Denník Sport informuje, že FC Barcelona je pripravená viesť projekt, ktorého cieľom je zastaviť drastický vzostup cien na európskom hráčskom trhu.

Po prvé, Barcelona bude naliehať na to, aby UEFA oveľa prísnejšie a dôslednejšie kontrolovala dodržiavanie Finančného Fair Play. Tak aby kluby, ktoré generujú priveľké straty alebo majú problém so zachovaním finančnej rovnováhy, nemali také isté podmienky ako kluby, ktoré finančné zásady dodržiavajú.

"Finančné Fair Play je fundamentálne, ale všetci očakávame, ako sa k tomu postaví UEFA, ktorá si je vedomá, že v hre je veľa," ubezpečujú podľa denníka Sport zdroje z prostredia klubu.

TIP | Dembélé pred rokom Barcelonu odmietol

Po druhé, Barcelona sa dožaduje toho, aby sa v celej Európe povinne zaviedla hráčska odstupná klauzula tak ako to je v Španielsku už od roku 1985. Klauzuly by mali mať výšku zodpovedajúcu hodnote hráčov. Katalánci sú si však vedomí, že túto podmienku najväčšie kluby len veľmi ťažko akceptujú.

Barca by rada zaviedla aj limity, ktoré by sa týkali kvót vyplatených za prestupy na prestupovom trhu. Zdá sa však, to táto podmienka by bola ešte ťažšie realizovateľná, než spomínané odstupné klauzuly. "Vieme, že vzhľadom na okolnosti a s tým súvisiace ohraničenie trhu, je to veľmi zložité, ale ten úmysel by nebolo zlé položiť na stôl ako riešenie na dlhšie obdobie," uvádzajú predstavitelia klubu.

Barcelona sa s týmito návrhmi kontaktovala s ďalšími klubmi ako napríklad s Bayernom, Arsenalom či Juventusom. Katalánci vedia, že presadiť tieto zmeny bude nesmierne zložité, ale sú názoru, že je nutné postarať sa o zmenu tendencie na súčasnom prestupovom trhu.

zdroj: sport.es
foto: sportes

patooo

14
2017-09-07 10:45:27

sci-fi

kopanakope

-9
2017-09-07 11:21:13

kolko bolo uz takýchto pokusov

Teo07

18
2017-09-07 11:39:15

Ani jeden

Fazy

8
2017-09-07 11:42:35

Návrh dobrý ale asi ťažko zrealizovateľný. Ak si uvedomíme, že arabskí šejkovia a katarskí miliardári nemajú problém zaplatiť hoci aj niekoľko stomiliónov za jedného človeka, tak to bude veľmi ťažké presadiť.

LaBrie

6
2017-09-07 12:44:48

Raz treba zacat, ked to funguje v NHL kde sa toci tiez kopa penazi, moze to fungovat aj vo futbale. Ale musi sa hlavne chciet, co bude asi velky problem.

galibier

1
2017-09-07 14:23:05

Pise sa mi to tazko ale skor ci neskor ak bude chciet Barca udrzat ekonomicky krok zo svetovymi bohatymi velkoklubmi bude treba aby do klubu vstupil sukromny kapital.Viem ze to teraz znie ako sci-fi,ale boli sme posledny klub ktory hral bez reklam na dresoch-mame reklamu a prijem z nej-zvykli sme si,myslim si ze sice z tazkym srdcom ale zvykli by sme si ze Barca uz nepatri socios ale nejakemu ,,Abramovicovi"pretoze v tom pripade by sme na svetovom finacnom trhu mohli s kazdym superit ako rovny s rovnym...co teraz nemozeme.

LordMadrid

3
2017-09-07 16:04:52

neviem si predstavit co horsie by sa barcelone a koniec koncov aj realu mohlo stat... toto je to co nase kluby robi vynimocne.. jebat ich ruske / arabske / hociake peniaze... vzdy je moznost v krajnej situacii upravit fungovanie organizacie napr sposobom aby mohli do klubu prudit osobne peniaze prezidenta.. pre priklad perez musi disponovat zarukou xy % rozpoctu klubu (myslim ze 10%) ale zaroven pokial nenastane urcita specificka situacia tieto peniaze do klubu nejdu.. su len zarukou..

LordMadrid

5
2017-09-07 16:05:15

.. ale fuu to co si napisal galibier to by bola totalna porazka hodnot ktore zastavu klub ktoremu fandis... a potazka toho co fcb aj rm dostalu tam kde su.. no tak sa neposer odjebal sa neymar a mozno budete rok bez titulu.. a keby aj? stoji to za to aby nejaky pseudofanusik co nema ani sajnu o futbale akurat si vykopal studnu na zahrade a nasiel v nej ropu riadil to co pomaha definovat katalnsku identitu?? nesranduj co by zmohol? striasol by z bananovniku nejakeho 17rocneho africana a zaplatil by za to 500mega? toto by prinieslo uspech? toto by bolo viac ako klub?

nepalko

3
2017-09-08 00:01:28

Lord,dobre si mu napísal... Neviem,čo galibier narieka,však doteraz najväčšie prestupy vo svete futbalu mali Barcelona a Real: Figo,Zidan,Kaka,Ronaldo,Zlatan,Neymar,Suarez,Balle atd... Píšeš,ako keby Barca a Real boli nejaké "žobrácké" kluby. Opak,je pravdou,pozri kto posledné roky vyhráva Ligu Majstrov!!!

nepalko

3
2017-09-08 00:06:08

Síce je pravda,že posledné roky,teda posledný rok na prestupovom trhu P.S.G. Paris "tromfol" Real,aj BARCU. Toto by sa malo zmeniť,aby kluby do bodky dodržiavali riadne pravidlá,a nie ako P.S.G. že ich obišlo.. Toto by sa malo zmeniť. A nie,ty by si menil BARCELONU ...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.