Najväčším prekvapením nominácie Julena Lopeteguia na reprezentačný dvojzápas o postup na Majstrovstvá sveta v Rusku proti Talianom a Lichtenštajncom bolo povolanie Davida Villu. Astúrijčan si v národnom drese nazahral od Mundialu v roku 2014.

Vo včerajšom stretnutí, v ktorom Španieli porazili Taliansko jednoznačne 3-0, sa na ihrisko dostal bývalý barcelonský útočník v osemdesiatej deviatej minúte, keď nahradil domáceho hrdinu Isca Alarcóna. Hoci tak strávil na Santiago Bernabéu len niekoľko okamihov, išlo o skvelé momenty. "Opísať to je veľmi náročné, som neuveriteľne šťastný. Ďakujem vám všetkým. Nie som presvedčený o tom, že by som si toto všetko zaslúžil. Mám za sebou nezabudnuteľný deň a som nesmierne šťastný, že ma ľudia prijali takto," komentoval po zápase.

Villa povedal, že "do reprezentácie je náročné vrátiť sa vždy. Ten pocit však nevymizne nikdy a vďaka Bohu sa mi to dnes podarilo. Verili vo mňa a ja im ďakujem celým svojím srdcom."

Aj napriek tomu ale, že odohral svoj deväťdesiaty ôsmy reprezentačný duel, nad stovkou zatiaľ neuvažuje. "Treba ísť krok za krokom. Dnes si chcem oddýchnuť a potom zapracovať, aby som si mohol zahrať v deväťdesiatom deviatom. Netreba sa za týmito jubileami zbytočne plašiť," pokračoval.

Po dueli sa novinárom podarilo odchytiť i dvojgólového strelca Isca, ktorého vystriedal ako muža stretnutia práve Villa. "Ešte viac ako náš systém je dôležitý prístup futbalistov, sme jeden dobre zohratý tím a už dlho to preukazujeme. Dnes som dvakrát vystrelil a dal som dva góly, som neuveriteľne šťastný, že som mohol pomôcť pri tak magickej noci. Som spokojný," povedal Isco.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

Marek3

30
2017-09-03 14:38:31

David je aspoň pre mňa legenda!!! Nikdy nezabudnem na tie časy keď tu hrával... Najlepšie roky!!!

abstinent

15
2017-09-03 15:23:03

aj dnes by som ho v barcelone bral.stale je vyborny

nepalko

4
2017-09-03 23:09:13

David Villa je aj môj obľúbený hráč,som sa tešil,ked k nám išiel z Valencie... abstinent,ale maj aspoň troška triezvy pohľad! David už pred 4 rokmi u nás dosť sedel na lavičke,preto odišiel,lebo chcel pravidelne hrať. Tak odišiel k "Atlétom" (toto bola asi najväčšia chyba predaja nášho hráča,kúpa za 40 MEGA a predaj cca. 2,5 MEGA)

nepalko

3
2017-09-03 23:13:34

Ale aj v Atleticu nehral pravidelne,tak nepredlžil a usúdil,že pre neho už PD. je už silná káva a tak odišiel do slabšej Americkej ligy,kde sa mu darí,to je pre neho o.k. Takže napísať,je stále výborný je troška mimo... Ano David je stále dobrý,ale napísať,že je výborný ??? Výborný bol tak 5 rokov naspäť,ked hrával ešte vo Valencií a potok rok,dva u nás...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.