nezačalo pre vtedajší tím Luisa Enriqueho dobre, no nakoniec sa tešili z ďalšieho víťazstve v Kráľovstom pohári opäť blaugranas.

FC Barcelona

V Barcelone rezonuje posledné hodiny najviac určite meno Ousmane Dembélé. Rekordný prestup Kataláncov však budí pochybnosti, vedenie celé leto spalo a veľmi zjavne sa všetci snažia z Barcy vytiahnuť čo najviac peňazí.

Do tímu prišli už Deulofeu, Semedo i Paulinho. Dembélé je vítaná posila, čiastka ale rozhodne nie je adekvátna. Celú túto šialenosť spustil Neymar vďaka PSG, ceny hráčov sa umelo dvíhajú a prestáva to byť pod kontrolou. Čo sa týka dnešného zápasu, pravdepodobne v základe uvidíme dvojicu Deulofeu – Semedo, čo sa týka Paulinha, ten si určite zahrá niekoľko minút v druhom polčase.

Po víťaznom stretnutí proti Betisu musí Barca potvrdiť svoju pozíciu aj v Álave, s určitosťou sa ale narazí na tvrdého baskického ducha, ktorému bude v bráne čeliť rozhodne ter Stegen, pričom v útoku uvidíme pravdepodobne Alcácera, Messiho a Deulofeua.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Alba, Piqué, Umtiti, Semedo, Busquests, Rakitič, Iniesta, Deulofeu, Messi, Alcácer

Deportivo Alavés

Minulú sezónu naháňali hráči Deportiva Barcelončanom strach. Po spackanom zápase na Camp Nou malo Deportivo poriadne sebavedomie, hráči súpera odohrali jeden z najlepších zápasov vo svojich kariérach.

Zo zostavy vtedajšieho tímu, ktorý dosiahol senzáciu, však chýba dnešnému súperovi Barcy veľké meno. Deyverson sa presunul naspäť do Brazílie. Do zostavy by sa ale s určitosťou mal dostať ďalší strelec zo spomínaného zápasu – Ibai Gómez.

Tréner Zubeldía pred zápasom spomenul, že to bude pre jeho tím opäť špeciálny zápas a dúfa hlavne v to, že sa Messimu nebude dariť. Do duelu by mal nastúpiť s brankárom Pachecom, na hrote zas operovať Sobrino.

Predpokladaná zostava: Pacheco, Duarte, Maripán, Ely, Vigaray, Pina, Romero, Manu García, Ibai, Sobrino, Burgui

Info pre tipérov

zdroj: forcabarca.sk
foto: goal.com
video: youtube.com/elgiralgol

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.