Barcelona sa vezie na víťaznej vlne, keď bola v prvých štyroch kolách novej sezóny zatiaľ stopercentná. Do cesty sa jej ale dnes stavia Eibar, ktorý si robí taktiež zálusk na nejaké tie bodíky z domovského stánku Kataláncov, ktorí sa zatiaľ pohodlne vyhrievajú na prvom mieste tabuľky s dvojbodovým náskoko na Andalúzanov zo Seville.

Posledný zápas proti Getafe ukázal, že Ernesto Valverde vie na situácie v zápase reagovať brilantne. Po tom, čo Barca prehrávala po polčase 0-1, prišlo po zmene strán vyrovnanie z kopačky Denisa a 6 minút pred koncom rozhodol zápas svojim debutovým gólom Brazílčan Paulinho. Tieto dve trefy navyše znamenali, že Barcelona na chvíľu ušla Eusebiovmu Sociedadu na rozdiel troch bodov.

Po štyroch zápasoch a plnom počte bodov sa oči culés obrátili na zápas Real Sociedad - Real Madrid, kde sa však prekvapenie na účet favorita nekonalo a Los Blancos pohodlne dokráčali k víťazstvu 3-1. V zápase proti Getafe sme ale videli pár negatív. V 24. minúte sa nešťastne zranil Ousmane Dembélé, ktorý bude pauzovať niečo cez 25 zápasov a svoju ideálnu prevádzkovú teplotu stále hľadá aj žralok vo vápne - Luis Suárez. Potešil však výkon náhradníkov, ktorí doslova zmenili a rozhodli o dôležitých troch bodoch. Hráčom zápasu bol zvolený Lionel Messi, ktorý opäť podal výborný výkon a pripísal si asistenciu na víťazný gól Paulinha.

Posledné stretnutia týchto dvoch mužstiev napovedajú, kto bude v nasledujúcom zápase favoritom. Z posledných piatich stretnutí vyhrali Katalánci všetky, keď sa na začiatku blysli víťazstvom 2:0, potom doma vyhrali 3:1, následne 4:0 na domovskom stánku Eibaru. Potom sa scenár opakoval a Katalánci opäť dokráčali k víťazstvu 4:0 opäť na Eibare a sériu zavŕšili víťazstvom 4:2 na Camp Nou. Jednoduché to však opäť nebude.

Poďme sa ale pozrieť na posledný zápas. Jednalo sa o posledný zápas Luisa Enriqueho na lavičke Barcelona na Camp Nou a dostalo sa mu vážne veľkého uznania od fanúšikov blaugrana. Horšie to už však vyzeralo na ihrisku. Po dvoch životných góloch Inuiho Barca prehrávala 0:2. Po vlastnom góle z kopačky Juncu síce Katalánci znížili manko, no nepremenená penalta Lea Messiho určite nepridala domácim na hernej pohode. Následne však prišlo vyrovnanie od Luisa Suáreza, premenená penalta Lionela Messiho, no a nakoniec argentínsky génius udrel znova a spečatil víťazstvo svojho tímu v pomere 4:2.


FC Barcelona

Barcelona cez leto posilnila práve tie posty, ktoré tak veľmi potrebovala - pravého beka, záložníka a krídlo. V poslednom zápase sa však nešťastne zranil Ousmane Dembélé, takže opäť sa tu naskýta šanca pre Gerarda Deulofeua, ktorý by v základne zostave nemal chýbať. Chýbať budú Rafinha, ktorý je mimo po dlhodobejšom zranení, z nominácie boli vynechaní Alcácer, Arda, Umtiti, Gomés a pre zranenie si nezahrá ani Dembélé.

Ernesto Valverde zrejme nechá odpočívať Rakitića s Iniestom, na ktorých miesta by sa mali dostať hrdinovia z Getafe - Denis Suárez a Paulinho. Umtiti bude taktiež odpočívať, teda šancu v základnej zostave dostane zrejme Mascherano.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen - Semedo, Mascherano, Piqué, Digne - Paulinho, Busquets, D. Suarez - Deulofeu, Messi, L. Suarez.

Eibar

Mužstvo Eibaru zatiaľ zažíva kolísavý začiatok sezóny. Po dvoch víťazstvách a dvoch prehrách okupuje so ziskom 6 bodov 13. miesto tabuľky. Trénerovi hostí zrejme budú chýbať Alejo, Ramis, Rico a Rodriguez.

Predpokladaná zostava: Dmitrovic - Capa, Oliveira, Ramis, Angel - Pena, Garcia, Escalante, Inui - Kike, Enrich.

Info pre tipérov

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.