Liga majstrov je konečne opäť späť! Do boja o postup sa hneď v prvom kole púšťajú dvaja najväčší favoriti svojej skupiny, Barca a Juventus. Domáce mužstvo začalo sezónu veľmi dobre, nezaostáva však ani talianske Juve.

Na najbližšieho súpera nemajú blaugrana dobré spomienky. V Lige majstrov pristavil taliansky šampión FCB minulý rok stopku po tom, čo sa zrodila proti Parížu bájna remontada. Dopadne to podobne neslávne aj teraz?

FC Barcelona

Barca zažila turbulentné prestupové obdobie, no zdá sa, že by to celé nemuselo byť vôbec zlé. Teraz prichádza prvá ozajstná skúška a proti Turínčanom sa bude musieť Valverdeho mužstvo ukázať v tom najlepšom svetle.

Žiadna veľká posila už nechýba a Leo hrá ako malý boh. Podmienky sú ideálne, dobre sa ukazuje aj Dembéle, no zatiaľ sme nevideli Barcu v súboji s ťažším kalibrom. Espanyol dostal cez víkend nakladačku, proti Juventusu to ale bude o niečom úplne inom.

Zranených hráčov Barca má, viac sa však hovorí o tých, ktorí sa nezmestili do nominácie. S Ardom sa už zjavne v mužstve neráta, otázne ale je to, prečo nedostáva viac príležitostí Lucas Digne.

Do brány sa postaví určite ter Stegen, v obrane uvidíme takmer určite aj Semeda. Valverde príliš cez víkend hráčov nešetril, no je začiatok sezóny a chlapci sa potrebujú zohrať. Do úvodnej jedenástky by mohol nastúpiť už aj nový krídelník Dembéle.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Iniesta, Rakitič, Messi, Suárez, Dembéle

Juventus

Majster z Talianska má za sebou veľmi vydarené ročníky Ligy majstrov, no horkastú chuť v ústach, kedže sa posledný krok Buffonovmu mužstvu urobiť nedarí. Táto sezóna však môže byť už tá pravá, i keď konkurencia je veľká.

Turínu však proti Barcelončanom budú chýbať aj dôležitejší futbalisti. Do zápasu pravdepodobne nezasiahne stopér Chiellini, isté je, že si v stretnutí nezakopú Pjaca či Marchisio. Mimo je kvôli suspendácii Cuadrado, otázni sú Alex Sandro a Sami Khedira.

Do brány nepôjde určite nikto iný ako Buffon. V obrane sa bude pravdepodbne improvizovať, útok však je jasný a smrteľný – k Higuaínovi pôjdu Dybala s Mandžukičom a obrana Barcy sa tak bude musieť mať na pozore.

Predpokladaná zostava: Buffon, De Sciglio, Benatia, Rugani, Asamoah, Pjanic, Matuidi, Costa, Dybala, Mandzukic, Higuain.

Info pre tipérov

Mates19

1
2017-09-12 08:57:22

Juventus je v defenzíve výrazne oslabený či už by Chiellini hral alebo nie...Leo má vynikajúcu formu aj Rakitič obrana zatial na pár chýb šliape tiež a máme v bránke jedného z najlepších brankárov na svete :) Vyhráme 2:0 3:0 Visca El Barca

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.